söndag 9 oktober 2011

Saknar egna ord!!!

"Förhållandet att en äldre människa senare i livet behöver vård kan inte anses som udda. Mot bakgrund av det kan det inte anses att det föreligger synnerliga skäl att bevilja Ganna Chyzhevska uppehållstillstånd."
Så säger Migrationsverket. Det gäller en 91 år gammal, svårt dement och hjärtsjuk kvinna med alla sina anhöriga i Sverige. Hon ska nu utvisas till Ukraina. Där finns ingen som kan ta emot henne. 

Hon skulle redan ha utvisats med polishjälp, men en opinionsstorm har fått Migrationsverket att skjuta på utvisningen i två veckor och beordra ny läkarundersökning.

Men som sagt, och jag upprepar Migrationsverkts utlåtande, "...att en äldre människa senare i livet behöver vård kan inte anses som udda. Mot bakgrund av det kan det inte anses att det föreligger synnerliga skäl att bevilja Ganna Chyzhevska uppehållstillstånd.

Nu hoppas de anhöriga i Sverige på ett utlåtande från EU-domstolen.

Vad är egentligen Sverige för ett land???

14 kommentarer:

 1. Vet inte vad som sker men när jag försöker logga in på Kaspers blogg kommer det besked om att bloggen inte finns längre!!! Hoppas den inte har upphört. Kram ♥♥

  SvaraRadera
 2. Berit Elisabet10 okt. 2011 01:19:00

  Kikkan - Den HADE UPPHÖRT!!!! Google släckte ner den, eftersom "Kasper" försökte fixa till en profil, men han är ju inte 13 år eller äldre!!!
  Ska förklara på hans blogg!
  Trodde jag skulle få hjärtsnurp!
  Visst var det väl du som också av misstag förlorade en blogg för ett tag sedan.
  Där ser man fördelen med en HEMSIDA!
  Man har allt material kvar i sin egen dator! Både det som skrft och bilder.
  HUVALIGEN!!!!

  SvaraRadera
 3. Jag är jätte imponerad av Dina tekniska kunskaper. Själv tappade jag hela alltihopa när jag av misstag raderade min blogg i våras. Hemsida..... hmmmmm jag måste nog be någon om hjälp med en sådan. Glad att igen kunna läsa om vad Kasper har för sig i alla fall. ♥♥

  SvaraRadera
 4. Kikkan - En hemsida är bra att ha. Fast jag märker ju att jag - trots goda föresater - numera låter den "bara ligga" där. Fast den här händelsen blev verkligen ett memento!

  Blogger är bra när det gäller radering.
  Jag har fullt medvetet raderat en testblogg tidigare. Men den fick jag tillbaks med ett klick, flera månader senare. Blogger tillåter några ångermånader.
  Men här var det ju något annat - jag hade visat mig inte ha behörighet. Inte mycket att säga om - sexåringar är nog faktiskt för unga för att ta ansvar för egna bloggar. :) (Men nu protesterar förstås Kasper, hehehe...)
  Hur som helst är jag glad att jag lyckades bevisa min aktningsvärda ålder och att allt redde upp sig så både snabbt och smärtfritt.

  SvaraRadera
 5. Hm, Migrationsverket har väl ibland lite udda idéer själva. Påminner lite om sagan om den fula ankungen, med hela släkten i Sverige och vara tvungen att stanna kvar alldeles ensam. Sagan fick ju ett gott slut, så vi får väl hoppas att hon får stanna hos sina närmaste. Tur att du lyckades få tillbaks Kaspers blogg i alla fall. Jag ska vara MYCKET försiktig när jag provar mig fram med en "extrablogg"

  SvaraRadera
 6. Sverige tycks vara ett land som silar mygg och sväljer kameler. Ilmar Reepalu har sett problemet med kriminella ligor som döljer sig bakom sitt nya svenska medborgarskap. Så mycket skäll han fått för det!
  Att säga nej till en försvarslös gammal kvinna tycks vara ok. Usch! Glädjande att människor reagerar.

  SvaraRadera
 7. Pelle - kan säga att Migrationsverket INTE är min favoritmyndighet. Och Tobias Billström är definitivt inte min favoritminister!!!
  Hoppas innerligt att den gamla sjuka kvinnan får stanna hos sina anhöriga de inte alltför många år hon har kvar av sitt liv.
  Bloggen, ja var försiktig. Men med en testblogg har du ju inget att förlora, bara att starta en ny om det strular sig.
  Men blanda inte ihop dom!!! Det är ganska lätt gjort!
  Det är allt lite knepigt att få till det som man vill, men jag är ju rätt road av sånt. Jag har utgått från mallen "Häftigt". Gillar det där med att flera inlägg under ett och samma dygn hamnar i en "egen grupp". Det blev avgörande för mitt val.

  Lena - ibland känns det som om det är de sämst ställda, de svaga och försvarslösa som det tas minst hänsyn till. De som inte har ork och kraft nog att skrika högt.
  Men att införa även enligt mig rimliga krav på åtminstone någorlunda okriminalitet, det går inte för sig, det kallas diskriminering.
  Jag vill ha ett öppet Sverige. Jag ser gärna en stor invandring, men ägnar man sig åt organiserad brottslighet, då ser jag ingen anledning till att man ska få stanna.
  Håhåjaja...

  SvaraRadera
 8. Hela Migrationscirkusen är en katastrof. man struntar i gällande svenska lagar och kör efter praxis man självskapat och med en modell som gäller för bilindustrin som ledstjärna.PUT delas ut till människor man inget vet om, bara vad de säger själva. Allt tvärtemot vad vi vanliga väljare tror och reglerna säger. Snabbt ska det gå, inga resurser läggs ned för att kolla vem som släpps in men i detta fall kan man lägga både tid och pengar att få ut en gammal person familjen vill ta hand om. Problemet? Familjen bor här i Sverige sen länge.
  Hoppas denna dam får stanna med de sina, hon har inte många år kvar.

  SvaraRadera
 9. Gamla damer ska få stanna men kriminella ...ut med dem!

  SvaraRadera
 10. Berit Elisabet12 okt. 2011 00:15:00

  Boman - ja, det är en katastrof, håller helt med dig. När "lagar" går emot all rim och reson, då ska de ändras! Inte försvaras!!!!!

  Skogsfrun - exakt så. :)

  SvaraRadera
 11. Jag saknar ord över migrationsverkets hanterande.... förskräckligt! Inte konstigt att folks förtroende för olika myndigheter minskar hela tiden när såna här saker sker... vidrigt, oförståeligt... vart tog medmänskligheten vägen?

  SvaraRadera
 12. Anna - när lag går före rätt, då är något fel. Riktigt, riktigt fel. På lagen.

  Det är väl därför kryphålet "av humanitära skäl" såvitt jag vet fortfarande finns. Men utnyttjas det? Tycks inte så.

  SvaraRadera
 13. På tal om att blanda ihop. Kul att Kasper fick komma till tals i DIN blogg hihi...

  SvaraRadera
 14. Pelle - en olycka händer så lätt... ;)
  Hehehe - men håll med om att jag åtminstone visade mig veta vad jag talade om, när jag varnade dig för att blanda ihop...

  SvaraRadera