tisdag 25 oktober 2011

Mest Mysan

Helgen är över, och drygt det. Syrran har rest hem. Maten är uppäten, vinet urdrucket. :)  Allt har återgått till det normala. Och i morgon (i dag) väntar säkert lite trattisar i skogen. Tror inte att där finns jägare då.

I världen händer omvälvande ting.
Kadaffi, jordbävning i Turkiet, blodbad i Syrien. Med mera.
Nästan ofattbart vilken vid jämförelse skyddad vrå av världen vi bor i. 

Min egen vrå känns alldeles särskilt skyddad just nu. Men jag är lätt konfunderad.  Det handlar om lilla Mysan.

Hon brukar i princip vistas ute om dagarna och inne om nätterna. Mina andra katter lever tvärtom. Allt enligt egna önskningar. De sover gärna inne om dagarna men vill ut på kvällen/natten.

När jag ropade på Mysan i lördags kväll, innan det hunnit bli mörkt, kom hon springande i full fart från ett håll jag inte väntat mig. Hon sprang rakt in i huset. Och här har hon stannat kvar! Sovit, ätit, gått lite på toa, druckit vatten ur sin vattenkanna.

Nu är det natten till tisdag. Fortfarande inte minsta tecken till att vilja bli utsläppt. Hon verkar mest ligga på soffan och fundera...


Har jag helt plötsligt fått en innekatt? Har något hänt ute? Jag har inget hört. Kattslagsmål brukar minsann höras (Filip och Maxi råkade i luven på varandra häromkvällen, utomhus) .

Det är fortfarande skönt kattväder. Men vill hon vara inne så får hon naturligtvis. Men nog verkar hennes liv väldigt trist och händelselöst? Hon som så gärna ville ut tidigare. Och jag har ju sett att hon är bra på att fånga möss. Men nej - den här soffan är alldeles väldigt skön... Men nog ser hon lite uttråkad ut.
"Men när nu matte går in på kontoret - där finns ju förresten min vattenkanna...


...och min myspläd på skrivbordet. Skönt med lite omväxling. "Hoppas trots allt att hon vll gå ut lite igen snart. Tycker nog att hon just nu verkar ha det väldigt trist. Men hon väljer ju själv.

En riktig sötis är hon hur som helst, eller hur!

Men nu ska i alla fall jag och Kasper gå ut en liten sväng. Sedan väntar sängen. 

7 kommentarer:

 1. Katter har jag nog aldrig försökt att förstå, men jag kan väl komma med en inte alltför vild gissning att hon trivs väldigt bra hos dig. Katter gör väl bara det dom vill? Hon säger nog till när hon vill gå ut igen, men har hon nu hittat en härlig skyddad vrå så är det väl bara att tacka och ta emot...

  SvaraRadera
 2. Berit Elisabet25 okt. 2011 23:43:00

  Pelle - jo, Mysan trivs här, det är helt säkert. Och katter vet precis vad dom vill. Hon vill stanna inne.
  Men det är något som inte stämmer, jag tror att hon inte mår riktigt bra. Kan ha ont någonstans, men jag kan inte bedöma var.
  Eftersom hon äter och dricker och spinner när jag gör henne sällskap och gosar med henne, så det är väl bara att avvakta.
  (Har man inte bekymmer så skaffar man sig...)

  SvaraRadera
 3. Det gick inte att kommentera här!
  Försöker igen.
  Mysan har nog insett hur bra hon har det nu efter alla strapatser:-)
  Min salig Maja var likadan, gick på sin höjd ut i trädgården ett par timmar och var alltid inomhus på nätterna. Tyvärr gick hon på P-piller* och blev bara 12 år.
  Du ska väl sterilisera Mysan.
  Allt gott!

  SvaraRadera
 4. Hoppas verkligen att det inte beror på något illamående!
  Annars får du väl bara nöja dig med att vara tacksam att hon vill sällskapa med dig:)
  Så söt som hon är är hon ju en ren dekoration var hon än är!

  SvaraRadera
 5. Skogsfrun - javisst ska jag sterilisera Mysan. Men hon måste få bo in sig riktigt ordentligt först. Kändes helt fel att utsätta henne för ett så stort ingrepp omedelbart efter att hon släppts ut ur sin kattbur på ett nytt ställe...
  Jag tror jag gör det i december.
  Just nu är hon faktiskt lite justerad, men såvitt jag ser är det bara tillfälligt. Hon börjar åter visa tendenser till att vilja ut till löv och möss. Åtminstone dagtid. Vilket ju betyder att hon mår bättre.

  Eva - det gjorde nog det ändå, berodde på "illamående" alltså. Även om hon dolde det väl. Men hon mår bättre nu, så antagligen får hon gå ut igen redan i morgon/idag. Om hon allvarligt propsar på det. Inte annars.
  Hon är jättesöt, och jag blir glad bara av att se henne. :) I varje fall nu när jag ser att hon mår bättre.
  Och visst är jag tacksam för henne! Väldigt tacksam.

  SvaraRadera
 6. Goa bilder på en go katt! Jättemysig. Hon har förstås blivit väldigt rädd för något och vill komma ner i varv. Min gissning.
  Då är det ju skönt att hon har ett gott hem att mysa i, tills hon känner sig redo för 'äventyr' igen.

  SvaraRadera
 7. Margus - både rädd och lite skadad är min bedömning.
  Men nu är hon redo! Efter att ha gått både ut och in ett par gånger under dagen är hon nu i kväll ute på en längre sejour. Jag kollar med jämna mellanrum om hon vill in, har har ju inte lärt sig att som de andra katterna krafsa på dörren så att Kasper reagerar. Han är första kattvakt, nämligen. :)

  SvaraRadera