lördag 8 oktober 2011

Ett fantastiskt ljus

Klart! Så här får bloggen se ut tills vidare. Känns som en helt ny. Hoppas att även ni som läser kommer att trivas med den. Den känns faktiskt ganska mycket som "jag". I varje fall när det är höst och mörkret sänker sig över skogen.

Häromdagen, sent på eftermiddagen, upptäckte jag plötsligt att det var ett fantastiskt ljus utomhus. Helt märkligt. Grabbade tag i kameran och sprang ut på gårdsplanen.Tog bilder i alla fyra väderstrecken - men redan när jag vände mig åt öster hade ljuset förändrats, och världen såg helt vanlig ut igen.

13 kommentarer:

 1. Det blev snyggt och stämningsfullt med den smala headern överst. Inte hade vi nåt sånt ljus inte. Grått och regn, följt av sol som lurade ut oss med Ludde, men det hann börja regna innan vi kom hem. Kul att du han ta några fina höstbilder innan ljuset försvann, och att du delade med dig av dom till oss...

  SvaraRadera
 2. Pelle - Den här mallen ("Häftigt") kräver en smal header, och det känns bra. Trevligt att du gillar utseendet. Blir den mallen hos Kasper också.
  Det där ljuset var märkligt, det kom som en blixt! Plötsligt blev världen utanför fönstret orange! Även inomhus ändrades allt.
  Hela himlen förändrade färg - och på bara högst ett par-tre minuter var fenomenet över! Hann inte ta fler bilder.

  SvaraRadera
 3. Hej! Snygg blogg! Jag önskar att jag hade tid och ork att mixtra och förnya Rudis blogg också.
  Tänk att ni också fick se det där vackra ljuset. Vare sig det var samma som vi såg här i Julita eller ej, så fick vi båda njuta en stund av det.
  Jag ska försöka komma ihåg och kolla din blogg också, inte bara Kaspers.

  SvaraRadera
 4. Vilka fina färger! Och bloggen blev ju jätte fin :-)

  SvaraRadera
 5. Hoppsan tryckte kanske på fel knapp, men skrev att jag tyckte Din nya blogg är jättefin & speciella bilder på den ovanliga ljuset, tycker det ser ut som en akvarellmålning. Men den kommentaren bara liksom försvann. Skulle önska jag vore lite mindre feg & kunde ändra min blogg lite, men den får nog bli som den är ett tag till framöver. ♥♥

  SvaraRadera
 6. Britt Marie - jag tycker ju bara att det är roligt att förnya ibland. Framförallt med färger, förstås.
  Det var verkligen ett fantastiskt ljus - nästan overkligt.
  Det är lättare att kolla mig nu, tror jag, genom länkbilden på Kaspers blogg. Och så finns det ju feeds, dom litar jag personligen mer på än Bloggers uppdateringar.

  Emma o Malte - roligt att ni tycker om nya utseendet. :)
  Jag tycker det är roligt att göra om ibland, både hemma och på bloggen.
  Och det där ljuset - det VAR fantastiskt!

  Kikkan - det kändes faktiskt magiskt, det där ljuset.
  Roligt att du tycker min blogg ser bra ut. Jag fortsätter mitt svar hos dig...

  SvaraRadera
 7. Idag har vi frost och rosa morgonhimmel, också det en oslagbar* kombination. Jag var också ute och rände med kameran häromdagen -i det fantastiska LJUSET! Höstglöd är namnet sa Bull;-) Underbara motiv bara väntar på oss och du lyckades ju fuller väl.

  Gillar nya sidans design, du är ju proffs och så har vi nog lite lika tycken;-)

  SvaraRadera
 8. Höstbloggen är väldigt fin!

  LJUSET var också här i Gbg. En lång kvart var världen som förändrad. Otrolig intensitet som en kompensation för många gråbleka dagar. Solen finns!

  SvaraRadera
 9. Underbara bilder, hösten kan verkligen vara magisk med sina färger.

  SvaraRadera
 10. Berit Elisabet9 okt. 2011 21:41:00

  Anna med flock - Just de här minuterna var det så märkligt. Lätta slöjmoln över hela himlen och molnen var pastellfärgade i alla väderstreck, över hela himlen! Mest i gula-röda nyanser. men även turkos.
  Höstfärger är ofta fantastiska - jag ser det nästan som en andra, magnifik blomning! :)

  SvaraRadera
 11. Skogsfrun - inte är jag proffs inte, jag har aldrig yrkesmässigt sysslat med layout på webben.
  Att layouta för tryck är något helt annat.
  Roligt att du gillar nya sidan, och du har nog rätt. Tror inte att någon av oss känner sig särskilt bekväm med det där softade, rosenslöjade, fruktansvärt urgulligt-romantiska stuket där haremsdamer från tusen-och-en-natt böckerna tydligen representerar någon sorts kvinnoideal...
  Eller houris, de där undersköna jungfrurna som lär ska vänta de rättogna martyrerna i paradiset...

  Lena - ja, jag tycker också att den känns bra, bloggen i nuvarande "skrud", alltså. Kommer nog att känna annorlunda framåt vårkanten. :)
  Oh, fick ju uppleva det där LJUSET en hel kvart!
  Just det ljuset dyker inte upp ofta. Krävs nog att det finns lätta slöjmoln som bryter ljuset och lyckas med konststycket att låta kvällssolen färga HELA himlen.
  Helt underbart var det!

  SvaraRadera
 12. Ibland blir ljuset sådär om hösten. Årstiden med 'det gula ljuset'. Jisses så bra din nya blogg blev. Grattis!

  SvaraRadera
 13. Margus - roligt att du gillar nya utseendet. Lite roligt att leka ibland, tycker jag. Få bloggen att stämma med mig själv, om du förstår hur jag menar. För hur det nu är så skapar man sig ju en egen liten vrå i den gigantiska cyberrymden... För mig är den olika på t.ex. sommaren och vintern.

  SvaraRadera