onsdag 8 juni 2011

Troligen smått

Smått och stort heter ju min nya hemsida. Frågan är bara vad som är vad.

Glädjen över en ny disktrasa - det är väl något smått? Men om jag upplever den flera gånger om dagen - då är det kanske nåt stort...

Inga fler sunkiga wettexdukar, inga "gamla hederliga" disktrasor heller. Nej, nåt som både suger upp bra och som efter tre veckor fortfarande luktar hur fräscht som helst! Lär dessutom gå att tvätta i maskin. Hemligheten är antagligen att den är så porös, med massor av hål och torkar på nolltid. Bakterierna hinner inte utvecklas Chifonet heter underverket!


Att då och då oförhappandes stöta på någon av katterna, i skuggan under någon buske, i någon av glasrummets stolar, under ett bord på altanen - är det smått eller stort? Här har Filip sökt sig lite skugga.

Lupinerna som just nu gläder mig (när de inte har förirrat sig där de inte är välkomna och inte har hunnit gå i frö), de är så vackra!


Nattviolerna under åldriga enen har hittat upp i ljuset även i år. De har till och med blivit några fler. I år är de fem. Strax ska jag  ta en tur ut, och lukta på dem. Underbart! (Tyvärr ingen bild, den blir felvänd, ska ta en ny.) 

Utan rabatter är jag, men blomster, det har jag! Mitt enda rabattförsök har tagit en ände med förskräckelse. men en del växter överlever faktiskt. Bland annat den här, mitt i allt gräs.Nu är det natt. Ytterdörrar är fortfarande öppna, ett tunt draperi hindrar flygfän från att ta sig in. En liten promenad med Kasper, en stund på altanen, och sedan sängen med rena, sol- och vindtorkade lakan - härligt!

God natt!

5 kommentarer:

 1. Snacka om nattuggla! Visst är det skönt att kunna utnyttja tiden när den känns som bäst. Att slippa kränga sig ur sängen vid sex-tiden på morgonen för att sedan ta sig till jobbet till exempel. TÄNK så mycket stort det blev av det småttiga. Att sedan få alla bilderna rättvända måste bli STORT. Jag håller med om disktrasan. Själv får jag alltid ärva de som enligt Gunilla är slut. De passar alltid till att torka av någon av de saker som anses vara mitt gebit. Gnida rent en spade eller ett bord som stått ute hela året och liknande. Nån gång ska jag kanske ta en NY, men det bär emot, snål som man är...

  SvaraRadera
 2. Tydligen fler nattugglor!! Fast vi ligger ju en timme efter Er så fortfarande inte midnatt här ännu. Vilka fantastiska Lupiner.. Hittade massor av Prästkragar igår, fina att se på, synd bara att de luktar mindre gott.
  ♥♥♥

  SvaraRadera
 3. Att se det stora i det lilla - det är väl verkligt stort?
  (Och en bra disktrasa är baske mig inte att förakta! Den jag köpte med presentkortsvinsten gläder mig oerhört för sin uppsugning:))
  Lupiner är underbara! Men hur kända de än är för spridning så har en hel del dött i rabatten några damer hållt liv i på gården:(

  SvaraRadera
 4. Disktrasan syns bekant, är det verkligen en nyare uppfinning eller är det du som först nu upptäckt den?
  Jag tycker i senare fallet att de suger upp dåligt. Disktrasor är STORA bakteriehärdar och bör bytas var dag...vem gör det. Jag kokar soppa på den då och då;-))

  Lupiner hör konstigt nog inte till mina favoriter, tycker färgerna är sjukliga och opassande i vår natur, det är väl jag som är sjuk, hehe.
  Löjtnanter klappar däremot hjärtat varmt för;-)

  SvaraRadera
 5. Skogsfrun - säkert är det jag som först nu upptäckt den trevliga trasan. Och den blir INTE äcklig efter ett par dar, som den vanliga wettexduken, i varje fall inte hos mig. Den är suveränt lätt att hålla ren och torkar snabbt - ingen fuktig miljö för bakterier att föröka sig ohämmat i!
  Lupiner är en ärtväxt, och samlar kväve ur luften - jag minns torra sandiga banvallar fullkomligt översållade och lysande av vildväxande lupiner i alla tänkbara färger - fantastiskt! Men jag vill bara ha dem på ett begränsat ställe på min tomt. Uppe vid vägen.
  Eva - är helt ense! En fungerande disktrasa - visst är det en rätt stor lycka, hehehe...
  I övrigt - oss nattugglor emellan - ljuvligt att ta en riktigt sen kvällsprommis - jag avslutar den så här års med att lukta på tomtens nattvioler! Under den stora, åldrande enen. Kasper sniffar också... :)
  Kikkan - du får väl nöja dig med att tittta på de vackra prästkragarna - eller blanda dem med något, luktärter t.ex. :)
  Och Pelle - jag skulle heller aldrig använda en ny trasa för att torka av en jordig spade! :)

  SvaraRadera