fredag 17 juni 2011

Regn, sniglar och skön kaminvärme

I går härligt sommarväder och en skön dag som Kasper beskrev. Åh, ett sånt charmigt hus och en så härlig tomt Luddes husse Pelle och matte Gunilla har, och en sån jättegod lunch de bjöd på. Sommar, sommar, sommar...

Idag är det väder för ett par ordentliga brasor i kaminen. Regn och fukt lockar sniglar och snäckor till förflyttning. Jag tittade en stund på en snäcka som vid koll visade sig vara en vinbergssnäcka (men att bara tänka sig att äta en sån lockar fram kväljningskänslor, ännu värre än musslor...). Men att titta på den var intressant. Här bestämde den sig för att ändra riktning. - en riktig actionfilm...Den här krabaten - svart skogssnigel - passade också på att förflytta sig.Några mördarsniglar, dvs spanska skogssniglar, har varken jag eller någon annan i området sett till.

En sötbild också - från igår, när Kasper försökta fånga märgben i Luddes "vattenskål".

Såg de här små "kantarellvalparna" redan i förrgår, på bästa kantarellstället alldeles nedanför tomten. Alla, jag själv också, betraktar det absolut som en del av min tomt!Jag tror att regnet får dem att växa till sig snabbt nu. Men så är det ju förstås det här med sniglar - undrar om inte såna också kan tänka sig en och annan smakbit. Dom har förresten redan börjat, vad jag kan se.

Men nu ska jag lägga in ytterligare ett par vedträn (jo, jag har inte BARA loggs i vedboden) i kaminen, göra mig en kopp te, tända några ljus i "glasrummet", sätta mig där i skönaste stolen, lyssna på vacker musik och bara njuta.

En stund, före sängdags.

6 kommentarer:

 1. Visst är det ändå rätt mysigt när vädret blir lite grått och man kan mysa vid kaminen. Jag är ju glad att vi lyckades pricka in en riktig solskensdag med lunchen, men lite regn behövs. Snygg kurvtagning på den där vinbergssnäckan. Såna har vi riktigt gott om hos oss, och de får stanna i trädgården. Alla andra, utan skal, åker iväg. När min mamma levde målade hon och fästmannen klickar i olika kulörer av nagellack på flera skal, och de prickarna satt kvar i många år efteråt...

  SvaraRadera
 2. Ojdå! Ursäkta anonymiteten!

  SvaraRadera
 3. Fin film på Vinbärssnäckan, är det du som regisserat?
  En brasa blir det här också kulna regnvädersdagar, det sätter piff på mysfaktorn. Man ska helst ha lite tändved för att få fyr i starten. Här är all ved under tak nu kluvet och staplat. Tillhopa med den egna nog 20 m3.
  Trevligt att bli bjuden på lunch du;-)

  SvaraRadera
 4. Pelle - så väldigt anonum var du ju faktiskt inte. :)
  Visst var det fint att vi lyckades pricka in rätt dag för lunchen! Även om den säkert varit mysig även en regnig dag.
  Finns gott om snäckor här också, även den vanliga trädgårdssnäckan.

  Skogsfrun - klart att jag regisserat! Du såg väl att den till och med vinkar lite grann på slutet! :)
  Det är härligt att ha möjlighet att elda! Skönt att ha veden under tak, själv beställer jag hem loggs i september/oktober. Och staplar bredvid förstubron. Precis som förra året.

  SvaraRadera
 5. Åh, jag älskar faktiskt snäckor! Även om de äter en del, men man kan ju langa ut dem i skogen. Tar iaf liiiite tid innan de återvänder:) (Även om det går fortare än jag trodde! Har också färgmärkt,,,)
  Sniglar är jag mer tveksam till för här finns de spanska. Men hos mig ser jag mest leopardsniglar, prickiga och fina! (Mörka, med mörkt grå teckning.)

  SvaraRadera
 6. Eva - en fläckig snigel har jag adlrig sett! Men nu har jag studerat dem på nätet! Dom ser skojiga ut! :)
  Hos mig finns bara svarta.

  SvaraRadera