lördag 18 juni 2011

När man har en katt - och tips mot mygg :)

Visst är han söt, den lille Petrus. Riktigt gosig också - när han vill. Dvs när han kommer in på kvällen för att få fästingarna bortplockade och pälsen kardad.

MEN - när man, dvs jag, är klar med Petrus, då ser JAG ut så här...  klicka på bilden...
Lägg därtill att jag har en välpälsad vit Kasperhund.
Det går åt klisterrullar i det här huset.
*********
Efter att ha läst hos Skogsfrun letade jag lite på nätet om tips mot mygg. Hittade den här sidan. Där finns verkligen massor av tips mot det mesta, men ibland kanske man ändå går bet. Kan inte låta bli att citera ett litet stycke:
 • Har man inget myggmedel att ta till, får man se till att vara sval och inte för svettig - klädd i ljusa, nytvättade och löst sittande kläder - på en blåsig potatisåker - eller i en rabatt med tomater, tagetes, ringblommor eller basilika - eller i en backe med rölleka eller malört - fullproppad med B-vitaminer och vitlök - flitigt rökande och viftande med en björkruska. Samt att inte göra det kring midsommar när skogsmyggen kläcks i södra Sverige eller första veckan i juli när de kläcks i Norrland.

Inte lätt att vara människa.  :) Bland mygg.

6 kommentarer:

 1. Vi ska om möjligt följa rådet för att slippa de kliande myggbetten. Potatisåkern på ca två m2 lär väl inte räcka till oss båda, men en av oss kan ju sitta i pallkragen med ringblommor tuggandes på vitlöken...

  SvaraRadera
 2. Tar till mig tipset om myggfritt! Fick mig ett rejält skratt! Underbar liten katt och hund du har. Jag har en papillion och en bonnakatt själv. Älskade djur som gör att man styr rätt i livet

  SvaraRadera
 3. Pelle - ser ni bara till att ha varsin björkruska också, så kan ni nog i myggfri ro njuta av den sköna sommarkvällen - har ni provat i kväll?
  (Jag föreställer mig synen...)

  Cosifan - jag har tittat hos dig - och jag har sett dem, både en katt som heter Petronella och en liten krabat till hund som heter Märta!
  Jag blev sittandes och klickandes länge, länge!!

  SvaraRadera
 4. COSIFAN - jag har försökt skriva en kommentar hos dig, men det går inte. Hittar heller ingen mailadress. Därför hoppas jag du läser här - för jag vill än en gång säga hur mycket jag tycker om dina fantastiska bilder. Jag tänker gå tillbaks till dem fler gånger, jag har ju bara hunnit titta på en liten del!

  SvaraRadera
 5. Hahahaha! Nu vet jag PRECIS hur vi ska bete oss. Vilken tur att jag tittade in. Rökningen går nog att ersätta med en rökelsepinne? och tänk så snygga vi kommer att bli i vår ljusa fladdrande kostymering;-) Hjärtligt tack för tipsen!

  Har allt tänkt på dig med vit hund och fällning;-) Även katter måste ha sig en omgång med borsten ibland, Mirre njuter men Ola...hm har inte ens vågat försöka.

  SvaraRadera
 6. Skogsfrun - jag tror ni kommer att bli ett tjusigt blickfång - hoppas ni har en potatisåker att sätta er i också!

  Mina korthåriga svarta får klara pälsvården på egen hand. Fast några tag med kardan kan jag ta när dom fäller som värst, men dom gillar det inte.
  Med Petrus är det en annan sak. Där är regelbunden, i princip daglig, kardning ett måste. Gudskelov att han sent omsider låter sig behandlas, för några år sedan var hans päls rena mardrömmen. Jag talade med Animalen om honom, och var på väg dit för sövning och rakning, men han lyckade rymma!
  Men småningom har jag med list lyckats vänja honom. Och nu åtminstone nästan-njuter han. :)

  SvaraRadera