torsdag 2 juni 2011

Altanen klar för njutning! :)

Minns ni min agapanthus? Den visar upp en, säger EN blomstängel! Men det är ju lite tidigt, kanske det kommer fler. Det gör det nog. Förra året fick jag 7-8 stycken!Jag hann inte beskära alla mina pelargoner, de fick plötsligt massor av knopp. Så det är bara att tacka och ta emot deras enorma växtkraft. Här är en som agerar hängpelargon. Flera obeskurna är utplanterade direkt i välgödslade urnor och krukor - jag kan om tre-fyra veckor ta massor av sticklingar! 
 
Tusan också! Bilden vägrar att vara rättvänd! Hoppas ni har fantasi! :( Vänd motsols!
Inte heller nästa bild i stående format funkade. Konstigt, visst har väl det gått tidigare.

Härligt att altanen i princip är färdigplanterad. Nu ska jag bara sitta och se på, när det växer och blommar. :)En liten ynka neriumstickling från förra året (ursprungligen från en vildväxande i Italien, fådd av Mollies matte) har över 50 knoppar! Fantastiskt, tror den kommer att blomma hela sommaren.


Här kommer ytterligare en förvuxen pelargon - rättvänd.  Jag tycker absolut att den pryder sin plats, den blir en rejäl buske i sommar. Krukan den står i är stor!

Att se en akleja i ögonen är en skönhetsupplevelse.

Fler bilder får vänta, de är tagna i stående format. Kanske går bättre att ladda upp dem en annan dag? Men den här bilden, "grönt i grönt" ska nog fungera. Även om den kanske passat bättre hos Kasper.

3 kommentarer:

 1. Hm? Är inte det där dom stolarna som skulle gå sin väg? Tycker att dom ser ut att kunna stanna många år. Vilken blomprakt du har på altanen. Vi har fått två stänglar på agapanthusen vi köpte på mässan så vi väntar med spänning på att dom ska slå ut.

  SvaraRadera
 2. Jovisst är det de där korgstolarna som förpassats från altanen.
  Men på tomten funkar de. Lätta att flytta. Tur att jag inte brände upp dem!
  Agapanthusknoppar är väldigt roliga att följa. De tar god tid på sig att slå ut. Tror jag har en serie nånstans - ska leta. :)

  SvaraRadera
 3. Så grönt och så skönt! Agapanthusarna tror jag är ena lurisar som blommar mer vartannat år. Min blå hade en eller två blommor i fjol och nu kommer det flera knoppar både här och där. Den vita blommade fint förra sommaren men har övervintrat dåligt och än har ingen enda knopp synts till.
  Mina pelargonier ser ut som dina, stora, förvuxna och överfulla av blommor. Underbara! De trivs fint ute med regnskydd och jag bävar redan hur de ska få plats i verandan i vinter.
  Blue wonder har börjat blomma med en fin enkel blåaktig blomma.
  Må så gott i ditt sommarparadis!

  SvaraRadera