måndag 20 juni 2011

Blåklockor som försvann - tur det finns toppklockor

Sol igen, åtminstone ibland. Och lagom värme, kaminen får vila idag. Sedvanlig tur på tomten visade vad Kasper i princip redan berättat. Vi har haft besök.

 
När jag klippte gräset för en tid sedan girade för ett gäng stora blåklockor. De skulle ju bli så vackra. Men  otack är världens lön. Fast jag har väl i alla fall glatt ett rådjur.

 
Jag har sett hur harar bär sig åt när de tar sig ett skrovmål på blåklocka, och jag tror att det är ett rådjur som varit framme här. Bilderna är klickbara.
 
Då var det här en trevligare syn. :)
 
 
Nu störtregnar det ute! Det dånar på taket, bäst att kolla... joodå. glasrummet var på väg att översvämmas igen! Nu är inflödet stoppat. Lite knepigt, det där.
 
En klocka som jag men inga djur gillar är toppklockan, den kan gärna få föröka sig ännu mycket mer! Ska nog försöka hjälpa den att sprida sina frön. Trots att den inte är en "riktig" blåklocka.
 


  • Ett PS. På Kasperian undrar man vad det var som Kasper upptäckt - enkelt - han visste att vi haft rådjursbesök! Och här visar han mig! Det försökte han göra VÄLDIGT sent i natt eller snarare VÄLDIGT tidigt i morse också.  En missförstådd blåklocksvaktare!
 
.

6 kommentarer:

  1. Synd på klockorna, men du kan ju inte ha Kasper ute i trädgården dygnet runt. Lika bra du klipper eländet med en gång så kan ju dom glupska rackarna svälta...

    SvaraRadera
  2. Så underbart att ha halva Campanulasläkten (blåklockorna) på tomten! Och glädjen att hitta de spontana förekomsterna, där de trivs bäst. Annat än att åka iväg och köpa spanskodlade krukor av allsköns blandning och få dem att överleva i en kalrensad rabatt.
    De stora blå är perenna och kommer igen, om de får ha sina gröna delar intakta.
    Kasper får väl ta jobbat som blåklocksblommevakt resten av sommaren? De högbenta lär sig snart att den vita kanonkulan är förfärligt farlig. Och snabb!

    SvaraRadera
  3. Pelle - Tro inte att dom där glupska skulle svälta pga blåklockebrist! Dom käkar blå penséer också!! Men jag snuvar dom på pelargonier i år! Flox är förresten också mums, tydligen.

    Lena - Javisst kommer de igen, dessutom växer enstaka stora klockor här och var.
    Min förra hund, Klara, var en hejare på att jaga iväg rådjuren! Hon förföljde dom ner över tomten och ut på ängen och var väldigt nöjd när hon kom tillbaka. (Tillbaks kom även rådjuren, om än inte samma natt.)
    Kasper skäller, och så kommer han till mig och talar om att dom är där! Matte ska fixa!!!

    SvaraRadera
  4. Vilken rar & fin blogg!! :))
    Hittade hit via Kicksson (Kickan) söt vovve & katt!♥
    Kantareller redan? ja jag hörde på radio i förrgår om att det blir rekord tidigt med svampen! Kantareller redan hittats i Göteborg & norra Dalarna själv har jag inte kollat i skogen ännu, men vem vet ;)
    Jag har åxå katter, flera stycken, en klippte jag på ryggen nyss, gick bra, 2 långhåriga har vi åxå, dom brukar vi söva & raka, & fästingar ja, hittade i dag den mest bästa fästingplockaren, om man får tro på Djursjukhuset ;) vi får väl se...
    Kram! /Lena med flock

    SvaraRadera
  5. Lena med flock - jag har aldrig rakat Petrus, även om jag var väldigt nära en gång. Förr om åren bildades en otäck, tovad "sköld" på hans rygg, vintertid, men numera tillåter han gudskelov pälsvård.

    Roligt att du gillar min blogg, ibland vet jag faktiskt inte var jag ska skriva det ena eller andra, här eller på Kasperian (det är där Kickan brukar kommentera). :)

    Berätta gärna om dina erfarenheter av nya fästingplockaren - är den bra ska jag försöka skaffa den. Jag använder den där vanliga, med en ögla/snara.

    Och lite senare i dag ska jag titta in hos dej! :)

    SvaraRadera
  6. Intressant med myrorna. Ludde tittade ändå med ett halvt öga trots att uppmaningen var riktad till SIGGE!

    Rådjur eller Blåklockor, svårt att välja. Måste man? Allt tog de väl inte och frågan är vad som är viktigast, mat eller ögonfröjd;-))
    Trevlig midsommar min vän!

    SvaraRadera