tisdag 31 januari 2012

Myse vildhjärna - och en fasad som krackelerat

Bilen är rensopad från lös snö. Motor- och kupévärmare är inkopplade, bara att kliva upp vid halv sex-tiden i morgon bitti, ta ett kliv ut på förstubron och puffa till elkontakten lite grann. Då startar detta välsignade påfund som gör att jag en och en halv timme senare kan sätta mig i en varm bil där all is smält bort från rutorna!

Myse ska kastreras, och Animalen vill ha in honom okristligt tidigt (enligt mitt sätt att se). Ska i alla fall bli skönt att få det gjort.

Myse regerar! Och dominerar. Finns inte en chans att varken glömma eller ignorera honom.

Han flyger genom huset i sin jakt på bollar och möss. Efter honom flyger mattorna.

Han kastar sig med närmast dödsförakt över Petrus!!! Även om han snabbt retirerar. Han stör gladeligen både Maxi och Filip i deras avkopplande vila i fåtöljer, sängar eller soffor. Maxi säger ifrån lite lagom, Filip lyfter knappt på ögonbrynen...

Han till och med gör sina små utfallsförsök mot Kasper, som dock inte är särskilt road.

I går låg Myse och sov i en fåtölj. Filip satt nedanför - just den fåtöljen ville HAN ju ligga i.

Jag avvaktade spänt. Skulle Filip jaga ner kattungen? Nej, han hoppade helt sonika upp och lade sig bredvid Myse!!! Ohhh!

Myse blev förvånad, men låg kvar. Men det blev väl lite trångt, Filip låg delvis ovanpå honom, så Myse lirkade fram sig och hoppade ner. 

Myse älskar skrivbordet och det mesta som finns på det. Här tycker han nog att jag ägnar honom för lite uppmärksamhet, tar för få bilder på honom... ;) Här får ni en knippe klickbara som bevis.
Sedan övergick han till att posera mellan dator och skärm.


Om ni tycker jag skriver mycket om Myse så beror det just nu mycket på att jag inte kan skriva om det jag just nu tänker allra mest på - en svårt misshandlad vän vars sambo sitter häktad och hon själv är på sjukhus.
Tänk, så lite man vet. Och så lite man kan göra. Fast man så gärna ville. Och så fin fasaden såg ut!

9 kommentarer:

 1. Det ser ut som om Myse snart ska börja fotografera själv. Bara han får kläm på hur man sätter på lillkameran. Hoppas att det går bra med både bil, Animal och allt annat idag. Lite tröstekramar från oss i kylan...

  SvaraRadera
 2. FY för den vakningstiden!
  Undrar hur mycket sövning det där kvicksilvret behöver?:D Kul att höra om hur de andra reagerar. Låter som om de gett upp...
  Han är förresten väldigt tjusigt sminkad runt ögonen den gossen:)
  Och tänk vad man inte vet! På gott och (i detta fall) ont. Kanske "bra" det kom till detta? Även om hon naturligtvis inte skulle ha behövt utstå det! Hjälp behöver de båda! (Jodå, gärna fängelse för honom, men med psyk.behandling.)
  Ber för en bra lösning och ett lugnt liv för henne!

  SvaraRadera
 3. Hoppas allt går bra med Myse...måste nog kännas ovant för honom att antagligen att få ett lite lugnare liv att leva framöver. Usch, vad tragiskt med Din väns misshandel, hoppas det blir riktigt straff för sambon & att Din vän blir fri från sina skador snabbt, de mentala skadorna tar nog betydligt längre tid att "läka".

  SvaraRadera
 4. Berit Elisabet31 jan. 2012 23:27:00

  Pelle joodå, allt gick bra. Dvs jag spår men Myse rår... ;)

  Eva - jag kom upp i tid, och bilen hann bli varm. Och det stämmer, vi har alla insett att Myse, han är som han är. Dvs jättecharmig! Jag gillar dessutom det där lilla svarta han har på nosen.
  Min väns öde - nej, jag tror inte det finns något i det här som är bra.

  Kikkan - Myse är sig precis lik, men blir förstås lugnare i takt med att han växer till sig i ålder och visdom, :)
  Min vän - hon blir sig aldrig lik, säger hon. Inte mentalt. Inte helt och hållet fysiskt heller.

  SvaraRadera
 5. Så fin han är, Myse! Lik Herr Katt i ansiktet, den som katt vi tog hans om förra vintern men inte kunde behålla.
  Din väninna hoppas jag får bra hjälp att återhämta sig, såväl från de fysiska som de psykiska såren. Be henne ta kontakt med Kriscentrum för kvinnor så får hon bra hjälp och stöd.

  SvaraRadera
 6. Myse är trevlig att både se och läsa om:-) Motorvärmare är inte så vanligt söder om Dalälven men vi har tack vare masen haft en sådan överallt där vi bott. Sparar motorn också.

  Ja det är mycket elände som gömmer sig bakom fasaderna, kvinnor skäms över sitt tillkortakommande och samhället har tyvärr för dåliga resurser för skydd -ett större problem än man tror.

  SvaraRadera
 7. Berit Elisabet1 feb. 2012 21:27:00

  Boman - ja, han är både fin och go´, Mr Myse. :)
  Genom polis och sjukhusets försorg har hon fått kontakter, men det blir riktigt svårt, det här.

  Skogsfrun - jag har haft motor- och senare även kupévärmare hur många år som helst. Monteras vid köp. Men jag minns hur man "i forntiden" kunde få dra ut en värmefläkt under bilen...

  Det nu aktuella "eländet" för min vän får konsekvenser. Några år i fängelse för mannen kan ge henne tillfällig frist, men sedan då? Det här visar sig vara ännu värre än jag trodde.

  SvaraRadera
 8. Kan du kontakta mig så finns det hjälp att få för väninnan!
  miljokassarsnabelayahoopunktse

  SvaraRadera
 9. Berit Elisabet2 feb. 2012 14:36:00

  Boman - jag har just mejlat dig. Varmt tack för din kommentar.

  SvaraRadera