onsdag 11 januari 2012

En glad Myse

Regn i natt som tog bort nästan all snö. Men naturligtvis blev vägen samtidigt en isgata. I dag skiner solen! Dagarna blir längre. Känns som om midvintern är över. Hoppas det fortsätter så här.

Alltså, dags att byta header. Och därmed färger på bloggen. Det går ganska enkelt numera. Tur det, för det blir nog snart dags igen, om inte förr så i vitsippstider.

I förrgår kväll kom en granne, en ganska ung singelpappa och knackade på dörren. Trevlig. Frågade om jag möjligen hade ett par bakformar att låna honom - degen till matbrödet blev lite för lös...

I morse fick jag inte bara formarna tillbaks, även en halv limpa. Jättegod! :) Perfekt till morgonfikat. Bakad på surdeg, dinkelmjöl och lite havregryn.

Här är allt lugnt, Myse har faktiskt ett par gånger lagt sig att sova på skrivbordet där Mysan brukade ligga. Känner ni igen platsen, fast pläden är en annan. :)


Men en favoritplats är det inte. Ska ta bort pläden. Det känns bra, Myse väljer egna favoritställen.

Han sover, gosar, leker och busar. Kasper kommer att visa vad jag köpte åt honom i går. Hur lyckat som helst! Så att han slipper fundera över Kaspers alldeles för stora grejer.
Mathyllan är den självklara samlingsplatsen.


Jag vill så gärna att han ska trivas inne, och inte längta ut. Inte förrän det verkligen är vår och jag kan hålla dörrar öppna. Hoppas förstås också att han inte ska råka hitta ut av misstag. För jag har ingen "sluss", en sådan som behövdes för Mysan. Än så länge tycks Myse inte ha någon längtan ut.
Men allra nyaste grejen - den är bara bäst! Men nu ska jag fixa till ny header och ny bakgrund. :)

10 kommentarer:

 1. Midvinter Är över! Din nya header passar perfekt. Idag har jag klipp ner ännu fler pelargonier. För tidigt? Men det känns rätt.

  Myse har inga ungar att längta till. Han lever i nuet och det är bara perfekt för honom. Ute har han varit tillräckligt mycket under sitt korta liv. Tänk så bra, att slippa tänka på att leta mat och att ha tid över för att leka!

  SvaraRadera
 2. Midvinter Är över! Din nya header passar perfekt. Idag har jag klipp ner ännu fler pelargonier. För tidigt? Men det känns rätt.

  Myse har inga ungar att längta till. Han lever i nuet och det är bara perfekt för honom. Ute har han varit tillräckligt mycket under sitt korta liv. Tänk så bra, att slippa tänka på att leta mat och att ha tid över för att leka!

  SvaraRadera
 3. Ja, tänk vad man inte vet/inser... Jag tänker direkt på en kvinna jag såg skynda in på en kemtvätt en tidig morgon när jag gick av bussen vid jobbet. Solglasögon på trots gråväder. En stor matta under armen... Det är nog 15 år sedan men hon dyker upp i mina tankar då o då.

  Lekbilderna är helt underbara! Det där är en glad o nöjd kisse!

  SvaraRadera
 4. Verkligen en fin header! Får lust att själv lysa upp lite;-)
  Härligt att se katterna leka ihop, våra är kompisar...på distans;-)

  SvaraRadera
 5. Blir faktiskt RIKTIGT avundsjuk på din header! En vacker dag när jag inte har något annat för mig så kanske jag också får till någon? Det blev ju en bra kattplats med stolarna ihop sådär. Måste vara kul med en så lekfull kattvalp. spm har så mycket att upptäcka inne i stugan...

  SvaraRadera
 6. Berit Elisabet11 jan. 2012 23:05:00

  Lena - klippt ner pelargoner! Kanske jag också ska göra det, med de förhållandevis få jag sparade i höstas. Men några stycken är de ju, får väl se om jag vågar göra det redan. :)
  Jag tror säkert att Myse kommer att vilja gå ut så småningom, men jag hoppas det dröjer till vår och öppna dörrar. :)

  Eva - man kan allt undra ibland, över människoöden. Och över hur det kommer sig att kvinnor stannar kvar. Många har ju berättat, hur de brutits ner och till slut menat att de antagligen inte var värda något bättre. Jag TROR att den här kvinnan kommer att bryta sig loss, men säkert vet jag ju inte.
  Myse ja - han är alldeles säkert både nöjd och glad! Och underbar...

  Skogsfrun - jag gillar också de där svanarna, tursamt att det gick att beskära en av svanbilderna så här.
  Visst är det skojigt att förändra och "möblera om" lite. Det svåraste är att möjligheterna är HUR många som helst, men nu har jag bestämt mig för att behålla grundstrukturen i båda bloggarna, och då blir det enklare att förändra. :)

  Pelle - Du har ju hur många härliga bilder som helst av Ludde! Bara att välja och vraka.
  Kattplatsen vid mathyllan gillar alla skarpt. Lite FÖR skarpt, men även Petrus struntar till slut i om "trappavsatsen" är ockuperad. :)
  Det ÄR kul med Myse! Ofta verkar han finnas både överallt och ingenstans på en gång...

  SvaraRadera
 7. Jodå, midvintern är över. Det ljusnar betydligt även om det regnar. Härlig header! Särdeles lämpad för årstiden.
  Vilka underbara lekbilder på katten med både blå och gröna ögon;-) Och Kasper ser ut att trivas med sällskapet.
  Men visst kan du väl göra en sluss...? En kompis har en egentillverkad grind av två kompostnät ovanpå varandra. Kattsäker.

  SvaraRadera
 8. Margus - gröna (eller blå eller röda) ögon på en hund kan man enkelt fixa i Photoshop, men med kattögon går det inte alls, åtminstone inte för mig. Jag har försökt men gett upp.
  Joodå, visst kan jag fixa en "sluss", men med tre katter och en matte (och en hund) som springer ut och in ideligen så blir det knepigt, lätt att en liten kisse smiter igenom innan man hinner stänga.
  Jag har ett kompostgaller nu också, mellan draperi och ytterdörr, men som sagt, en kvick och företagsam katt KAN smita ut! Men än har han inte ens försökt.

  Du skulle sett min sluss med Mysan. Tre kompostgaller, upphängda i varandra täckte hela dörren, extra grind vid golvet, besökare hade rätt roligt när de hukande fick ta sig in under det översta gallret...
  Tyvärr kan jag inte spärra av lite längre in i huset, eftersom både min och katternas toa har ingång från lilla hallen.

  Kolla det här inlägget, från 12 september...
  http://beritelisabet.blogspot.com/2011/09/mysanrapport-med-cliffhanger.html

  SvaraRadera
 9. Då har du redan det jag tänkte på. Förstår ditt dilemma. Ryste när jag såg söta ljuvliga Mysan på bilderna. Huuuh.

  SvaraRadera
 10. Berit Elisabet16 jan. 2012 23:00:00

  Margus - det är ganska mycket som känns lite kluvet just nu. Jag saknar Mysan så mycket, har suttit och gråtit i kväll även över henne! Tittat på bilder. Jag önskar så, att jag visste vad som hände henne.
  Jag har ju bott här i decennier och har under den tiden hunnit förlora flera katter. En av dem blev överkörd, men det fick jag veta först ett halvår senare.
  De andra har nog råkat ut för något liknande det som med all säkerhet hänt Mysan.
  Men du - vem har egentligen sagt att livet ska vara lätt... i varje fall inte alltid...

  SvaraRadera