måndag 9 januari 2012

Julen nerpackad

Försökte byta header - men resultatet såg inte riktigt klokt ut! Ska prova en annan idé i morgon. Jag tycker att advent och framförallt julhelgerna bara svischat förbi. Har antagligen mest haft katter i huvudet. Den som försvann och den som kom.

Adventsstakarna har samlats ihop och packats ner.
Blir faktiskt lite mörkt i fönstren, måste nog skaffa mig
ännu ett par små fönsterlampor.Övrigt pynt har samlats ihop och ligger i sin korg. Lille Myse deltog.
På ställningen har suttit en stjärna, den stod i "glasrummet".Men allt granris nänns jag inte kasta, inte det som skjuter skott.
Ska bara flytta det till en ljusare plats, så blir skotten grönare. Och kanske fler.
På bordet börjar det bli dags för tulpaner!Myse mår som en liten prins, tror jag.
Han börjar bli mer självständig. Ibland får han tokfnatt och far som ett jehu genom huset, och sen tillbaks till favoritleksaken, filtbollen med det långa resårbandet. Den återfinns på lite olika ställen, till och med i olika rum!

Att "tigga fint" vet han inte vad det är. Nej, "hit med nåt gottigt", annars sätter jag klorna i dig, är vad som gäller när jag är i köket. Jag borde aldrig ha gett honom de där små ostbitarna. Men vi börjar komma tillrätta med det där.

Petrus tolererar Myse fint, men ligga i knä samtidigt, det vill han inte mera. Jag tror nästan att Filip är den som framförallt kan tänka sig att bli  riktigt god vän med Myse. Men jag vet inte, mycket ändrar sig från dag till dag.

Men en sak är säker - allihop fungerar bra bredvid varandra, och Petrus är definitivt inne mer nu än tidigare. Och han fräser inte lika mycket åt de båda svarta.

Myse hoppar alltid upp i min säng när jag lagt mig. (Vid halv 2-tiden på natten...) Vi gosar en stund innan vi somnar. De andra katterna har fått gå ut, de släpps in igen vid 6-7-tiden. Jag lägger mig och somnar om. När jag vaknar efter ett par timmar har jag två katter i sängen - Myse och Filip. Bredvid varandra.

Det har hänt två mornar nu. 


Katterna har det bra, på altanen under tak, vindskyddade, finns två platser med värmeunderlägg. På farstubron finns tre, fast inte lika vindskyddade.
Och i vedboden ser det ut så här, bilden är inte ny, men där ser precis likadant ut, med fällar och liggunderlägg. I olika höjder. Dit går katterna, det ser man i snö. En riktig liten upptrampad stig till dörren som står lite på glänt.


Och Myse - han har flyttat från under skrivbordet till ovapå. Jag tänker lägga en pläd där, på samma ställe som Mysan brukade ligga. Så får jag se vad som händer.

7 kommentarer:

 1. Nu är julen slut och granskotten skvallar om en kommande vår. Adventsstakarna får stå kvar här åtskilliga veckor till. Det ger lite lagom diskret ljus.

  Katt-flocken är så spännande att följa, mest Myse förstås. Han visar verkligen att han hamnat där han trivs. Med mat, värme och en alldeles egen matte på nätterna.

  SvaraRadera
 2. Lena - jag tänker låta er fortsätta att följa Myse, han är så himla härlig! Nästan otroligt hur fint han passar in.
  Jag skulle ha skaffat mig ett par nya smålampor till fönstren idag, men hann/orkade inte. Klarar inte av hur många butiker som helst! Fem räcker för en lantis! :)

  SvaraRadera
 3. Katterna har det gott i din boning, och i vedboden, jag undrar bara -blir inte plädar och textilier lite fuktiga där ute? Jag skulle nog göra gräsbäddar d.v.s. repa mjukt ängshö.

  Så smart att förse sig med vitamin och mineralrika granskott på vårkanten. Såg i bondepraktikan att det rekommenderas:-)

  Tulpandags snart, det ser man fram emot;-)

  SvaraRadera
 4. Här kommer att hållas utkik efter en stake som din på fot, är helt förälskad i den:)
  Och Simon gör "high five" för tokfnattssrus! Petrus detsamma för gosande vid sovdags.
  En oerhört charmerande liten herre ni fått i huset;D

  SvaraRadera
 5. Berit Elisabet11 jan. 2012 01:56:00

  Skogsfrun - plädar lägger jag inte ut, allt är porösa fällar. Dom funkar. I praktiken är det bara ett par stycken som används.
  Visst är det härligt med tulpanerna, jag såg idag att dom börjar finnas i butikerna. Men jag tänker vänta ännu lite till innan jag börjar köpa. :)

  Eva - om inte förr så kommer säkert såna där stakar att finnas till nästa advent. :)
  Kan säga att i natt lyssnade Kasper och jag förundrat till lille charmören som hade hittat sin pingpongboll igen, precis när vi skulle sova. En pingisboll som jagas av en pigg kattunge på ett trägolv, den LÅTER. Men han tröttnade så småningom och kom och la sig, han också. :)

  SvaraRadera
 6. Det är precis sånt här man vill läsa när man kommer hem från ett par veckors datoravhållsamhet! Du verkar vara en riktig kattmagnet! Tur för Myse att du inte bara konstaterade att Mysan försvunnit! Det ska bli kul att följa dina katter!

  SvaraRadera
 7. Berit Elisabet11 jan. 2012 22:38:00

  Pelle - jag hade ju inte en chans! Han kom hit helt utan min medverkan! Och då rullades ju den osannolika historien upp, om Mysans okände son. Och jag hade som sagt inte en chans. Inte kunde jag släppa iväg den här lille till ett ensamt uteliv igen!
  Trevligt förresten, att ni är hemma igen! :)

  SvaraRadera