onsdag 25 januari 2012

Nytt och krytt på skrivbordet

Man köper en ny telefon. En rätt dyr historia. Rekordsnabb leverans. Känns jättebra, nu ryms alla funktioner i en enda enhet.

Detta är vad som krävdes fram till i går kväll. Nu på väg mot återvinningsstationen.
Titta nu - och bara en enda kabel! Från telefon till telefonjack!

I datorn lagrades bilden "nya telefonen" bredvid "nya leksaker". En händelse som ser ut som en tanke... :)
(Fast leksaksbilden visade Myses grejer Hur som helst så är min nya "leksak" kolossalt funktionell. :).Men strul blev det, när den nya skulle kopplas in.. På min "jackpanel" finns modem, fax (jo, av olika anledningar har jag fortfarande en sån), nya telefonen och husets övriga, seriekopplade tre telefoner.

Ibland fungerade inte modemet, ibland inte nya telefonen. Jag flyttade om och provade nya kombinationer - då dog de seriekopplade telefonerna...

Till slut så  - lycka! ! Sen krävdes en massa inställningar. Och beställning av telesvar. Sent på kvällen beställde jag tjänsten via nätet, och på sekunden var nya funktionen inkopplad! Telia har faktiskt sina goda sidor!

I dag börjar jag  fylla telefonens telefonbok. Den rymmer 99 namn och nummer!

Det har hänt ganska mycket senaste veckorna, men i dag ska jag enbart bära in en ny laddning värmeloggs. Ska inte åka någonstans! Förhoppningsvis.


På tisdag nästa vecka ska Myse kastreras.
Det märks att ingen lärt honom att "leka fint" med matte. Men gosa fint, DET kan han. När han är på det humöret. Det är han  ofta. Fast det är säkrast att läsa av sinnesstämningen (vilket inte är så svårt) innan man t.ex. tar upp honom . :)
Är han i lek och aktivitetstagen, så uppstår lätt blodvite på matte: 
"STÖR mig inte, SER du inte att jag är upptagen! Jädrans människa!!! Men jag kommer och gosar med dig så fort jag är klar med den här bollen...  och DÅ tycker jag att vi ska gosa JÄTTEMYCKET!"

Men på natten - då är det mattes säng som gäller. Först på gosvänligt avstånd vid huvudet, senare närmare sängens fotända. Däremot ligger han aldrig i sängen om inte jag ligger där först.  Men det gör Filip och Maxi ibland.


Myse har ju faktiskt levt hela sitt liv som "vildkatt", och ibland märks det. Men ut vill han inte, han gillar klösvänliga dörrmattan, men om draperiet dras undan och ytterdörren öppnas så galopperar han in i huset.

Skrivbordet är fortfarande rasande intressant. Här en serie bilder, tagna häromdagen innan nya telefonen gjort entré. Småningom, efter att ha pustat ut en stund, övergick han till att undersöka verkligheten bakom datorskärmen.Klicka på någon av bilderna!

8 kommentarer:

 1. Jag blir imponerad av att du kunde få det hela att fungera. Det är oftast bara ETT sätt som är rätt, men hundratals som är fel. Sista dubbelMysebilden blev ju skoj.

  SvaraRadera
 2. Tänk att man ska "behöva" bli så glad när det fungerar. Som jag med skärsliperiet. Vad säger det om serviceläget?
  Han är kul, den där Myse-pysen! Matte lär sig väl, så hon slipper blodbrist!:D
  Och tänk så mycket (extra-)nytt o spännande för honom! (jmf med hur andra ungar har sin första tid, tänker jag.)

  SvaraRadera
 3. Din telefon är en nyare variant av min ser jag. Jag är inte nog teknisk för denna märkliga apparat, använder t.ex. inte telefonboken och nu har allt "hängt upp sig";-))

  Missen är verkligen jättesöt! Det är så himla roligt med lekfulla ungkatter. Senare är de lika roliga* på andra sätt och vis;-)

  SvaraRadera
 4. Pelle - Blev lite av ett våningsbyggande till slut. Jack på jack. Åtminstone ett av panelens jack verkade inte funka överhuvudtaget. Men strunt samma, nu är i alla fall allt okej.
  Jag är rätt envis till min natur, och ibland är det ju en fördel.
  Mysebilder - han är ju så himla skoj själv, så det går knappt att låta bli att fota! Alla andra sover, han busar...

  Eva - läste om ditt skärsliperi, klart du blev glad. För just när det gäller service är det allt rätt mycket som inte fungerar.
  Att koppla in olika apparater rätt på en panel är inte lätt, eftersom jag för länge sedan förlorat/förlagt/eldat upp alla instruktioner. Att hitta rätt bland alla egna kabelhärvor och kopplingar är minsann inte heller lätt. Räknade ut att jag har sex enheter/apparater kopplade till datorn (plus 2 usb-uttag för kamerorna) och fem telefoner inkl faxen kopplade till jackpanelen...
  Så det finns gott om kablar och möjligheter att gå vilse bland...
  Huvaligen...

  Skogsfrun - du är säkert minst lika teknisk som jag (kan säga att i annat fall skulle INGENTING funka för dig!) Men att allt har "hängt sig" verkar ju inte så bra förstås.
  Att programmera in i telefonboken är som att programmera in nummer i mobilen. Fast lite enklare.
  Att ha alltför många nummer att bläddra bland verkar jobbigt (även om det tydligen går att snabbsöka också).
  På tisdag kastreras Myse, nu är det precis lagom dags tror jag. Han behåller säkert sin busighet ändå, åtminstone ett tag till. Och fortsätter att roa sin matte och förundra sina medfyrfotingar. :)

  SvaraRadera
 5. Tekniken är fantastisk... och vi med den;-) Ibland blir det bara övermänskligt. Men skam den som ger sig.
  Halledo, vilka mysbilder på Myse. Man blir varm inombords.

  SvaraRadera
 6. margus - det är väl just det som är det värsta med tekniken! Den KAN bli övermänsklig!!! Redan nu är den i många fall redan OMÄNSKLIG...
  Men i såna här lagom doser älskar jag den! Vad vore förresten livet utan en dator? Numera.
  Myse ja - jag har hur många bilder som helst på honom. Han lockar till fotande. En och annan bild blir till och med ganska hyfsad. :) Han är verkligen en helt underbar (busig) krabat!

  SvaraRadera
 7. Underbara Mysebilder! Han kommer att vara samma goa´ katt även efter tisdag. Han slipper dela sina förfäders stress och vandringstvång, revirfighter och sårskador. Bara fördelar!

  SvaraRadera
 8. Berit Elisabet30 jan. 2012 21:19:00

  Lena - Visst är det bara fördelar. För hundra år sedan var ju kastrering inte lika självklar som nu, tvärtom, och jag minns striderna. Och kattungarna. Och skadorna.
  Fortfarande råkar en och annan av mina katter ut för en del stridsskador - det dyker ibland upp främmande katter i området, okastrerade "vandringskatter". Antar att det är någon sådan de mött. Men det händer inte så ofta, som tur är.
  Ska bli skönt när morgondagen är över.

  SvaraRadera