torsdag 19 januari 2012

Den minste tar största utrymmet

En kattunge i huset har konsekvenser! Nu tar Myse igen för alla de månader han på egen tass fått klara sin försörjning. Han har både kost och logi. Plus en massa gos när han så vill och har tid.

Med andra ord - livet leker. Bokstavligen. Kontoret är ofta extra kul. (Visst är det fint med bilder tagna utan blixt!)


Det gäller för en matte att rädda vad som räddas kan. Laserskrivaren är kul att undersöka, för att inte tala om alla sladdar runt datorn. Rena kattdrömmen!

Försökte möblera om lite, med resultat att huben kopplades ihop med sig själv, och nyinköpta externa hårddisken naturligtvis slutade fungera. Ena skrivaren likaså.  Inte roligt, ska jag säga. Kabeln till scannern blev för kort... Nåja, det mesta är är åtgärdat och scannerbordet går att rulla fram. 
Petrus flyr fältet när en envis kattunge inte vill låta hans svans vara ifred.

Filip tittar intresserat på, men vägrar konsekvent att anta Myses alla utmaningar. Men jag kom på honom med att lite försiktigt gå fram och dänga till Myses musfirre, den där som hänger i klösmöbeln. När han trodde att ingen såg honom...

Maxi noterar och bemöter med suverän nonchalans. 

Kasper som gärna gosar med sina "gamla katter" och även småbrottas lite med Maxi, han vägrar också att ge sig in på Myses vilda lekar.

Då blir det till att roa sig själv, om man är en Myse, och det gör han med besked.

Naturligtvis är det så att han roar sin matte också. Åh, så härlig han är! Det går helt enkelt inte att bli det minsta arg på honom.  Svårt att vara arg och skratta samtidigt.

Frånsett att Petrus surar så är ingen av de andra fyrbenta egentligen arg på Myse. Ser honom nog bara som en jädrans besvärlig busunge, men man måste ju ha överseende...

När Myse inte rusar runt råder stora lugnet i huset. För han vilar faktiskt ibland. Slocknar tvärt, på kattungars vis. På skrivbordet, under skrivbordet, i kontorsfönstret, i någon fåtölj eller rentav på mjukaste mattan UNDER en fåtölj i vardagsrummet. Eller på sin absolut egna plats, ovanpå sin klöspelare. Dit har ingen annan katt vågat sig.


Det händer också att han hoppar upp i mattes knä. Då blir det gos!

Men som sagt just nu råder stora kaoset runt datorer, kringutrustning och skrivbord. Det mesta tycks fungera, men allt kan ju inte stå och ligga huller om buller.

Och jistanes, så mycket DAMM det kommer fram när man börjar flytta på och röra i saker!!! Inte bra för känsliga datorer.

Men jag tror att det mesta får vänta tills i morgon. Jag är trött nu.

5 kommentarer:

 1. Påminner starkt om när Petrus flyttade hit....
  Med skillnad att då var det två katter som deltog i kalabaliken... Simon blev ju "superpappa" och for som en tätting efter kattungen för att stoppa allt han såg som farligt. Mattes propåer att inte hälften så mycket skulle vältas om det bara var EN siames som störtade omkring trodde han aldrig på...
  Jesper ägnade mycket tid åt att hålla sig undan:)
  PUSSA till busfröet o de andra!
  Och det blev jättefina bilder utan blixt!

  SvaraRadera
 2. Kan vara besvärligt med kompakt living om man är många. Skönt att du har roligt åt Myses liv och leverne och de andras reaktioner. Han kunde inte ha fått det bättre. Det måste finnas hur mycket kul som helst på kontoret...

  SvaraRadera
 3. Eva - ja, visst blir livet i huset mer spännande med en kattunge i det.
  Egentligen är han väl en ungkatt nu, men han har mycket att ta igen, tycks det. Han är ett underbart busfrö! :)

  Pelle - oh ja, det är hur kul som helst att gömma sig bakom pärmar, ovanpå kablar och bakom gardiner. Rota bland pennor, suddgummin och allmänt konstiga och kuliga prylar.
  På kontoret är verkligen alla utrymmen utnyttjade till max. Finns ju ett par smockfulla hyllor ovanför kontorssängen också...

  SvaraRadera
 4. Det piggar upp lite med ommöblering. Kul med bilder från arbetsplatser. Tycker det motsvarar min bild av "kreativt kaos";-)
  Ruggigt när grejerna inte funkar. Får rysningar av blotta tanken. Gott att du fått ihop det.
  Det är klart du inte kan bli arg på Myse, han är ju ett Mirakel! Sådana får ha vissa favörer.

  SvaraRadera
 5. Berit Elisabet23 jan. 2012 00:34:00

  Margus - det måste liksom vara måtta på det kreativa. :) Skrivbordet är användbart igen, och allt fungerar.
  Kabeleländet bakom datorn har täckts med rejält hovpikt badhandduk, så nu kan lille Mirakel-Myse ligga där om han vill och han kommer inte åt själva kablarna.
  I mitt kontorsrum handlar det VERKLIGEN om compact living!
  Men det har ju du också erfarenhet av. Har jag sett. :D

  SvaraRadera