söndag 5 februari 2012

Köld, pelargonansning och Myse-rapport

41 graders skillnad mellan ute och inne - nu är det KALLT! Ute alltså. Förresten har temperaturen sjunkit ytterligare sedan bilden togs för någon timme sedan. Till MINUS 21!


Solen sken idag. Då värmde den upp lilla glasrummet till över 20 grader, sånt känns underbart. Äntligen klippte jag ner pelargonerna, och endera dan ska de omplanteras.  De blir nog fina så småningom, trots att de ser så ömkliga ut nu. Som t.ex. de här. Myse hjälpte förstå till. Han, liksom de andra katterna, älskar att ligga i det där lilla rummet.  
Myse är kastrerad nu (han berättar själv här!) På bilden undrar han säkert vad det egentligen är som hänt. Den är tagen dagen efter ingreppet.
På den andra bilden ligger mamma Mysan, åh så jag önskar att hon också var här! Men det är hon ju inte. Jag vill ändå så gärna visa bilden. Jag snubblade över den tidigare i dag.

Fina, fina Mysan. Som ändå gav oss sin fina, fina son! På soffan tillsammans med Filip. Den bilden togs i oktober förra året. Oh, så lika de är på de här bilderna!


Jag visar ett par Mysebilder till (även om jag överlåter de flesta till Kasperian). Han tar så väldigt stor plats, den där lilla. Massor av saker måste flyttas och räddas undan. Gardiner måste fästas upp. Det gäller att inte tappa fattningen när man hör ett rejält brak någonstans ifrån. Än har inget gått sönder...


Men han vilar också, fast i ett gardinlöst fönster. :) Vi älskar honom, ja, inte Petrus förstås, men vi andra. :)Här kan ni se - Petrus tar längsta möjliga omväg förbi Myse ut ur köket, Myse som faktiskt var på väg att överfalla honom. Vilket han också gjorde. Petrus räddade sig upp på "mathyllan".


Att alla bilder är klickbara vet ni ju förstås. :)

10 kommentarer:

 1. Petrus kanske gillar liiiite han också?:)
  Kul att se bilden där han går på sidan, så gör Petrus här ofta med Assar... (Men nu har han faktiskt börjat "fjäska" lite för A! Lite "SKA vi kanske bli polare ändå då?")
  Måste erkänna dock, att jag ibland är glad Myse bor hos dig och inte hos mig:D PUST! för kattvalpar med den energin!

  SvaraRadera
 2. Tur att vi inte har samma temperatur skillnad här. Vi fick massa snö i natt, närmare 1dm vilket ofta här betyder total kaos.. Blir kanske till att ge sig ut & skotta lite snö senare. Pratade med en väninna igår som också fick en "hitte-katt" i höstas & hon har knappt några blomkrukor kvar, fransiga gardiner i massor och mycket annat söndrigt. Hon kan heller inte få igång datan/Skypen, tack vare en liten rödlätt kattfröken. Va bra att Du skrev on pelargonerna, måste snart plantera om mina också.

  SvaraRadera
 3. Eva - först måste jag säga att jag också är väldigt glad över att Myse bor hos mig och inte hos dig. :) Dagens Mysetimme i morse, kvar i sängen nånstans mellan sömn och vaka, ursäktar allt! "Du och jag, matte..."
  Petrus stannar i alla fall inne till och med på natten, när det är så kallt som det var i går och i natt. Trots att Myse skuttar runt i huset...

  Kikkan - din väninnas katt röjer tydligen ännu värre än Myse, för ännu har han inte förstört något. Och så har jag "byggt in" och täckt över sladdar och kablar till dator o kringutrustning. Ska visa bilder, antagligen hos Kasper.
  Londons snökaos nämndes även på svenska nyheterna. Bla. stoppet på Heathrow.
  Lycka till med din egen snöskottning. :)

  SvaraRadera
 4. Det är så trevligt att se och läsa om ditt uterum. Redan dags att ansa pelargoner? Gunilla plockade in rosmarinen som stått ute på altanen i det lilla mjukplast-växthuset, inlindad i bubbelplast. Det var nog lite för sent tyvärr, men nedklippt står den i köksfönstret (på nåder) tills den åker ut om den inte visar något livstecken. Pelargonerna står i mörka källaren med lite extra värme så än har dom inte gett upp. Kul att du har en liten trädgårdsmästarkatt till hjälp i alla fall...

  SvaraRadera
 5. Berit Elisabet5 feb. 2012 22:55:00

  Pelle - mina pelargoner står ju ljust, om än svalt. De började växa, tanigt, och det är väl ett tecken på att det är dags. :) Nu ska de få vatten och gödning, och snart ny jord. När uterummet blir arbetsvänligt.
  Rosmarinen däremot, den mår inte så bra, kräver en rejäl beskärning så småningom. Lever gör den i alla fall, och blir säkert fin igen i sommar.

  SvaraRadera
 6. Myse Mysanson, vilket litet yrväder ni fått i huset! Han hjälper dig med det mesta i uterummet och på skrivbordet och håller resten av flocken på alerten. Utan dig hade han inte överlevt vinterkylan, så undra på att han använder all sin energi och livslust för att visa dig hur lycklig han är.

  SvaraRadera
 7. Ett skönt krypin du har med alla hjärtevärmande djur:-) De håller en igång på flera sätt;-)
  Katter är tacksamma fotoobjekt och fyller lätt ett helt album.
  Gott att ha kastreringen avklarad.
  Idag har du väl lite mildare väder?

  SvaraRadera
 8. Lena - har kommit på att det här är första gången under alla hundra år som jag ens temporärt som nu haft en halvvuxen katt som innekatt. Har ju alltid bott så att även kattungar kunnat vara ute, dessutom har jag alltid haft minst två samtidigt. Så att de haft vrandra att busa av sig på. Så var det ju här med t.ex. Filip och Maxi.
  Nu är jag alltså en erfarenhet rikare - men nog ska det bli skönt när Myse kommer att både vilja och få vara ute mellan varven.

  (Om Filip och Maxi skrev jag också. Finns nu på www.berlof.se under rubriken "Katthörnan". Fast på den tiden hade jag ingen digitalkamera.)

  Skogsfrun - jag HAR redan bilder till ett helt album - måste börja sovra! :)
  Dom är härliga, dom här fyrbenta, helst håller dom till i samma rum som jag. Kan nästan bli lite trångt när vi alla ska samsas på kontoret. :)
  Men nu har Myse fått ytterligare en ordnad plats på skrivbordet, så nu har jag lättare att få ha tangentbordet i fred. :)
  Jovisst, idag har vädret varit kanonfint! :)

  SvaraRadera
 9. Härligt läsa om Myses goda humör - trots äventyret. Han verkar ha många liv inom sig, med den geisten.
  Värst vad han röjer, och du får planera och undanröja;-)
  Ett väldigt trevligt glasrum du har! Undra på att katterna trivs där. Skulle jag också vilja ha. Verkar perfekt för övervintring av blommor. Vi har våra i garaget - hur mörkt och trist som helst. Får se hur det går med dem.

  SvaraRadera
 10. Berit Elisabet8 feb. 2012 23:35:00

  Margus - de flesta växter övervintrar rätt bra där, men inte alla. För en del blir det för kallt. För pelargoner är det i alla fall perfekt. :)
  Myse är en mirakelkatt på så många sätt. Glad, nyfiken, busig, lekfull och däremellan som tur är också sömnig. Och kelig i precis lagom utsträckning.
  Dessutom, som ett extra plus, nöjd med allt han kan hitta på inomhus. Visar ingen längtan ut. Inte än!

  SvaraRadera