fredag 9 augusti 2013

Uppskjuten mordbrandsdom

En uppdatering - ni som läste om rättegången mot "pyromanligan" som bl.a.brände ner Nibble gårds ladugård med 78 mjölkkor och kalvar - domen som skulle fallit i dag, fredag, har skjutits upp några dagar.. Ett omfattande mål. Alla åtalspunkter kan läsas här. Det är en diger lista.

Järna Naturbruksgymnasium ligger på Nibble gård, skollokalerna intill den nerbrunna ladugården.

Utan allt sammanhang - i förrgår mötte jag en polisbil på den "stora" lilla vägen som passerar vårt område. I går sågs en polisbil inom området, och en polishelikopter flög över oss. Den landade tydligen längre  bort, och lyfte sedan snabbt. Ingen jag frågat vet vad som hänt.

Någon gång undrar jag om allt här ute i skogen verkligen är lika tryggt som jag intalar mig. Kanske konstigt, men jag känner mig faktisk helt trygg! Men då och då låser jag ytterdörren om natten.

Jag har ju bott ännu ensligare, och då ofta ensam med tre små barn. En god vän gav mig en (illegal) polisbatong, om jag skulle behöva försvara mig och barnen ... riktigt otäckt hårda grejer, det där.
Den kom aldrig till användning.

Om jag har den kvar - ja, se det förmäler inte historien. :)

10 kommentarer:

 1. Gott om de tar ordentligt med "funderartid" på den domen tycker jag. Måste vara ett väldigt svårt mål att döma i, med tanke på vad som kommit fram om dödsfall, psykiska "tillkortakommanden" och annat. Hedrar nog tinget.
  Här hördes en väldig mängd brandbilar igår, via den utrycksväg som ligger nära. Då lyssnar jag alltid om jag kan höra åt vilket håll de är på väg... Jag låste nog dörren i Björnlunda, men det var mest för att hundarna annars kunnat knuffa upp den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det här är säkert riktigt svårt. Många allvarliga brott, även om det på Nibble var allra svårast. Dessutom gjorde man två nya försök på gården, då genom att tända på naturbruksgymnasiet.
   Ska man överhuvudtaget få vistas ute i samhället om man som förövare bara konsterar att "det bara blev så"?

   Vård? Fängelse?

   Jag tror inte att jag skulle klara att vara ens nämndeman...

   Radera
  2. Nej, på något sätt måste de ju tas omhand!
   "Det bara blev!" kan möjligen en 3-åring komma undan med...

   Radera
  3. Berit Elisabet12 aug. 2013 17:22:00

   Om ett par dagar faller domen. Men den kan ju, som alla domar, överklagas...

   Radera
 2. Tycker allt att du ska låsa din dörr varje! natt. Men å andra sidan; saker händer på dagen också. Nu är en farlig man på rymmen från psyket i Katrineholm, varning utfärdas men man får inte veta hur hans ser ut!

  Härligt med en pigg lekfull krabat som motvikt, som påminner en om livets verkliga mening och innebörd :-)

  Visst har vi det fint och bra i vår lilla värld.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill någon ta sig in, då gör någon det! Men jag har ju en vakthund. :) Jag blir i varje fall varskodd, och jag tror faktiskt att jag ska skaffa mig pepparspray eller vad de nu är som är tillåtet. DET var väl en god idé! :)

   Ja, vi har det fint i vår lilla värld. Gäller att aldrig glömma det. :)
   Mannen i Katrineholm - är han hittad, jag har inte hört något mer om det.

   Radera
 3. Låsa dörren tycker jag att du ska göra för har väl någon oinbjuden tagit sig in är det nog inte lika lätt att bli av med dom. I alla fall dörren mot vägen. Vi får väl hoppas att poliserna var ute efter bär och svamp! Fast det är lite fuskigt att använda helikopter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kom just på, som jag svarade Skogsfrun, att jag ska skaffa mig en spray av något slag. Så att jag hinner kolla och hitta något annat mer handfast att försvara oss med. :)
   Men faktum är att jag aldrig varit rädd. Och jag har bott ännu ödsligare än så här.
   Bär och svamp - javisst det var förstås DET dom letade efter! Skönt. :D

   Radera
 4. Fy för den lede, vi har inget fungerande rättssystem idag. Jag är skeptisk till alla konstiga domar och mycken slapphet. Nu ska ju ekobrottslingar släppas ur våra svenska fängelser (EU-lagar) och säkert få skadestånd också. Man tar sig för pannan.
  Lås dörren du! Skaffa handfasta grejer! Och sätt upp skyltar om vakthund också, tycker jag;-) Grrrr...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med ekobrottslingar är så idiotiskt så det är rent löjligt tycker jag! Får de dessutom skadestånd... ja, herregud...
   OM någon vill ta sig in här, så gör någon det. Oavsett låst dörr. Men vet du, jag tror verkligen inte att någon vill. :) Och jag sover gott om natten.

   Radera