onsdag 28 augusti 2013

Funderingar

Två veckor sedan sist - något måste nog göras åt den här bloggen. Jag funderar då och då över vad. Medan jag funderar visar jag i alla fall några bilder. :)

En kväll, efter att för ett barnbarnbarns skull ha förändrat Kaspers biltillvaro gjorde vi en provtur. En enda ensam svan såg jag, och blev lite bekymrad.
 
 
För att provturen i bakskuffen skulle bli lite rolig besökte vi en sjö också.
 
 
Tursamt nog visade sig svanfamiljen vara intakt. Dagen innan den här bilden togs såg jag alla fyra ungarna, här syns tre.

En bit från svanarnas kvarndammar betar flera hundra får.

 
 
 
Hemma på tomten har det mesta gått i röjandets tecken senaste veckorna. Bland annat har det röjts sly. Och jag undrade hur detta egentligen gått till.
 
 
Det är en stor vinbergssnäcka som hänger högt uppe i luften, på ett litet asplöv!
 
 
Den har visst råkat ut för något, har ett "ärr" tvärs över snäckskalet.
 
 
Det sköna sommarvädret fortsätter, måltider äts på altanen. Tomten går att vitsas på, men visst har det satt spår i min rygg. Men det är det värt.
 
Kasper badar återigen vid badudden. Sommargästerna, åtminstone de som badar, finns inte här under vardagarna, och då trotsar vi gladeligen hundförbudet.
 
 
Utöver att fundera över den här bloggens vidare öde umgås jag med vänner, funderar över "livet" och undrar över generaldirektörers löner som de behåller i åratal sedan de fått sparken. Och så tänker jag "åh nej, inte ännu en fantastisk bantningskur som är alldeles kolossalt bra för nästan allt".
 
Jag undrar när lärare ska få lugn och ro nog för att framförallt kunna ägna sig åt undervisning.
 
Och naturligtvis undrar jag när även politiker ska inse att ett aktiebolags ändamål är att generera vinst åt aktieägarna. Även om medlet är att bedriva vård, pedagogik, omsorg. Med skattepengar.
 
Det är nog trots allt enklare att fundera över bloggen. :)
 

6 kommentarer:

 1. Dina bloggar fyller för mig behovet att höra om katterna och Kasper och ditt liv på landet. Inte det liv jag kan ha med fint att få besöka. Det är roligt att se alla fina foton.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet28 aug. 2013 17:40:00

   Trevligt att se dig här, jag tappade din adress i samband med datorbyte och datorkrasch. Nu har jag den igen.
   Jag tänker mig inte att lägga av helt, men kanske att jag borde nöja mig med EN blogg.
   Fast jag vill ju inte att bara de fyrtassade ska komma till tals - får väl se hur jag ska lösa det här - jag funderar vidare. :)
   Det kan ju rentav hända att allt förblir som det är...

   Radera
 2. Att fortsätta på redan banade vägar brukar i alla fall vara lättast för stunden. Man behöver ju inte skriva mer eller oftare än vad man har lust och ork till. Dessutom är det ganska skönt att kunna gå tillbaks och se när man gjorde vad... Natti natti!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet29 aug. 2013 18:50:00

   Ja, enklast är kanske att låta det vara som det är. Fast ibland är jag som åsnan mellan hötapparna - ska jag skriva om en händelse eller en tanke i den här bloggen, eller på Kasperian. Ofta blir resultatet att jag inte skriver någonstans, och det var ju inte meningen. :)

   Radera
 3. Jag förstår dina funderingar kring bloggen, tänkte starta en till eller lägga ner Melodys, men inget kändes riktigt bra. Nu kör jag ju ihop med Melody för jag tycker det är ganska kul att hon får ha ordet ibland! För mig fungerar det bra, men det kanske stör läsarna!
  Det verkar i alla fall inte påverka antalet besökare per dag, som jag kollat några gånger.
  Och det viktigaste är att jag själv trivs med bloggandet!
  Kram
  M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet29 aug. 2013 18:59:00

   Jag tror inte heller att det stör någon av dina läsare tvärtom. :)
   En fråga för mig är nu framförallt just detta, om jag ska starta en ny blogg, eller låta den här eller Kasperian vara "delad", och därmed helt förändrad. Den andra kan ju i så fall vara "vilande", den behöver inte raderas...
   Tål att tänka på ännu lite till. :)

   Radera