fredag 9 augusti 2013

Tomaterna mognar och laptop Moses roar sig

Precis när kroppen sa stopp och talade om att min verkliga ålder är 125   (tursamt nog först när dagens gräsklippningsbeting var avklarat)  då föll första regndropparna! De skulle bli många, många fler. Helt perfekt.

Det är sen sommar nu. Isärskrivningen är medveten. Regn och svalka väntar. Men nog hoppas jag på ännu många sköna sommardagar. Och kvällar. OM de kommer, då ska här njutas.

Ett tydligt sensommartecken är att mina sent planterade tomater i "gröna rummet" börjar mogna. Körsbärstomater.


 I morgon eller övermorgon ska den första plockas. Hoppas den smakar gott.
 
Här hemma härskar friden. Myse sover på skrivbordet, bakom stora skärmen, Kasper på mattan nedanför kontorssängen. Maxi i "gröna rummet", Filip i Kaspers bia. :)
 
I kväll har Moses fått flytta tillbaks in på kontoret (tillfälligt), för jag behövde två skärmar.
"
Fortfarande känns det oroligt och lätt pirrigt när jag ser meddelanden som "Underhåll pågår", "Hämtar uppdateringar", "Konfigurerar" och liknande. Liksom när det meddelas att "Moses har ett problem med drivrutinen ... ", har nåt med USB att göra..
 
Jag uppmanas att hämta ner drivrutin, men får beskedet att den redan är installerad. Så där har det hållit på, i flera dagar. Men eftersom allt fungerar, så ser jag meddelandet bara som en påminnelse om att både jag och Moses är dödliga...
 
Nej, jag personifierar inte datorn. I så fall bara på skoj, absolut inte på riktigt. En maskin är en maskin, och en robot är en robot - hörde ett skrämmande program om robotutvecklingen i Japan. Mänskliga robotar, in i minsta detalj utvecklade för att lika människor. Forskare utvecklar sådant som ögonrörelser, gester och mimik som vi själva inte ens är medvetna om.
 
Drömmen är förstås att kunna utplåna skillnaden.
 
Den världen vill inte jag leva i. Jag såg förresten aldrig TV-serien "Äkta människor".
 
Nu ska här kollas runt lite, och oh, så skönt det ska bli att lägga sig och sova bort förhoppningsvis några år. :)

8 kommentarer:

 1. Bra med att kunna ha stor skärm också, men lite mycket att bära omkring på, men till vintern, då jag bor i stan och oftast sitter vid mitt skrivbord ska jag testa! I dag lyser solen här och vi njuter för fullt, det gäller att ladda batterierna till vintern!
  Kram
  M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet9 aug. 2013 21:43:00

   Den stora skärmen får allt betraktas som stationär. :) Den står där den står på skrivboret hos mig.
   Mestadels finns Moses där också, men ibland är det skönt att sitta i soffan, i "gröna rummet" eller på altanen.
   Två skärmar är jättebra! Fantastiskt, att t.ex. ha en att plocka från, och en för att färdigställa det nya.

   Ja du, nu gäller det att verkligen ta vara på det som återstår av sommaren.
   (Jag hade glömt att du inte bor på landet året om när jag kommenterade om lugn och ro när grannarna flyttade inomhus till vintern.)

   Radera
 2. Sen sommar är lite vemod, konstaterade "kattgrannen" och jag för några dagar sedan. (Jodå - även jag :D )
  Datorer som roar sig på egen tangent...? (Sladd? Uppkoppling? Hm... Lättare med "egen tass".) Jag känner igen din lite oroliga tanke!
  Hoppas sömnen raderade lite från alla de där du och Kasper envisas med:)
  Jag hörde också programmet om robotar. Och rös.....
  Gratulera Filip till bia-lånet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, jag tror att datorer roar sig "för egen maskin". :) Just nu är den, dvs Moses, lugn. (Men hävdar fortfarande envist att han saknar en drivrutin, dvs han känner tydligen inte igen den. Gör inget, huvudsaken är att den fungerar. Och det gör den.

   Ja, några år raderades under natten, är nu nere i vid pass 99. Eller 103. :D
   Filip är den katt som provar och använder ALLA tänkbara ställen i huset att ligga på. Fåtöljer, sängar och soffor, pinnstolar med dynor osv. Hyllor och skrivbord...

   Radera
  2. "Egen maskin" heter det ja!
   Siamteamet håller med om biors förträfflighet, men tyvärr kan någon av dem (Simon är starkt misstänkt...) får för sig att den är bra även till annat än ligga i...

   Radera
  3. Berit Elisabet12 aug. 2013 17:20:00

   Jobbigt, med felanvänd bia. Myse provade också, men det är väldigt länge sedan nu. Tursamt nog. :)

   Radera
 3. Man har verkligen hjärtat i halsgropen när datorerna slänger ut sina meddelanden. Man håller andan och... hoppar. Liksom. Och när allt funkar försöker man tränga bort det. Jojo, känslan är bekant!
  Men du, vilka vackra bilder på tomaterna! Hinner inte ta såna bilder innan Husbonden plockat in våra. De är stora och många, och jag frossar. Underbart med egna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där felmeddelandet är konstant, dvs det visar sig inte "självmant", men när jag kollar säkerheten så syns det.
   Jaja, garantin gäller ännu i 17-18 månader...

   Så många tomater som du har jag inte, bara i tre hinkar i "gröna rummet". Men jag hade en gång ett växthus (som nu är en ruin, som jag inte tänker åtgärda). :)

   Radera