lördag 31 augusti 2013

Dagen i dag

I dag är en dag då absolut ingenting står på agendan. Det är också en dag när det känns fint att tända en brasa i kaminen, trots att termometern säger att det absolut inte behövs. 20 mm har himlen hittills släppt ifrån sig. Jag glömde ta in duken på lilla bordet, men åtminstone dynorna finns tryggt under tak.


Det är också en dag då jag undrar vad i fridens dar man ska använda glasnudlar till. Köpte ett paket för att prova. Nu har jag provat. Därav min undran. Fast egentligen undrar jag inte - de lämpar sig absolut bäst i komposten. Tycker jag.

Och så undrar jag vad i all sin dar jag gjorde i går för att få min toalett att fungera. Det var/är något med flottören och en "stång" med en lång pigg och nån sorts packning... Och nån grej som ska se till att allt efter spolning återvänder och stannar kvar där det ska. I flera dar har jag kämpat (på olika sätt, tänker inte närmare gå in på hur). Men förargligt är det, eftersom allt vatten som inte gått att få hejd på i denna min i dessa dagar synnerligen välspolade toalett går till en sluten tank vars innehåll då och då tas om hand av en tömningsbil (kostar över 1000 kronor per tömning).

När jag slutligen var på väg att ge upp och leta rätt på en fackman upptäckte jag att den där "stångens" läge plötsligt var lite annorlunda. Att inget vatten sipprade ner i själva toan. Hehehe, jag hade fixat det hela alldeles själv. Undrar bara hur.

Men nu är det förstås knappt att jag vågar spola, för att inte nåt känsligt läge ska rubbas.

Det mest intressanta för dig som tittar in här är väl att jag nu bestämt mig för att åtminstone tills vidare nöja mig med EN blogg.. Med blandat innehåll. Jag måste förstås dela den med både Kasper och katterna. :)

Så - antingen starta en helt ny eller förändra en av de befintliga. Det finns en hemlig blogg, för test och övning. Kanske att DEN ska börja användas på riktigt.

För ögonblicket lutar det nog ändå åt att det blir Kasperian som förändras och att  Dagsländor får ligga oanvänd. Om inte annat kanske jag själv vill gå tillbaks i den någon gång och kolla. :)

Nu ska jag grunna på den nya bloggens utseende. Den måste ju anpassas till det nya upplägget. Har  provat ett par idéer, men inte alls fått dem att fungera. Alltså måste jag hitta på nåt annat.

Men först en kopp, nej en mugg, kaffe. :) Och lite gos med de fyrfota som flytt regnet. Nu är alla både mätta, glada, och gosbenägna. :)

4 kommentarer:

 1. Jag tycker nog att Kasperian kan ha plats för er allihop för om du gör om den så att det passar så kan du fortsätta ha den hemliga som övningsblogg. Det kan ju vara praktiskt för allt går kanske inte lika lätt att fixa som spolningen på toan. Du kan vara säker på att vi som läser bloggarna inte kommer att sluta oavsett vilket du väljer...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som en hemlis kan jag berätta för dig att jag har TVÅ testbloggar, en på varje konto. Men jag väljer förstås att inte visa dem. :)
   Det knasiga utseende jag nu jobbar på kommer säkert att göras lite mer seriöst framöver, men det får ske pö om pö, som man säger ... när andan faller på. :)

   (Den där jädrans toan höll jag på med i flera dar! Jag tyckte att jag förstod det hela, men fick helt enkelt inte till det, och ibland är jag envisheten personifierad. KAN SJÄLV... :)

   Radera

 2. Ska bli spännande att se hur det kommer lägga upp det!
  Min, förlåt vår, blogg är också på teststadiet och verkar aldrig komma längre...
  Har en dotter som undrar ibland när det blir en ordentlig header, men det får väl bli någon ruggig vinterdag! Vi har haft en helt underbar solig dag med lång fjällvandring!
  Kram
  M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet1 sep. 2013 21:21:00

   Det blir nog fråga om test här också. Är rädd att jag inte så länge kommer att stå ut med "knasheadern" jag åstadkommit för gemensamma bloggen. :)
   Just nu orkar jag i alla fall inte ändra, så jag går väl på i ullstrumporna. ;)
   Senare i kväll slutar jag förbereda och sätter igång.

   Radera