tisdag 6 augusti 2013

Nöjt rådbråkad

Trött, lite rådbråkad - men nöjd. Jag har trimmat och trimmat. Utan både slips (bra) och hjälm (betänkligt enligt manualen), men klarade mig utan skador. Jag hade inte ens snäva kläder, och det tackar min figur för. :D

Kasper är hellycklig! Mycket kuligare att rusa runt där inte gräs och klöver och sånt är högre än han själv. Hittar man sen en gul kruka så är lyckan fullkomlig. :)
 
Visst finns mycket kvar att hyfsa. Och att räfsa. Ska bli skönt att kunna använda vanliga klipparen, med uppsamlare.
 
Snabbaste lunchen - omelett på ett par ägg med "smält" gul lök, ärter, fetaost, timjan (favorit för dagen) i botten. Cheddarost och röd paprika före servering. Och så en sallad.
 
 
Förresten så har jag en "flitiga Lisa" som tror att hon är en ros.
 
 
Och så har jag en laptop Moses som fungerar (peppar, peppar...). Och jag har upptäckt att jag enkelt kan flytta honom med mig vart jag vill.
 
Måste säga att det är betydligt skönare att lägga sig att vila på soffan när han håller på att uppdatera, underhålla och konfigurera sig. :) Jämfört med att sitta på en  kontorsstol, alltså. Det går inte att lämna honom helt ensam, ibland kräver han en kommentar eller ett godkännande eller nåt. Lite uppmärksamhet.
 
Nåja, han ska väl växa upp nån gång, han också. Hoppas jag. Och just nu är det trevligt att kunna sitta här i soffan och blogga. :)
Genom det öppna fönstret syns "gröna rummet".

Klart att Kasper finns där matte är.
 
 
 Det finns mycket att glädja sig över. Bland annat är jag glad över mina tunna draperier (inte vackra, men helt omönstrade hittade jag inga). De håller alla sorts flygfän ute, och jag kan ha alla mina två (!) dörrar öppna hela kvällarna. Fast jag har ljus inne. Härligt, sådana här vackra, svala sköna somarkvällar.
 
Och nu ska jag kolla vad som tilldragit sig i övriga världen. Inte alltför mycket ruggigt, hoppas jag. Dessvärre antagligen ett fåfängt hopp.
 

10 kommentarer:

 1. Man kan nästan säga att livet leker där ute i storskogen! Att kunna ta med sig datorn till favoritsoffan eller ut på altanen är ju inte så tokigt nu när laptoparna kan lika mycket som en stationär dator. Nu hoppas vi att det är färdigtrimmat för i år och att den vanliga klipparen räcker...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle gärna vilja ställa undan trimmern för i år, men kanske att jag ändå tar ett tag till, i "utkanten". Någon gång. :)
   Roligt att kunna flytta Moses runt. Går jättebra när jag inte behöver skrivare, scanner eller en stor skärm. Och då är han ju lätt att flytta tillbaks. :)
   Gröna rummet har jag inte provat än. :)

   Radera
 2. Härligt ni har det!
  En sådan Flitig Lisa hade jag förra sommaren, de är bedårande!
  Kul med Kasper och krukan också, en av mammas dvärgtaxar var helt galen i sådana:)
  SV
  Nej då! Här tas inget för givet... Men hoppas måste man nog för att överleva:D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut att man ska hoppas, men faktum är att alla datorer lägger av förr eller senare. Är den redan gammal är risken stor att det blir förr. Säger mig min erarenhet. Och då är det bra att vara förberedd. Men just nu ska du förstås bara vara glad.

   Jag tycker faktiskt också att vi ha det väldigt bra. Är väldigt tacksam.

   Radera
  2. Håller med!
   Ska se till att den som sagt upp bekantskapen med sitt grafikkort hittar nytt inom en inte alltför avlägsen framtid.
   Så finns en reserv i alla fall...
   Men just nu myser jag och läser ikapp så Petrus protestskriker i örat:)

   Radera
  3. Hoppas då att det verkligen är grafikkortet som lagt av.
   Jag för min del skulle börja samla till en NY dator men det vet du ju redan att jag tycker. :)
   Men för ögonblicket tycker jag du gör rätt som bara myser och läser ikapp. Det är dig väl unt...

   Tänk att du har en Petrus - här får fortfarande någon katt - mestadels förstås Myse - heta Petrus ibland.

   Radera
 3. Lyckost med din insektsgardin! Sån har jag inte orkat fixa, och det märks nu med diverse små flygfän till sällskap.
  Så roligt att Moses vill dig väl. Håller tummen för fortsättning på den vägen.
  Duktig har du varit med trimmern. Nu är väl tid att njuta av resultatet. Som Kasper... den go'e hunden. Så han kan roa sig själv. Vilken glädje!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt enkelt fixat, jag har likadana för båda dörrarna. Färdigsydda gardiner, en spiral som gör att de kan hängas tätt intill dörrlisten. Det enda besvärliga var att hitta blytyngdsband, jag stoppade till en början in hammare, skiftnycklar, tänger m.m. som tyngder i nederkantens fåll. Och stenar. :D

   Jag hoppas verkligen på Moses välvilja i fortsättningen för nu har jag bestämt mig för att lita på honom. Måtte han inte svika!

   Och jo, vi njuter av trimmerresultatet. både jag och Kasper. Möjligen också katterna, vill de ha högt gräs så finns det ju runtomkring.

   Radera
 4. På min önskelista stod en stationär Mac dator med rejäl skärm, mina ögon är inte de bästa, men sedan jag började blogga har jag inte haft en tanke på en sådan längre! Datorn hänger ju med överallt (även om den mest är på köksbordet), men något namn har den inte ännu fått min kära MacBook! Nu ska vi ut och se om det går att dra upp lite ogräs för i natt har
  det regnat så jorden går att bearbeta! Det värsta är att lilla Melody nog måste duschas
  efteråt för hon ska göra precis som jag!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet8 aug. 2013 22:19:00

   Minsann inte alltid man kan få både-och...

   Jag flyttar också runt min Moses. Jag blev uppmanad att kalla datorn något, och i stället för "min dator" eller typ "Berit Elisabet" så hade jag plötsligt skrivit Moses... Och det är vad Windows kallar honom nu, när dom vill göra något påpekande. :)

   Men, som sagt, man kan faktiskt få både-och. På kontoret står en stor skärm. När jag behöver det eller vill använda två skärmar (som är väldigt praktiskt ibland) då är det bara att ansluta den till Moses.

   Här regnar det också, har hållit på i många timmar nu. Härligt. Men på min naturtomt med harar oh rådjur, där finns numera inga rabatter. Bara lite vildvuxet. :)

   Radera