tisdag 18 december 2012

Oj, det är ju snart jul!

Lugn härskar. Vägar är plogade, gårdsplanen också. Bilen gick igenom besiktningen utan plumpar i protokollet. Inga fler oväntade besök har dykt upp.  Och - viktigast av allt - nu är Petrus kremerad.

Märkligt. För precis ett år sedan valde Mysan att spatsera ut i vintern för att inte återvända. Och idag fick Petrus lämna huset för gott. Fysiskt.

Nu är det snart jul. Det är sannerligen dags att göra det lite mer jullikt här hemma, att ta in ris och rentav montera en ljusslinga i rosenbusken. Ska se om jag har någon fungerande.

Kanske jag rentav ska baka något? För doftens skull, om inte annat. Kanske inhandla lite glögg också. Bjuda in en granne på glögg och pepparkaka.

Ja, det ska jag!Jag såg en söt kanin härom dagen. En kanin som inte ger ifrån sig nåt läskigt ljud när man klämmer på den. Tänkte förstås på lilla barnbarnsbarnet! Hörde senare att ännu en liten kille dyker upp hos mig i jul - så i dag inhandlades en tvilling.

Och nu ska ett mer aktivt julförberedande starta - men först ska jag ta hand om en rätt stor disk!

15 kommentarer:

 1. Onekligen mycket söta kaniner! Gissar att barnbarnsbarn och andra blir stormförtjusta. Jag hoppas att lugnet får råda året ut för nu har det väl hänt färdigt tillräckligt mycket hos dig redan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas också på lugn och ro.
   Det ska börja märkas att julen nalkas, tänker jag mig. I morgon ska jag inhandla julskinkan. Det har kommit lite snö men inte mer än att jag klarar den själv.

   Radera
  2. Berit Elisabet19 dec. 2012 17:21:00

   Svårt det där, att hålla reda på två olika inloggningar.

   Radera
  3. Skönt man inte är ensam om det. Är väldigt ofta på väg att skriva Kramis till dig också men just nu får det bli Natti natti istället...

   Radera
  4. Berit Elisabet20 dec. 2012 14:58:00

   Äsch, klart jag skulle fatta att kramisen kom från Ludde, även om du står som kommentator. :D

   Radera
 2. Håller med Pelle! Verkligen söta kaniner!
  (Menar du att det säljs kramisar till småbarn som LÅTER? Låter inte ok tycker jag, öronen sabbas väl snart nog ändå...)
  Här ska jag handla det sista idag. Hämta ett postförskott med filmer jag köpt för julklappspeng (House of Elliot bl.a. ska bli sällskap i jul). Fixa det sista så att jag inte MÅSTE till ngt centrum mer i år. Känns väldigt skönt! Så får det väl bli liten aning jul här hemma också, fast det känns mindre viktigt när det är bara jag.
  Skönt det är ordnat med Petrus! Tänkte på Mysan nyss. Och så är det ju snart 1 år sedan Myse anlände!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet19 dec. 2012 17:20:00

   Just den här tiden tycks det hända mycket runt mig och katterna. Myse anlände 2 januari.
   Jag kommer att ta det väldigt lugnt i jul, men en dag blir det stor jullunch. Tradition. Sedan blir det lugnare och bara vuxna besök i mellandagarna.
   Det går inte ens att jämföra mina julförberedelser nu mot hur det var när barnen var små. Lite gran-, tall- och enris, lite ljus, lite mat som räcker i flera dagar...

   Radera
  2. Låter lite likt. Här byts lite dukar. Ska ta fram en, ny faktiskt, söt liten kyrka med kyrkfolk jag köpte i blomsterhandeln i november redan. Och så lite frukt och godis, det måstes ju!

   Radera
  3. Berit Elisabet20 dec. 2012 15:04:00

   Röda ljus, några "varmare" löpare, och grönt doftande ris - då blir det jul. Mörker och snö utanför fönstren kompletterar bilden. Och ja, godis och frukt också förstås, och i mitt fall julmat.
   Som på min header, den återanvänds från förra året.

   Radera
 3. Exakt en sådan där kanin föll jag för i leksaksaffären. Fast då hade vi köpt så många grejer till barnbarnet att jag lugnt kunde ta kaninen för egen del. Det blir ett nytt mjukisdjur i Lilla Huset varje år, har jag märkt. Hur ska det sluta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet20 dec. 2012 15:07:00

   Ja, HUR ska det sluta... Själv har jag inga mjukisar längre, sedan barnbarnen vuxit upp. Men jag kanske måste börja samla på mig några igen. :)

   Radera
 4. Vackert med isgardiner! Avnjuts här med bara de inte växer framför dörröppningen!
  Mjukisdjur är man svag för fortfarande men lägger band på sig, det får räcka med bokhyllegänget;-)
  Bbbarnet har dock önskat sig en -Enhörning som efter idogt rännande till slut hittades och nu väntar på tomteleverans. Jo den är mjuk helt och hållet och lyxförpackad. Själv hade jag hellre valt en av dina kaniner;-)

  Kram och god jul i stugan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elidabet23 dec. 2012 14:03:00

   Udda önskning i sanning - en enhörning! Tänk att ni hittade en sån!
   Här hamnar mjukisdjuren i Kaspers leksakslåda, som han inte bryr sig ett skvatt om (utom om ett och annat välstuderat märgben). Fast Myse gör ett och annat fynd där.Men just de här två hamnar hos barnbarnsbarn!
   Ditt bokhyllegäng kunde för övrigt gärna få komma till tals lite oftare! :)

   Radera
 5. P.s. Märkligt så händelser upprepar sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet23 dec. 2012 14:05:00

   Ja, faktum är att just julen ofta varit en ganska knepig tid, när jag tittar i backspegeln.
   Men just nu härskar friden. Trots allt.

   Önskar dig en riktigt God Helg!!!

   Radera