fredag 7 december 2012

Inte så trist ändå

När jag ska släcka ner datorn upptäcker jag bilder jag tagit idag - den här t.ex. På tomten.  Och då kommer jag på att så väldigt trist är ändå inte livet. :D


Och så tittar jag runt omkring mig - och upptäcker en hel hög med fyrbeningar. Till och med Petrus stannar numera inne på natten. Tusan också - vad spelar lite rasp i halsen egentligen för roll!!??

Men jag undrar om kanske spikmattan skulle hjälpa här också... äsch, skojar bara...
Natti!

7 kommentarer:

 1. Nu har jag läst ikapp. Du räddade liv den där brandnatten! Brända, nerkylda, chockade, skadade människor utan telefoner eller bilnycklar mitt i skogen i kylan. Hur hade det gått för dem, om inte en räddande flitens lampa i natten lett dem till en rådig kvinna, som fick igång alla samhällets räddningsfunktioner?

  Dom kommer aldrig att glömma dig, även om de inte flyttar tillbaka till skogen.

  Cyklamen ska motioneras, sa min blomsterhandlare. De ska sloka innan de får vatten och då gärna från en töande isbit, precis som i deras hemtrakter. Godkänner de lite snö på fatet, kanske?

  Lägg spikmattan runt halsen och ta en dubbel whisky, så ska du se att vintervirusen tar till flykten. En valfri värmande katt på bröstet är också ett bra recept.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet7 dec. 2012 19:03:00

   Ja, stackars människor! Efter detta lyser min ytterlampa hela nätterna! Kan säga att jag inte ens själv törs tänka på vad som hade hänt om de inte hittat det enda hus i närheten som var bebott!

   Vet inte vad det är med mig och cyklamen - jag tycker den är så vacker, i synnerhet den vita, men en mer obesvarad kärlek finns nog inte. Jag lyckas aldrig klura ut om den fått för lite eller för mycket vatten. Följer alla anvisningar som finns. Men så fort jag börjar känna att NU, nu börjar vi visst komma nånstans tillsammans, så dör den!

   Skippar whiskyn, klarar den bara i Irish coffee eller som "Whisky sour". Köper aldrig!

   Varm glögg kan jag däremot tänka mig - men glömde handla fast jag praktiskt taget parkerade utanför Systemet i dag...

   Radera
 2. Hoppas du slipper en sån luftvägsinfektion som jag fick (5 veckor). Visst är det vackert som en saga! Man får fokusera på fördelarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas också att jag slipper sån där infektion. Vore jobbigt så här på vintern med en massa måsten, typ bära loggs och skotta snö och sånt. Ibland vore minsann en "husbonde" väldigt bra att ha... ;)

   Radera
  2. Berit Elisabet8 dec. 2012 00:52:00

   Svårt att skilja på inloggningarna ibland. Även om det för det mesta går bra. Förresten tror jag nog att du fattade, hehehe...

   Radera
 3. Visst kan snön vara besvärlig på olika sätt, men när man ser naturen som på din bild blir i alla fall jag bara glad!
  Faktiskt skönt att höra att även Petrus stannar hemma! Min Petrus, som kan tjata sig blå på att få gå ut, stod härom dagen och kikade ut. Då hade jag skottat så vi fått "staket" så jag frågade om han kanske ville sätta ut tassarna. Blicken och jamet jag fick till svar var inte att leka med..... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har nog läst mitt nästa inlägg nu. Det känns så sorgligt, med Petrus.
   Men jag kan bara vänta. Och finnas till för honom på det sätt han själv vill. Dvs nära, men inte integritetskränkande. Kära, älskade Petrus...

   Radera