söndag 30 juni 2013

Fiffigaste grejen!

Rymlig plånbok, mobil, filofax (!) plus lite annat smått och gott inkl. hundbajspåsar  -  klart jag alltid hade en väska med mig, en axelväska.

Såg en grej i en butik - och slog till... :D

Titta - körkort, kreditkort, lite sedlar. Dvs det viktigaste från plånboken.
Och filofaxen  - den behövs överhuvudtaget inte! Har ju både mobil, dator och vanlig väggalmanacka. Dags att äntligen upptäcka nya tekniken, hehehe.
Lätt som en plätt  -  ner med lilla grejen i fickan, och jag är rustad för det mesta. :)
Befrielse!
Ingen väska att glömma i nån butik. :)
Tänk att en så liten grej kan göra så stor skillnad. Jag har haft den här guldklimpen i en vecka nu. Jag gläds över den varenda dag. Och väskorna finns ju kvar, när jag någon enstaka gång behöver någon.

16 kommentarer:

 1. Hade ngt liknande men när den pajade tog jag en liten, liten "sminkväska". För jag vill ju inte heller alltid bära med allt. (OM jag läst rätt bland ränderna var det så du tänkte :D)
  Apropå sniglarna om deras "flykt" nedan: Har du kollat i träden? Jag har lärt att sniglar då och då (allra mest c:a 2v efter att de "grävt upp sig") sätter sig uppe i träd! Om jag förstått rätt för att få tid att bygga på skalen i lugn och ro. Jag har hittat vinbergssnäckor både 2 och 4 m upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huvaligen - sniglar uppe i träden? Jag har inte kollat, och bävar nästan för att göra det...
   Men jag ska kolla, för den händelse att en och annan snäcka faktiskt hann gräva ner sig tillräckligt djupt och lägga sina ägg.

   Min fiffiga grej är hård och oböjlig, så kredit- och körkort ligger säkert. Tror att jag sällan behöver väska hädanefter. Utom förstås när jag ska vara "fin" och/eller har kläder utan fickor. :D
   Tror jag ska köpa mig en "grej" till, att ha i reserv...

   Radera
 2. Bra med fiffiga grejer som underlättar och inte tar plats. Det svåra är nog bara att ställa om sig till nya rutiner och inte tappa/lägga bort dom där man inte hittar dom igen. Jag har ju en viss förkärlek för att hitta nya smarta ställen som sen förträngs på några sekunder. Det gör att jag aldrig hittar det jag letar efter men däremot en del annat som varit borta ett tag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet2 juli 2013 11:05:00

   Inte dumt att hitta åtminstone något när man letar. Märkligt så mycket tid som numera går åt att leta efter saker...
   Men jag har kommit på något - jag lägger både fiffiga grejen och mobilen där jag lägger kameran. :D Så nu är det snart bara glasögonen kvar att leta efter - hoppas jag.

   Radera
 3. Fiffig grej, jag släpar mestadels på en axelväska med 'allt- möjligt- kan- kanske- vara- bra- att- ha i'. Men idag har jag fått tänka om för om några timmar blir det resa ut till Stansted f.v.b. Trosa via Skavsta och max 10 kilo per bag gäller!!! Hoppas nu på hyfsat väder. Tydligen sommarväder på väg till England senare i veckan.. please kan det bli det samma i mellan Sverige..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet2 juli 2013 11:24:00

   Ja, hur mycket av det som finns i väskan använder man egentligen? Men du skulle se min bil... ;)
   Vem vet, det kanske du kommer att göra. Kommer jag till Trosa ska jag absolut titta efter dig.
   Tror det blir lite blandväder här närmaste tiden. Hoppas vi får en riktigt skön juli! I synnerhet förstås de närmaste veckorna. :)

   Radera
 4. Matte har en sån i rosa. Tyvärr går snäppet lätt sönder men den kostade ju inte mer än ett par påsar gottisar. Hon gillar inte heller att släpa på väskor, vips ner men det viktigaste i fickan så är man klar.
  Trevlig sommar till er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte säger att hon ska köpa en till, så att hon har i reserv. En röd, kanske... :) Eller rentav en rosa. Ha en trevlig sommar du också, både du och dina tvåbenta! :)

   Radera
 5. Grattis till 'guldklimpen'! Där ligger allt säkert. Där ryms ju även någon alvedon, tandpetare och sånt. Känner igen din glädje. Kör också minimerat, man blir så glad när det lyckas. Tyvärr är damkläder fortfarande ofta utan fickor men det förändras sakta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet2 juli 2013 11:40:00

   Tänk att en så enkel liten grej kan kännas så "stor". :) Just det här att kreditkort och körkort ligger säkert.
   Långbyxor har ju nästan alltid fickor, likaså jackor. Så åtminstone till vardags kommer jag säkert att klara mig utan väska. :) Och så har jag ju bilen att förvara alla "bra-att-ha-saker" i.

   Radera
 6. Men var har du mobilen då -och kameran? En axelremsväska runt halsen glömmer man väl inte någonstans. Jag slår ett slag för den lilla bruna runt nacken som följt mig i ...20 år tror jag.
  Fickor däremot är inte att lita på, såvida de inte är djupa med lock på vilket betyder jacka och det har man ju inte alltid i sommarvärmen -eller va;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet4 juli 2013 19:35:00

   Mobilen i en annan ficka. I långbyxor, oftast jeans, är de oftast djupa. Kameran brukar jag i alla fall glömma hemma. Alla icke-varma sommardagar finns ju fler fickor tillgängliga. Jag har ett par midjeväskor också, men numera kan det förstås vara lite problem med just midjan. :D
   Jag är jätteglad över min nya fiffiga grej!

   Radera
 7. Finns det nåt jag gillar så är det när man jämför med en tändsticksask. Det är nåt tryggt med det som är oslagbart.
  Men allt ska vara så litet nuförtiden. Jag köpte en stor kalender för en vecka sen. I nån sorts fånig protest.
  Nu ska jag fundera på Everts vidare öden:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet5 juli 2013 14:12:00

   Min väggkalender är 30x40 cm. :) Just mätt med en gammal hederlig halvmeters typometer av metall...
   Lever man med en kamin som är helt nödvändig för husets uppvärmning och tycker om tända s.k. levande ljus, då ÄR tändsticksaskar oslagbara, gaständare i all ära. Trygga.
   Evert ja - hoppas du funderar ut något bra, på något sätt är han ju faktiskt värd det.

   Radera
 8. Ja, han har både goda och dåliga sidor. Precis som oss andra. Sen kanske han gick väl långt, men jag har en kuslig känsla av att det sker och kommer att ske liknande saker i vårt allt kallare samhälle. Om vi inte ändrar på det förstås. Tack för att du läst och kommenterat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite väl långt gick han väl. förstås. :)
   Men känslan kan jag förstå, och det är förstås tur att inte alla våra önskningar slår in. Då skulle just nu skaparen av spionprogrammet Delta search ligga väldigt pyrt till, kan jag säga!! Om vederbörande kom i min närhet.

   När egoism och girighet styr, då blir samhället kallt och känslan av förtvivlan och maktlöshet stor hos många. Hos mig bl.a.
   Tack för att du skriver. :)

   Radera