lördag 29 juni 2013

Ovälkommet besök m.m.

Trist syn, i morse. Här har herr eller fru Rådjur hälsat på.  Penséerna unnar jag dem, visserligen blommade de fortfarande vackert men kändes ändå lite passé.
Men mina vackra violer - i synnerhet en sort... Klicka, så ser ni förödelsen.
 
Nu ska de flyttas till altanen, så blommar de förhoppningsvis om.
Upp på altanen har hittills inga vackra marodörer hittat.
 
 
Häromdagen ville jag klura ut var mina osynliga katter gömde sig. De fanns inte inomhus, solen sken och det var varmt och kvavt. Jag behövde inte leta länge. Till min förvåning fanns allihop på altanen. Verkar som om de trivs bra hemma. :)
 
 
I skuggan under matbordet låg Maxi och sov, ganska väl dold.
 
 
Ovanför Maxi på en stol och helt dold av vaxduken blev Filip lätt förnärmad när han hittades. Vet inte vilken impuls som fick mig att titta just där. 
 
 
Myse hade dragit ner en gammal dyna på golvet, längst inne i ett hörn, bakom Baden-Baden-stolen.
 
 
Mina vinbergssnäckor undrar kanske någon över. Faktum är att jag inte hittat någon enda på gårdsplanen den senaste veckan. Däremot en del på andra sidan huset. Men inte särskilt många. Mitt hopsamlande och bortsläpande har absolut lönat sig.
 
De började gräva ner sig, för att lägga ägg. Jag såg ägg ibland. Några snäckor hade hunnit gräva så djupt att de nästan inte gick att få tag på.
 
 
Besökte Blomstergården i Gnesta häromdagen. Där stod de här bänkarna som jag tror kan sätta fantasin i rörelse hos vem som helst.


Nästan fara värt att de vandrar iväg med den som vågar sätta sig...
Om de inte varit blöta efter regnet skulle jag tagit risken.

6 kommentarer:

 1. Katter är fenomenala på att hitta bra viloplatser, att dra ner en dyna var smart!
  Apropå hungriga besökare så skulle jag önska att det kom ett par dinosaurier och drog upp lite träd närmast torpet -vi håller på att växa inne så att solen inte når oss i öster.

  Om du inte ser de vackra rådjuren utan blott deras destruktiva verk kan det ju kvitta med besök;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktum är att de är väldigt ovälkomna, de där rådjuren. Här finns hur mycket skog som helst, fast det är klart, där serveras inte penséer och violer. Och inte pelargoner.
   Fast pelargoner tänker inte jag heller bjuda dem på, inte i år.
   Önskar dig dinosaurier - hittar du några så skicka hit dem när de jobbat färdigt hos dej. Här kan de få sig några hasslar till livs. :)

   Radera
 2. Rådjur passar bäst i grytan! Tack vare Ludde och inhägnaden av tomten har vi nu fått ha de flesta blommorna ifred! Våra vinbergssnäckor är bara en handfull så de får fortsätta att krypa omkring och dom håller sig helst längst bort där det inte klipps gräs så ofta. Några Agapanthusblommor blir det inte i år men våra stora Lavendelkrukor som vi köpte på Plantagen blommar nu och ger oss en liten doft av Provence. Undrar om de där monsterbänkarna verkligen är bekväma?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rådjur i skogen är inte heller så dumt. :) Undrar just varför jag känner mig närmast mobbad av de "vilda djuren" - myror, snäckor, rådjur... :D Jag har sett en hare också. Ingen rädder för Kasper här... men i år har jag åtminstone inte sett någon älg på tomten. Men precis nedanför, där har det gnagts något förfärligt långt upp på hasslarna.

   Lavendel - låter underbart! Agapanthusen har tydligen bestämt sig för att ladda desto mer inför nästa år. :)
   Bänkarna - inte bekväma tror jag, men rätt skojiga. :)

   Radera
 3. Trist med hungriga besökare. En gång fick vi ett nyinköpt ungträd à 300 kr fejat av ett rådjur - dagen efter! Så när vi flyttade hit blev det HÖGT 'hjorthägn', vi skulle ju ändå ha nåt för hundarna. Inga rådjur i trädgården på 20 år!
  Så snäckorna gräver djupa hål! Intressant. Mycket jag inte vet om dessa djur. Så skönt att katterna trivs hemma, du får inte avslöja dem sådär;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet2 juli 2013 10:55:00

   Katternas revir krymper under sommaren, när "deras" tomter runtomkring plötsligt tas över av främmande inkräktare. :)
   Vi anlade ett stort trädgårdsland här, för hundra år sedan. Då byggde sambon ett rejält staket runt, vackert och liksom i "våningar" för att mota hare, rådjur och älg. - Varken sambo eller trädgårdsland finns kvar i sinnevärlden, men det gör djuren.

   Rådjur äter i alla fall inte löjtnantshjärta. Men de gillar rosenknoppar...

   Radera