onsdag 5 juni 2013

Hängande dator, knoppande Agapanthus och "klövrande" sniglar

Blank datorskärm igen - den här gången hjälpte ingen tangentkombination. Fick fatt på supporten (hittad på nätet via den gamla datorn) två minuter i sex. Vänlig, tålmodig kille, trots att han fick jobba några minuter övertid.

I stället för det gamla hederliga Alt-ctrl-delete gäller tydligen att hålla on/off-knappen nedtryckt i ganska många sekunder. Ibland hänger datorn sig.

Minns min gamla pappa som vägrade ge mig ett ångstrykjärn. "Ju fler finesser, desto fler saker som kan gå sönder", sa han. (Han jobbade inom branschen.)

Tur han slapp uppleva datorernas intåg!


Så här ser det myrangripna skåpet ut nu! Lika myrfritt är det andra speceriskåpet. Inte en myra nånstans i köket! Hurra!!
 
 
 
 
Förra året ståtade min stackars Agapanthus med en enda blomstängel. I år har den nio, varav en för första gången i den misshandlade halvan, den där även bladverket är mindre. Alla stänglarna syns inte på bilden ens om man klickar, och knopparna är i olika stadium. Men ändå... :) 
 
 
 
Jädrans människa, den som en gång hämtade vinbergssnäckan till Sverige, en gourmet som gillade sniglar. Önskar att jag kunde äta upp dem, men vid blotta tanken vänder det sig i magen...
 
De frodas verkligen på min tomt, väldigt otäckt när det ibland krasar under fötterna när jag går i högt gräs. Och titta här!!!
Också en treklöver...
 
Ett fiffigt sätt att bli många fler extra snabbt? Jag lät dem vara. Men nu ska jag börja samla ihop och bära iväg till skogspartiet nedanför grannens tomt... Inte nedanför min egen... Lite ofint, men en liten hämnd för en aningens jobbig grej... :D
Fast jag tror inte han bryr sig.

6 kommentarer:

 1. Så småningom kanske alla de där "vanliga" ingreppen sitter så att du kommer ihåg själv. Post-it-lappar är annars ett bra komplement till minnet. Säger bara grattis till de få myrorna och de många knopparna! Vi har tack och lov bara myror som bor utanför men inga knoppar på Agapanthusen. Vinbergssnäckor har vi lite lagom i trädgården men efter att ha försökt med ett kok för länge sedan funderar vi inte ens på det. Min mammas fästman tog lite nagellack och märkte några med prickar i olika färger. Tydligen ömsar dom inte skal för vi kunde hitta några flera år senare. Därför undrar jag om dom som fått skalen knäckta möjligen kryper iväg och gömmer sig någonstans och "reparerar" det.
  Jag har börjat sålla bland semesterbilderna men det tar nog flera dagar till innan det kommer något på bloggen. Vi fick med oss lite hosta, ont i halsen och allmän trötthet hem från resan. Ludde kommer att tipsa på sin blogg när det är dags.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet6 juni 2013 00:51:00

   Den här lösningen ar i själva verket enkel. Bara att använda vanliga avstängningsknappen - men hålla den nere länge. Och sen starta om på vanligt sätt igen. Fick göra det två gånger, men sen fungerade det.

   Vi kikar på bilderna när de kommer upp, ta det lugnt och reparera ork och halsar!

   Stackarna med spräckta skal mår säkert inte bra, undrar om de ens överlever? Känns inte alls roligt att ha trampat på dem.
   Reparera skalen? Hrm...
   Jaså, ni försökte laga till dem - kunde jag inte tro det, hehehe. Huvaligen, säger jag... :D

   Radera
 2. Påhittiga snäckor du fångade där. Jaså, de är till så stort förtret... ja, då blir det till att bära. Inte kul att det krasar under fötterna, ju. Usch och fy.
  Grattis till lyckad myrjakt! Så skönt att bli kvitt i en hast.
  Men guud, vad tråkigt med datorn. Krånglande datorer är ett litet h-vete. De ska bara vara snälla och göra som de blir te'sagda;-) Ståtlig agapanthus du får i sommar. Som tröst för fjolåret, då. Den som väntar på nåt gott...;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet8 juni 2013 00:02:00

   Ny myrjakt på gång! Dosor utplacerade, den här gången verkar myrorna dock vara väldigt få. De är snart väck, de här också.

   Det var ju egentligen inget fel på datorn, bara det att den "gamla hederliga" återställningen av en sig hängande dator inte fungerade. Men nu vet jag. :) Sånt BORDE ha stått i den manual jag inte fått...

   Men vet du vad - något har hänt på ett par dagar - nu har jag ELVA blomstänglar på Agapanthusen! :)
   Tror jag kommit på knepet, hehehe ... den behöver gödslas för att orka blomma...

   Radera
 3. http://blogg.naturskyddsforeningen.se/isak/2011/06/13/vinbergssnackan-lisa/ Roligt med Vinbärssnäckor, du får nog klippa gångar att trampa i :-) Här finns en och annan men jag skulle förstås aldrig komma på tanken att ÄTA dem! Härligt med allt som frodas nu, utom mördarsniglar! De poppar väl fram nu efter regnet. Rent från myrgäster i skåpen -en lättnad förstår jag, känner igen några pkt där. Prydligt, jag borde nog göra en *inventering*!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Borde göra en inventering jag också, i det andra skåpet. Det gör sig för närvarande inget vidare på bild. :) Även om det finns flera förpackningar där som du kanske också skulle känna igen. :)

   Men NEJ - det är INTE roligt med vinbergssnäckor!!! Nu har jag startat kriget på allvar. Jag tar inte livet av dem, men jag bär iväg dem. Långt!!

   Radera