lördag 3 mars 2012

Vårtrötthet? Och en massa Myse...

Är alldeles uppenbart inne i en period när inte mycket mer än det aboslut nödvändigaste blir gjort. Orken tryter, framförallt mentalt, tror jag. Borde väl vara tvärtom, nu när vi går mot ljusare tider. Kanske i morgon, så... :)

Dagen har i stort sett tillbringats vid datorn, har ju en del åtaganden som kräver sin tid. En skogspromenad har jag och Kasper ändå hunnit med, men bilderna får han visa hos sig. :) Utom den här. Isen ligger kvar.Vid datorn har jag ofta sällskap av Myse. Tack vare honom har jag numera ett ganska välstädat skrivbord, och en närmast "inbyggd" dator.


Så här såg datorhörnan ut tidigare.


Myse älskade att smyga in bakom skärmen, bland alla kablar, hubb och kontakter. Tugga på papper, hoppa upp på datorn och putta ner modemet osv osv. Fritt fram var det ju överallt.Nu ser det ut så här."Det här stämmer ju inte..."


"Var är alla mina kuliga saker???" 

"Jädrans matte, hon har ju stängt mig ute från ALLT det roliga!!!"
Å andra sidan har Myse nu fått ännu en alldeles egen specialplats. Bredvid datorn och alldeles intill mig när jag sitter och jobbar. Där stortrivs han, som synes. Han ligger där nu.
  

Häromdagen blev förresten skärmen helt vit - gick inte att komma någonstans alls! Allt hade hängt sig, efter en en liten Mysepromenad över tangentbordet. Som synes rättade det till sig så småningom. Puh!


Förresten så var solnedgången väldigt vacker i går. Men jag ser fram mot grönskan som döljer min västra granne. :)

14 kommentarer:

 1. Inte konstigt du är trött. Den där rättegången... och förspelet till den... och vännen som är borta mm. Allt kräver energi. Kroppen säger att du ska vila och låta krafterna komma tillbaka i sin egen takt. (En som prövat.)
  Mmmm... men du måste pussa Myse från mig på den där lilla goa munnen där han ligger på sin nya specialplats.
  Trevlig helg önskas, med mycket vila!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Myse bestämmer själv både om och när han vill bli pussad på, men jag ska be honom snällt. :) (Han är en fullkomligt underbar liten ytterst egensinnig buse.)
   Du har nog rätt, det har varit lite mycket hittills i år. Inte fysiskt, men kropp och själ hör ju ihop. Jag tar det lugnt! I dag ska jag bara bära in lite loggs, ingenting annat. :)

   Radera
 2. Våren är inte riktigt här ännu, ljuset finns, men värmen, var är den? Jag går också och väntar på att energin ska rinna till. Jag har en febervecka bakom mig och du har haft både begravning och rättegång. Vi väntar - sedan slår vi till med full energi och vips så är allt bara lustfyllt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vips och vips... hoppas du har rätt!
   Jag ska visst få någon decimeter snö i veckan, säger SMHI. Hoppas dom ändrar sig! Vill INTE! I synnerhet inte när "snöängeln Matte" är i Thailand!
   Och nu återgår jag till att vänta på den där lusten!

   Radera
 3. Håller med ovanstående:det är väl inte det minsta konstigt du är lite orkeslös!
  Vad gäller våren... Jag är ju så knäpp att min hjärna bara skriker "NEEEEEJ!!!" när jag läser vad Lena skriver om "lustfyllt". Jag vill gå i idé till hösten!:)
  Och jag ryser över söta Myse! Fick nå'n konstig flashbild av honom på mitt sybord....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att alla årstider har någon som älskar dem! Du är långt ifrån ensam, även om du antagligen tillhör en minoritet. :)
   Din ide-önskar börjar nog ungefär där min slutar.
   Myse ja - hoppas bara att inte en "smashbild" blir aktuell, för ibland lägger jag mig på kontorssängen för en middagsvila...!

   Radera
 4. Ja kära nån så det kan hopa sig på datorskrivbord! Jag har en totalt ovidkommande korg med en virkning i till vänster intill datorn. Borde absolut bort kattleksak eller ej;-)
  Har inte Myse kommit utonhus än så han får avreagera sig med trädklättring och sorkjakt etcetera?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om Myse verkligen ville ut, så skulle han sett till att vara det för länge sen.
   När det blir varmare ute tänker jag ha "bakdörren" öppen, mot altan och tomt. Då kan han röra sig som han vill. Jag kan också vistas där. Han vet uppenbarligen inte alls hur man "begär insläpp" (har varit utestängd i glasrummet).
   Jag inväntar vårvärme! Och jag längtar dit.
   Men ett tag till får jag både roas och ibland oroas över framfarten inomhus. Det där oroandet är inte så farligt, faktiskt. :)

   Radera
 5. Känner precis som du. Förstår inte ibland hur man ska orka tills det blir ordentlig vår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det känns så är det nästan tur att man inte har något val. :) Och våren kommer ju faktiskt. - Men kärvt är det. I dag också.

   Radera
 6. Hoppas slippa någon vårtrötthet, kom hem från en vecka i Costa del Sol i söndags kväll & hoppas batterierna är lite laddade & håller ett par veckor eller så, sedan borde vår vår ha kommit. Planterade tomatfrön (??tomtefrön??) idag. Ha en lugn och förhoppningsfullt en snöfri vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, då är det tydligen dags att titta över till dig, antar att där finns bilder! Just nu är det jättekallt här, minus 11 i natt, men om ett par dar ska det bli varmare igen (och några centimeter snö men den försvinner nog väldigt fort i dagsmejan).
   Det ÄR nog en sorts vår på gång här också, det hörs om inte annat på fåglarna. :)

   Radera
 7. Välkommen i gänget! Det SKA gå sakta så här års! (Speciellt på vägarna hehe) Vi behöver koppla av och bara vara. Det ska visst bli lite varmare nu, så ta en kopp te och sätt dig i gröna uterummet och njut. Du får säkert en massa fyrbenta besök där...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värmen kommer tydligen rejält om en eller ett par dar - härligt!
   Du har rätt - uterummet är rena magneten för alla fyrbeningar och även för mig när solen skiner och värmer. (Det går lätt att somna i en Baden-Baden...)

   Radera