torsdag 22 mars 2012

Sångsvanarna är här nu

De har kommit nu, sångsvanarna. Förra året såg de ut så här, bilden är förresten originalet till headern (dags att förnya den snart). Här kan ni se svanarna i rörelse.




I år kom jag dem inte närmare än så här.


Ett par knipor hade också hittat till kvarndammen. Förra året fick svanparet en hel hop ungar, undrar hur det blir i år. Dessutom är de ju tre. Inte fyra och inte två. Triangeldrama på gång?


Nu har blåsippan som skymtas några inlägg längre ner (12 mars) på egen hand tagit sig upp genom de vissna lövmassorna. Snart kommer jag att se blått överallt.



Hos Kasper finns en massa våryra bilder på katter och hund. Här vill jag bara berätta att lille Myse mår förträffligt. Nu sedan han har sin frihet tycks han uppskatta sina nya domäner än mer.

Han har upptäckt varenda plats jag har gjort i ordning i vedboden, på altanen, på farstubron. Än ligger han här, än där. Eller tar sig en sväng in i huset. Här har han upptäckt alla katternas (utom Petrus) favoritplats på altanen. När Mysan provade den platsen blev det strid på kniven. Riktigt otäckt. Men om Myse vill ligga där, ja då ska han förstås få det. Säger både Filip och Maxi. 



Att vara kattvalp i det här huset, det betyder att bli rejält bortskämd! Men så trivs han också! :)


En skillnad är det dock på Myse och de andra. De andra vill vara ute på nätterna, och det får de också. Myse får inte vara ute - tursamt då att han inte heller begär det.

8 kommentarer:

  1. Det blir spännande att följa hur svanarna väljer, att bli två eller kanske tre, eller fyra. Väntar dom på någon?

    Lille Myse har nog fått nog av att sova ute om nätterna och passa sig för räven och arga kattfarbröder. Inne hos dig och Kasper kan han sova lugnt! Och det är nära till god-morgon-hälsningen och frukosten. Gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Berit Elisabet22 mars 2012 11:46:00

      Undrar också hur svanarnas liv ska utvecklas. Förra året gick de från fyra till tre till två.
      Men jag far bara förbi den där dammen högst en eller ett par gånger i veckan.
      Det märks en stor förändring hos Myse nu. Han kan verkligen slappna av inomhus, och olika ljud skrämmer honom inte alls.
      Känns så fint!

      Radera
  2. Härligt att följa alla djur som börjar se om sina revir. Myse trivs säkert med att upptäcka världen runt stugan men samtidigt känna tryggheten inne när det passar...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Berit Elisabet22 mars 2012 16:02:00

      Myse verkar trivas förträffligt med sin nya tillvaro. Framförallt nu när vi allihop rör oss ut och in och dörren står på glänt.
      En stackars mus fråntogs förresten sin möjlighet att skaffa revir, för en liten stund sedan. Ack ja...

      Radera
  3. Blåsippor tror jag inte finns här :( mer än hos en svensk väninna som har en del av dem i sin trädgård. Misstänker att de kan ha importeras från Sverige..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Berit Elisabet22 mars 2012 22:14:00

      Antagligen är sipporna importerade. Tror inte att de ingår i den naturliga engelska floran.
      Hos oss hör de främst ekhagar och hasselbackar till, tror jag. :) Jag bor ju i en hasselbacke. :)

      Radera
  4. Ja, kära nån... vem vill vara ute när man kan ha det så gott inne på alla iordningställda liggplatser...;-) Gott att läsa att han är så respekterad.
    Sångsvanarna i headern är fantastiska. Såg den go'a filmsnutten... i riktig gåsmarsch ju;-) Headern kan gott ligga kvar, det är ju vår länge till.
    Ha en go' helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj - svarade jag dej inte här!! Slarvigt!
      Ja visst är det härligt med lille Myse som så självklart är en viktig del, en väldigt viktig del av min fyrfota flock.
      Headern känns mer aktuell idag än för några dar sedan, regn och rusk om än inte så kallt. Grått. Isen kvar på sjön, men öppet vatten i kvarndammarna.
      Men rätt som det är så byter jag ut den. Kunde gott bli lite grönare här. :)

      Radera