måndag 12 mars 2012

Första dagen kunde inte förlöpt bättre!

Så har då Myse begått sin första frigång. :) Finns en massa bilder på Kasperian. Faktum är att han råkade smita ut redan i går natt! Genom vanliga ytterdörren. Han lekte bakom draperiet när jag öppnade dörren för Filip! Myse blev både så överraskad och förskräckt, att han tvärt vände om och sprang in! TUR!!!

Men idag, i vårsolens glans, då var han minsann inte förskräckt. Bara lite trevande tveksam först - "är det här verkligen sant??"


Han spatserade, han busade med Filip (bilder hos Kasper) och han undersökte altanen.
Han klättrade.Han spatserade på altanräcket.

Fler bilder finns hos Kasper, även på Myse och Kasper tillsammans.

Myse har hela tiden hållit sig i närheten av altanen. Han har träffat både Filip, Maxi och Petrus på tomten. Myse och Petrus till och med noshälsade på varann, något Petrus aldrig nedlåter sig till inomhus! Filip och Myse busade!! Lekte tafatt. Inte tillstymmelse till osämja någonstans.

Helt underbart! Myse hör till. Han ingår i husets flock. (Glöm inte att titta på Kasperian.)

I morgon blir det knepigare, jag blir borta 4-5 timmar mitt på dagen. Myse inne eller ute? Förmodligen inne.

Blev inget alls röjt på tomten, men åtminstone altanen befriades från nedblåsta kvistar och grenar och de flesta björklöv. Men det kommer fler dagar.


Så varmt och skönt i solen! Jag kunde inte låta bli att mota undan lite löv under den hassel där de första blåsipporna brukar visa sig - och titta!!! Visst skymtar ni lite blått! Nu är löven tillbakalagda.


Glömde visst skriva att Myse till och med fångat en liten mus! Den tog han upp på altanen, tänkte till och med ta med sig den in!

Nu ligger den lille busen helt utslagen och sover bredvid datorn. "Vem vet mest" tittade vi på tillsammans, Myse i mitt knä. - Det känns väldigt bra, det här. På alla sätt, men framförallt för att det går så fint med de andra katterna. De godtar honom även utomhus, han jagas inte bort till grannarna. Snarare tvärtom. Jag tror att det kommer att fortsätta så här.

12 kommentarer:

 1. Duktig gubbe!
  Kul att höra hur färdigheterna sitter i. Han måste ju ha tagit en del möss under sin ensamma tid men jag hade kunnat tänka han behövde öva upp lite nu.
  Riktigt härligt att de andra tyckte det var ok! Petrus-hälsningen ger nästan tårar fast jag inte ens känner honom:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snabbbhet och koncentration har Myse minsann övat hela vintern, på det mesta inomhus... ÄVEN på kattleksakerna... Du skulle sse... :D
   Jo, det är fantastiskt att uppleva samspelet, att det går så bra. Över förväntan!

   Radera
 2. Så himla härligt att Mysa kan släppas ut i den fantastiska trädgården, med stora träd att klättra och vässa klorna i. Där kommer han nu att avreagera sig och blir lugnare inomhus. Frid och fröjd och fina bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns helt rätt, även beträffande tidpunkten. En ren fröjd att se dem allihop!

   Radera
 3. Det är så skönt att det gick bra! Undrar om det inte är dags för en kattlucka i dörren ändå? Fast du kanske har ett dussin katter efter ett tag då...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med Kasper inomhus fick jag nog bara in de egna katterna, men jag vill ändå helst ha egen koll på var de är. Och NÄR de är det... :)
   Myse tycks anpassa sig, och vi andra har ju utvecklat våra rutiner tillsammans. Jag har funderat, vägt för och emot, och till slut stannat för "emot".

   Radera
 4. Toppen! Nu kan ni njuta av vårsolen tillsammans, du och din svartvita kvintett.

  Börjar din energi komma tillbaka så smått?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns helt underbart, att allt tycks fungera så bra. Energin är det fortfarande si och så med, men "så smått" kan jag nog ändå skönja den. :)

   Radera
 5. Tack för alla underbara bilder på vårsläppet! Så trevligt och underhållande att få följa era öden och äventyr. Vilken härlig vårdag, perfekt för fotografering också.
  Har kikat även på Kasperian, och dessutom upptäckt din YouTube-kanal. Kasper är en väldigt vacker hund med sin vita fina päls, det syns inte alls hur svår den måste vara att sköta;-) (Jämför med vår västgötaspets.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det en härlig dag, och fler blir det! :)
   Kaspers päls är otroligt lättskött! Jag borstar honom inte ens varannan vecka! (Men så här års lite oftare, eftersom han börjar fälla nu.)
   Han älskar att smutsa ner sig, men allt faller av, det gör faktiskt det! Hans päls ÄR självrenande. Jag badar honom bara en gång om året. En varm och vacker sommardag, ute på tomten där jag har sjövatten i slangen.

   Radera