fredag 15 mars 2013

Om någon undrar...

Det är ju lite tyst här på bloggen. Skälet: jag har en ny dator. En laptop. Jag borde ha provat, innan jag handlade...Den är jobbig.  Är föreslagen att koppla till både en separat skärm och ett tangentbord (jag har ju båda), men då blir den ju stationär!

Dessutom är den utrustad med Windows 8.

Detta operativsystem blir "nya Vista" sanna mina ord! Dvs en rejäl flopp. Men nu har jag det, och barnbarnet som hjälper mig far till USA. När han kommer tillbaks har jag kanske vant mig.

En nyinköpt Adobe-produkt, en uppdatering av ett layoutprogram, vägrar Adobe att installera, godkänner inte serienumret på mitt gamla program. Det är faktiskt 20 år, så man har väl glömt att det existerar.

Håhåja. Ska försöka ta tag i eländet nästa vecka.

Sen är det en del annat också som inte riktigt vill sig.

Och så har jag en massa jobb. Och ska ha möte hemma hos mig i morgon. Ett arbetsmöte.

Tror ni jag känner mig pressad - ja, det gör jag. Men jag återkommer.

 Snacka om lyxproblem... jag borde skämmas. Faktum är att det gör jag också. Lite...  ;)

Men nog är jag glad att jag även har min gamla dator kvar, att trösta mig med ibland.

6 kommentarer:

 1. Det hjälper säkert inte att jag säger:"Nästa nya dator blir en Mac!" Nu har du ju redan köpt din med 8:an som inte verkar älskad av alla. Eftersom jag både bytt telefon till iPhone och skaffat en iPad så känns det naturligt att fortsätta med Apel-produkter så att dom "pratar med varandra". Om man inte räknar en spel-Atari för länge sedan så var min första dator en Mac. Något mer användarvänliga produkter finns nog inte. Hoppas att dina lyxproblem löser sig men jag undrar om det verkligen FINNS någon uppgradering till ett 20-årigt program? Bäst att lägga till ett kramis i alla fall. Det behövs nog trots att du har kvar gammeldatorn.

  Förresten hade jag en extraskärm och sladdlös mus till laptopen innan jag skaffade den stationära med Windows 7. DEN tänker jag inte uppgradera...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet16 mars 2013 19:37:00

   Joodå, Jag har layoutprogrammet PageMaker, den näst senaste versionen som gjordes. In Design (du får googla) är efterföljaren, och på förpackningen står också "Uppgradering från PageMaker". Men InDesign - också det ett Adobe-program - hittar inte PageMaker på min dator, och godkänner inte heller seirenumret! Det är lagligt och hederligt inköpt, och har vidimerats många gånger under årets lopp.
   InDesign är ett väldigt dyrt och avancerat program, så det SKA fungera!

   Jag har aldrig haft en Mac, och det är väl därför det alltid känts naturligt att fortsätta med Windows. Dessutom har min "guru" - som dessvärre inte är tillgänglig längre - varit inkörd på just det.
   Fasiken, han har både ombesört inköp, installerat och fått igång allt, inkl. kringutrustning. Men nu är han inte längre sambo med min bästa väninna, och är därmed borta ur bilden... :(
   Men jag överlever nog...
   Sladdlös mus köpte jag till nya laptopen.

   Det är rätt, uppgradera INTE till Windows 8, och jag är glad över att i åtminstone min stationära ha XP!

   Radera
 2. Det är superpraktiskt med en laptop. Du kommer att vänja dig, det är som att byt bilmärke, detbta lite tid att köra in sig på den.

  Jag har Vista, efter att jag lämnade jobbet med ständig support och annan lyx. Vista fungerar utmärkt, men jag har ju inget annat att jämföra med. Vad är det jag missar?

  Lycka till med ett fullt veckoprogram. Det behövs för att man inte ska bli en kålrot, sa prinsessan Lilian.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet16 mars 2013 19:49:00

   Hoppas du har rätt, att jag kommer att vänja mig. Men det känns knepigt nu, och tangentbordet känns inte alls särskilt användarvänligt. Nåja, "alla" tycks ju trivas bra med sina laptops, så jsg får väl se tiden an.

   Vad du missat med Vista - jag har hjälpt en väninna lite ett par gånger, det är min enda erfarenhet. Och jag tycker att man krånglat till det väldigt mycket, utan att tillföra något nytt. Dessutom ansågs det svajigt och osäkert. Varför göra något enkelt när man KAN komplicera? Ungefär. Alla experter gjorde i princip "tummen ner", och Microsoft fick väldigt bråttom att utveckla ett nytt och bättre operativsystem.
   Tror detsamma kommer att gälla Windows 8.

   Men det finns ju faktiskt nöjda Vista-användare också, och då är det ju jättebra! Det är väl som du säger, att det krävs en inkörsperiod innan allt fungerar.
   Jag måste ganska snart bestämma mig för VILKEN av mina datorer som ska bli huvuddator. Och det blir ju rimligen den nya och kraftfullare.

   Kålrot, nej DET vill jag ju inte bli förstås... :D

   Radera
 3. Som lycklig och trygg ägare till en Mac fattar man nada av dina problem;-) Säger som Pelle ovan -nästa dator en Mac :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet16 mars 2013 20:40:00

   Ni låter så nöjda och trygga, både du och Pelle.
   Själv önskar jag att jag aldrig mer ska behöva skaffa en ny dator!!! Varken en Mac eller nåt annat... Jag gillar sånt som är inkört, sånt som fungerar och fungerar och fungerar... Åtminstone när det gäller datorer. Vill inte ha någon ny telefon heller!!!
   Just nu är mitt huvud i princip totaltomt, men jag ska titta in hos dig - hann läsa ditt fantastiska ode till torrdasset, men blev avbruten när jag skulle kommentera. :D

   Radera