måndag 11 mars 2013

I stället för att skriva...

Ja, i stället för att skriva så ändrade jag bloggens utseende - de filosoferande grodorna får återkomma en annan gång. Med nya tankar och förhoppningar. Hoppas svanarna inte behöver vänta så länge på sin vår - fast i skrivande stund är det 18 minusgrader!!! Så här såg i alla fall headerns svanpar ut då de rörde på sig.Men trots allt värmer solen på dagarna. Lilla glasrummet är redan vid 10-tiden på morgonen/förmiddagen det perfekta frukostrummet.
För några dagar sedan såg det ut så här, i sitthörnan. Vinterrörigt, bara katterna trivdes där.


När solen värmer trivs både katter och matte. Och Kasper också, förstås.

Har också noterat att min mathållning numera betyder väldigt många och fulla kassar. Det är så mycket jag vill prova. Men jag har nog gått lite till överdrift - jag hade inte behövt bunkra för ett par veckor...

Det blev till att ur kylskåpet sortera ut det mesta som inte behöver kylförvaring, dvs framförallt konserver. Då rymdes i alla fall det mesta. Inklusive sju liter RiceDream. Jag svälter inte. Det finns ju specerier också... Och en välfylld frys. Håhåjaja - inte lätt att hålla måtta. :)


Lägg därtill det här, inhandlat samtidigt. Nästan fyra kilo frukt.

Nu är det dags att proppa kaminen full, och sedan krypa ner under varmaste täcket. Men först måste ju Kasper få sin kvällskiss - men den får han klara utan sällskap i kväll. Jag tror inte han blir ute många sekunder.

8 kommentarer:

 1. Åh, jag tänker på den vår svanar faktiskt kunde simma på gärdet nedanför torpet i Björnlunda! Då var det en snösmältning som hette duga!
  Du är rik du! Myskatter i ett solrum, hund som sällskap också, och så ett fullt kylskåp:)
  Vad mer behöver man egentligen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet11 mars 2013 18:45:00

   Egentligen behöver man inte ett endaste dugg mer! Skulle möjligen vara lite mer värme. Tur att solen värmer på dagen i alla fall, i natt var här 19,4 grader minus.
   Ingen större risk för snösmältning, med andra ord.
   Än har årets svanar inte dykt upp, det ligger tjockt med snö på dammarnas is. Men de komemr nog...

   Radera
 2. Den headern är helt underbar! Svanfilmen också "vad din röst är mörk mormor..." Kasper tystnade direkt, hehe.

  Trivsamt glasrum, jag får klara mig utan glas men så blir jag också rödmosig på kuppen.

  Ditt kylskåp ser välbekant ut, dock saknar jag vanlig ost och smör. Idag har jag mumsat råstekta grönsaker-rotfrukter-lök och blandat med matvete. Gott och mättande!

  Katter hittar alltid de bästa platserna:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet11 mars 2013 18:55:00

   Kylskåpet är djupt! Bakom all fetaost finns både cheddar och Västerbotten. I kylskåpsdörren Parmesan. Plus ett stort paket smör till paj och bak. Plus en del annat, dörren är också full...

   Till höger om RiceDream-traven (7 förpackningar) står en nästan tom och en ny ask kravmärkt Bregott (grädde och rapsolja, inga som helst konstigheter, bara bredbart).

   Jag har också ätit råstekta rotsaker i dag inkl. potatis, men tillsammans med en matig sallad med ostkuber i... :)

   Radera
 3. Ser trevligt ut både i gröna rummet och kylskåpet! Såna överdrifter kan man gott unna sig. Att frossa i nyttigheter kan aldrig vara fel. Ligger det alltid en katt i varje fåtölj eller får du sitta där själv ibland? Riktigt mysigt ser det ut i alla fall...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet13 mars 2013 01:28:00

   Jag förhärdar mig, och lyfter ner en katt om alla stolar är upptagna. Gissa om en förnärmad katt kan blänga anklagande... (Det kan den...)

   Visst är det trevligt när saker är både nyttiga och goda. :)
   Fast bräserade endiver var ingen höjdare, även om ostsåsen var god.

   Radera
 4. Lika välfyllt som i Lilla Huset. Grönt tar plats. Och blir billigare, tycker jag. Utan att ha vetenskapligt stöd för saken.
  Svanfilmen är underbar. Lyckliga du, som fångade dessa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet12 apr. 2013 21:29:00

   Det BLIR billigare. Absolut. I synnerhet om man inte nöjer sig med skräpkött typ billigaste korven -huvaligen för den...
   Svanarna ja - ibland har man tur. :)

   Radera