fredag 31 augusti 2012

Sensommarlivstecken

Nån sorts veckoblogg är visst vad jag - i bästa fall - lyckas åstadkomma... Visst är det märkligt - ju mer sällan jag skriver, desto mindre tycker jag att jag har att säga. Så många tankar jag tänkt, så många olika händelser som inträffat sedan sist.

Bloggade jag varje dag
kunde jag t.ex. skriva om morgonens smoothies, som jag börjat göra. Eller om en grannes (egentligen tre grannars) vilda framfart på vår 30-väg. (Nu har jag börjat tjänstgöra som områdets trafikpolis! Här finns barn, katter, hundar. Och någon har rullator.)

Dagens "stora" händelse är i alla fall att min mobil tydligen under ett par dagar vägrat både att skicka och ta emot sms. Den SÄGER att den skickar, men gör det inte. Alltså måste en ny inhandlas.

Ingen "smartfån", en sån behöver jag inte. Surfar gör jag vid datorn, och jag behöver inte en kamera i mobilen. Den jag hade använde jag aldrig.

Så nu sitter jag här
med en väldigt enkel mobilvariant (mycket enklare än den som just lagt av!) och vet inte riktigt vad jag tycker. Ska jag byta den i morgon, eller sätta igång att fixa en telefonbok. Faktum är att den faktiskt känns lite FÖR enkel.

Den här sommaren - vart tog den vägen? Den har ju knappt ens kommit! Bara gjort små korta nedslag, känns det som. Häromdagen var det riktigt äkta höstväder, sedan blev det sommar under två dagar.

Katterna håller sig gärna inomhus. Kompisarna Myse och Filip placerar sig gärna tillsammans på min säng.
När även Maxi hittar dit, då blir det trångt. Inte för katterna, men för mig.
Myse har börjat lattja runt inomhus igen,. Ett hösttecken så gott som något, tror jag. :)


Hrm - svårt val...


Den här är ju faktiskt lite kul...

... så den får det bli!

  Fast egentligen är det här en favoritbild. :D
En pingisboll hade hamnat lite fel.
 Härom natten sjönk temperaturen
till bara 3 grader. Börjar bli dags att ta hand om de växter som ska övervintras. En och annan pelargon t.ex. Men oj, så illa de flesta har farit av allt regn. Men några få har klarat sig, under tak.
Ibland är det trevligt att se närmare på en enstaka liten blomma. Klicka!
Kall och mulen sommar - de stora tomaterna i "glasrummet"
är fortfarande gröna. Allihop!!!Men små riktigt mörka och goda körsbärstomater, det har jag börjat frossa på.


Och i morgon - om det inte regnar, så ska här plockas trattkantareller. De gula nere på tomten, de får stå där och "fröa av sig". :D

Natti!

11 kommentarer:

 1. Så trevligt när du dyker upp, vare sig per dag eller vecka!
  Måste själv snart ha ny mobil, men jag kollade gubbdagisets billiga. Räcker åt mig.
  Och kattgosingarna... Har du fått någon förklaring varför man ALLTID ska knöla med sig och saker runt stolsben och dyl.?:)
  Pelargoner ska tas om hand här också. Funderar på en del skott för jag har hört det är bra sätt övervintra. Jag har ju inte mycket plats heller.
  Just idag vill vi dock helst inte ens gå ut...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kör med mina mobiler tills de själva säger ifrån och lägger av. Fem-sex år brukar dom åtminstone hålla.
   Frågan är bara om det är rätt tid att ta pelargonskott nu. Tycker allt du ska satsa på att övervintra en och annan av de gamla i stället, och ta nya skott till våren.
   Nä, Myse talar inte alltid om VARFÖR bara ATT... Fast ibland är dom allihop rent övertydliga. Som när de håller till i köket, t.ex. :)

   Radera
 2. Telefoner i all ära, men Gunilla är rätt nöjd med sin Doro Phone Easy 615. Den är rätt gammaldags, för när jag ska hjälpa henne försöker jag förgäves "klicka" på skärmen! Hon klarade att själv skicka och läsa sms när vi var på resa, och den tar enkla bilder, men för att få över dom till datorn måste vi gå via min lilla smarfån. Katter inomhus och trattisar på tomten är väl riktiga hösttecken. Blommorna är det synd om, men dom får väl hoppas på en bättre sommar nästa år...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade en gång en DORO vanlig högtalartelefon, men den var helkass! Men man har skärpt sig nu, sa försäljaren i butiken.
   Du beter dig tydligen med Gunillas telefon som barn nuförtiden gör med bilderböcker... Dom blir jätteförvånade när inget händer trots att dom pekar och pekar på bilderna...

   Försäljaren fick mig att köpa en sån där telefon, men min har ingen kamera. Å andra sidan ska jag investera i en ny liten "smartkamera", och den lär kunna praktiskt taget allt utom att just ringa och skicka sms... Och förhoppningsvis fungerar den tillsammans med datorn!

   Fast i ärlighetens namn - jag tycker telefonen är TRÅKIG! Men den fungerar till det den ska, och en del konstigheter har jag raderat. Så jag har beslutat att behålla den.

   Radera
 3. Javisst ja - glömde länken.

  http://www.netonnet.se/art/telefon/mobiltelefon/varumrken/doro/doro-phoneeasy615red/161340.3206/

  (Ligger även på "Pelle")

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det som retar mig mest är nästan att mitt ex är svart! Men jag ska ha färg på kameran i stället!

   Radera
 4. Verkligt höstväder i världens ände (Trosa). En del av mina tomater (eller ???? Tomtar???) hann mogna precis innan vi åkte hemifrån förra veckan,smakade underbart. Hoppas på massor av mogna nästa vecka när vi är hemma igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trosa är en sötis till stad, men helst ska där förstås vara sommar och vackert väder!!! :)
   Eller möjligen julmarknad...

   Radera
 5. Sparar* man tankarna för länge blir det till slut för mycket, och man ger upp. Av den anledningen borde man nog blogga var dag och koncentrera sig på EN företeelse.
  Men en sak är vad man borde och en annan det man gör;-)

  Katter är oemotståndliga fotoobjekt! Du har fångat många roliga positioner här:-) och blommor kan man gärna vara närgången emot så fulländade som de ju är.
  Så underbart med dessa presenter till sommardagar, man vet inte riktigt hur väl man ska ta dem tillvara.

  Nu har vi tagit klivet in i september och det är FULLMÅNE alltså anledningen till att jag sitter uppe och plitar mitt i natten;-)) Gör väl ett nytt försök om en stund att få träffa John Blund.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet1 sep. 2012 22:12:00

   Oj så sent för dej, hoppas du klarade lördagen i alla fall. :)
   Jag undrar om jag någonsin blir en varje-dags-bloggare - men man ska ju aldrig säga aldrig, har jag lärt mig.
   Just Myse är kul att fotografera, han är ju den som är mest aktiv. Och svarta katter, de är besvärliga objekt. Precis som ibland en helvit hund...

   Kan också säga att här har det regnat precis hela dagarna nu, i två dagar!!! Och jag som skulle plockat trattisar...

   Radera