fredag 10 augusti 2012

Kvalitet viktig? GLÖM DET!!!!!

Svart på vitt, eller vad man ska kalla det...

Radio P1, Studio Ett idag (torsdag) tog bl.a. upp den kris som ambulanspersonal upplever. Deras arbetssituation gör att patientsäkerheten äventyras, säger de.

Situationen som sedan avhandlades berörde framförallt Stockholm, men förhållandena lär knappast vara bättre i övriga landet. Snarare tvärtom, antar jag.

Ett avslöjande uttalande gjordes av ett nöjt biträdande hälso- och sjukvårdslandstingsråd. Han hade till och med varit med på sju (7) utryckningar härom veckan, varav sex  (6) fungerade som de skulle. Så allt är bra, det har han "ju sett själv". 

Finns alltså ingen som helst anledning att tro på ambulansförarens utsago. Hela inslaget kan man lyssna på här.

Det avslöjande uttalandet: Upphandlingen skedde till 75 procent utifrån pris, till 25 procent utifrån kvaliten. (Falck vann.)

Som vanlig människa  -  även som ambulanspersonal  -  skulle det kännas betydligt tryggare om förhållandena varit tvärtom.

NATURLIGTVIS borde kvaliteten på tjänsten vara det absolut avgörande!!!! 

Vårdlandstingsrådet kunde möjligen tänka sig att överväga 50/50,  men som sagt, allt fungerar ju utmärkt nu. Såvitt han kunde förstå. Och han litar helt på Falck.

Antar att kommentarer från mig är överflödiga.

Undrar bara vilka övriga upphandlingar som görs utefter samma kriterier. Förmodligen de allra flesta, om inte rentav alla?

Fy tusan!!!!!

(Lade till etiketten "Liv och död" för det här inlägget, för det är ju faktiskt det som det handlar om, när det gäller ambulansutryckning.)

4 kommentarer:

 1. Jag har inga erfarenheter direkt av ambulans här i Sthlm. Utom när grannen hojtade en tidig morgon i våras, om du minns. Då hörde vi från flera sedan att det var bra att jag ringt polisen, för de har lättare att få ambulans... I vissa fall förmodligen rätt, men att den kommentaren var så självklar...
  Håller helt med dig om upphandling!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Penningen styr för det mesta, det är en bedrövlig sanning, tydligen.
   Så trist det är...
   Och jo,jag minns din granne.

   Radera
 2. De gånger vi behövt ambulans har vi fått jättefin service, det är kanske inte så många utryckningar här som i ditt område. Det skulle inte alls kännas bra att inte kunna lita på den servicen när man bor på landsbygden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns nog inte så bra i storstan heller...
   Det är illa när personalen slår larm.
   Det där att "billigast vinner" ställer till det på många områden.

   Radera