måndag 28 maj 2012

Grodor - och tack till Loreen!

Utan TV - det går jättebra! Såg på datorn livesändningen från Baku, halvliggande på "kontorssängen". Helt perfekt! Det blir antagligen ingen ny teve!!

Om Loreens framträdande säger jag bara - fantastiskt! Långt från traditionell pop och schlager, bara vackert, ja till och med magiskt!
Dessutom tycks hon vara en både stark och vacker personlighet.

Fantastiskt egentligen - i en tävling som i så hög grad präglas av lättkläddhet och sex så vinner Loreen! Andra plats beläggs av åldrade ryska babuschkor! Och trea blev Serbiens vackra ballad, framförd av både kompetenta och påklädda musiker!

Heja Europa. :D

I övrigt - orken ägnas åt att fixa sommar i hus och på altan. Och åt Kasper. Tomtens framsida, och ansikte mot vägen, ja den ser till stor del ut så här!!Lite mer vårdat på altanen, på husets dolda "baksida".
Fler bilder från altanen kommer så småningom.


Grodprinsarna som genom Skogsfruns försorg hamnade hos mig har äntligen fått flytta utomhus!
Här sitter dom och filosoferar, filosofen och mallgrodan. Bland små citroner gula. :)
Över filosofens huvud kommer snart att visa sig även små apelsiner. De är på gång.


Bara att erkänna - levande grodor vill jag inte komma i närkontakt med, men någon sorts fascination känner jag tydligen. Jag kunde t.ex. inte motstå de här båda, som jag mötte när jag inhandlade växter på Blomstergården.
Ska man fortsätta att bära på en tung sten - eller ska man försöka baxa iväg den?

12 kommentarer:

 1. Kom bara ihåg: INGEN TEVE = INGEN TV-LICENS!!! Datorn räknas inte för närvarande. Gott om blommor har du ju att titta på istället...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet29 maj 2012 18:55:00

   En utmärkt avvänjningstid, sommaren. Bra också det där med licensen. Ska åtgärdas (rentav innan jag KANSKE ångrar mig...)
   Ska bli spännande att se hur jag kommer att utvecklas, hehehe...

   Radera
 2. Wow såna grodor skulle jag också vilja ha....och visst är Loreen en otroligt värdig vinnare. Känns som att det är första gången på många år som vi skickat en riktigt fantastisk sångerska och låt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet29 maj 2012 18:59:00

   Grodor av olika modeller tycks verkligen vara på modet, det vimlar ju av dom i alla garden centers.
   Loreen - jag tittade och lyssnade faktiskt på hennes framförande ännu ett par gånger i går kväll. :D

   Radera
 3. Tänk att man på gamla da´r fått en idol! Loreen är otroligt bra, både som artist och som förebild där hon helt bryter mot rådande ideal, jmf H & M och de översminkade butoxplutande unga damerna. Klok är hon också! Inte en enda groda har ännu hoppat ur hennes mun. Hon är bara bäst!

  Grodor i trädgården, ett måste! De två nya kämparna är fina. Din framsida är underbart vacker i gult och blått, en gåva designad av Moder Jord. Ett helgerån, att klippa förgätmigej innan den hunnit fröa, tycker jag. Maximalt kontrollerade "Hitler-trädgårdar", är väl till ingens glädje, förutom trädgårdsbutikskedjornas?

  Här har vi nyss tacksamt tagit emot lite nattregn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet29 maj 2012 19:59:00

   Vet du, jag undrar varför de egentligen utsätter sig för alla olika ingrepp, dessa i grunden vackra unga kvinnor, som jag inte tycker ser riktigt kloka ut med sina "uppsvullna" läppar.

   På framsidan är även lupinerna på gång, på andra sidan "uppfarten". Fantastiskt fina en kort period. Fast jag hade dem hellre på grannens tomt... :D
   Men de har slagit sig ner hos mig utan att fråga om lov...

   Radera
 4. Jag gillar Loreen som person. Hennes naturlighet och ödmjukhet. Inget översminkat och opererat hit o dit. Bara helt naturlig och ödmjuk.
  Underbara grodor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet29 maj 2012 20:11:00

   Precis. En naturligt vacker kvinna, och en fantastisk artist. Dessutom både klok och som du skriver ödmjuk.

   Radera
 5. och så kommer ju Loreen också från ♥Västerås!!!!. :) Så mycket fint Du har som växer omkring Dig.. Ett kusinbarn är 'grodtokig', när hon fyllde 30 hade hennes kollegor köpt 30 olika stycken.. i år fyller hon 40.. så undrar om de har börjat samla, samma i England massor av prydnads grodor i garden centerna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet30 maj 2012 15:35:00

   Min grodkvot är nog fylld nu. :) Ditt kusinbarn - hon får väl öppna någon sorts museum, om kollegerna fortsätter som de börjat. :D
   På min tomt härjar rådjur och harar, till och med en och annan älg ibland, så där kan jag i princip inte plantera något alls. Bara på altanen, i krukor, men jag ska ju få lats där själv också...

   Radera
 6. Roligt att se grodprinsarna i en sådan perfekt inramning, de stortrivs säkert;-) Nytillskotten förstår jag att du inte kunde motstå, du har helt klart gripits av -grodnoja hehe. Nejdå, de är ju jätteroliga! Ett fynd om du frågar mig.

  Tv kan man klara sig utan när man har dator, det har fler upptäckt;-) Liksom lugnare att se vissa program där tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bestämt mig nu, just i kväll faktiskt. Ingen ny teve!
   Så här blir viss ommöblering aktuell. Jättebra känns det!

   Radera