tisdag 5 juni 2012

Efter omständigheterna är allt bra... :)

Länge sen sist - men viss uppdatering har ju skett hos Kasper. Bland annat har min urgamla musei-teve gått hädan. Den står nu på förstubron, i väntan på skjuts till återvinningen. Ingen ny har införskaffats. Nu utnyttjas i stället datorn, till det jag verkligen vill se. Inte så mycket, faktiskt.

Däremot lyssnar jag mycket på radion. På P1. Rena universitetet. :) Men på kvällstid sänds mest repriser.

Förutom att ägna mig åt datorn - och att sticka pulsvärmare som är min senaste fluga - så har jag återupptäckt den musikskatt jag har på CD och även på gamla kasettband! Det känns härligt, och jag njuter i fulla drag. Just nu av Dvorak, andra satsen i hans symfoni kallad "Från nya världen".

Kontorsradion (inköpt för något år sedan) klarar även kasettband.

Ommöbleringen efter teven (beskriven hos Kasper) är avslutad! Lugnet härskar, även hos de fyrbenta som nu hunnit vänja sig vid nya tingens ordning. Min rygg börjar så sakteliga återhämta sig.

Vädret är inte kul - jag eldar i kaminen varje dag. Årets ved - läs loggs - räcker högst 4-5 dagar till. Sedan blir det till att hämta från vedboden, antingen loggs eller ved. Frysa behöver jag i alla fall inte.

Ett par dagar undrade jag om jag möjligen stoppat undan bilens motor- och kupévärmare för tidigt...

Men liljekonvaljerna blommar och lupinerna är på gång, så det är nog trots allt sommar.

Häromdagen väntade den här krabaten på mig alldeles utanför dörren. Filip satt på trappen, och tuppen stod inte ens två meter ifrån honom. De har alldeles tydligt mötts förr även i år, antagligen många gånger. Men innan jag hunnit hämta kameran hade Filip gett sig iväg. Tuppen däremot fanns kvar.  Klicka gärna på en bild.
Jag är säker på att det är samma orädda fasantupp som fanns här förra året, vid enstaka tillfällen har han hörts även under vintern. Han spankulerar omkring på tomterna och beter sig i alla stycken som herre på täppan.

Jag väntar fortfarande på att kunna njuta av den altan jag hann göra sommarklar innan kylan slog till. Jag tycker också synd om de sommarblommor jag hann plantera ut - stackars pelargonerna, till exempel!

Men grodprinsarna under de små citronerna (se förra inlägget), de mår säkert prima!

Hos Kasper har vi ju dessutom berättat att Mysan fått fem små bebisar, på katthemmet. :)


En sak till - även min dammsugare har bestämt sig för att tacka för sig!! Hehehe, tror jag väljer att skratta i stället för att gråta! Den är inte ens en trotjänare, inte alls särskilt många år gammal! Den nya jag ville ha skulle inte finnas i Elgigantens butik förrän om ett par veckor, så jag beställde via nätet.

Och joodå, köksfläkten följer mönstret (men lampan i den fungerar åtminstone...).  Fläkten är däremot en trotjänare, har funnits i huset lika länge som jag, så den har nästan rätt, med tanke på åldern, att dra sig tillbaka... 

 Avslutnignsvis - en kaosbild sedan teven slängts ut...
(Det finns även en bild "efter", men den får Kasper visa.)2 kommentarer:

 1. Så vänligt av alla gamla elapparater att ta slut ungefär samtidigt. Då räcker det ju med EN resa till återvinningen. Lite korsdrag ska väl kunna fungera tills den nya dammsugaren kommer...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet7 juni 2012 00:02:00

   Snälla, håll tumme för tvätttmaskinen! Den är också gammal, centrifugen låter lite illa ibland men den fungerar jättebra. Och tvättar rent.
   Jag vill INTE tvingas skaffa ny tvättmaskin också!
   Men om inbyggda köksfläkten får jag nog så småningom ta ett samtal med en händig granne...

   Tänk, en hyreslägenhet... så himla enkelt...

   Radera