fredag 9 september 2011

Man behöver inte alltid lyfta blicken


Ibland behöver man inte ens lyfta blicken för att upptäcka att hösten är på gång. 


Lite vemodigt känns det allt - tycker att den här sommaren på något sätt bara har "förflutit". Jag har nog inte tagit vara på den tillräckligt. Nåja, förhoppningsvis får jag uppleva ännu en.

Det här var inget bra resonemang. Man ska ta vara på det man har - medan man har det. Alltså bestämmer jag mig här och nu för verkligen ta vara på hösten. För åh, så vacker även den kan vara. I nästa vecka levereras förresten säsongens behov av värmeloggs, att placeras invid husväggen intill farstubron!

Då är det bra att ha näver att tända med. En liten fälld björk levererade detta.

Bra att i skogen inte bara ha med sig en påse eller nåt för svamp,  man kan gott ha en påse för näver också. Om man som t.ex. jag värmer sitt hus genom att elda i kamin.Som sagt - man behöver inte lyfta blicken så högt. Jag är väldigt förtjust i stubbar, fascinerande "varelser" som verkligen tål att betraktas noga. Den här är väldigt omhuldad av den natur den växte i.

Svamp - nja... men det gör inte så mycket att sådana här trumpetsvampar mest lyste med sin frånvaro (men några blev det ändå). Trattkantareller är på gång, och såna vet jag var det växer massor. :)

2 kommentarer:

  1. Visst är det höst! Har varit en riktigt skön höstdag idag, och har fått två tänkta saker gjorda. Skottat bort fallfrukten som fallit på gatan och delvis mosats av alla bilar vid min morbrors tomt och letat fram och kopplat in trädgårdsbelysningen som vi har bakom huset på vinterhalvåret.

    SvaraRadera
  2. Pelle - tädgårdsbelysning - det blir ju vackert.
    Skönt väder här också, och det ska det visst bli i morgon också. Då ska jag trimma dikesrenen... Tomten får vara som den är - till i vår. :)
    Och så ska jag ordna för värmeloggsleveransen. Kommer att kännas tryggt att ha hela vinterns förråd hemma.

    SvaraRadera