fredag 23 september 2011

Lite allmänt livstecken

Höst på gång. Värmeloggs, tre pallar, finns nu invid farstubron. Räcker till nästa års september. Minst. Härligt!

I morgon ska Mysan till Animalen för slutgiltigt besked om ungar eller inte ungar. INTE, det är jag rätt säker på. Och nu börjar hon kuta runt och busa som den nästan-kattunge jag alltid sett henne som. Könsmogen är hon förstås, men ack så ung och ofördärvad... ;)

Skrivbordet gillar hon, har hittat sin favoritplats där. Verkar inte särskilt bekvämt tycker jag, men så är jag ju inte katt heller... Har massor av bilder, men dom ska ni slippa se. :) Åtminstone i dag.


Vådan av att bo vid en grusväg - den går att köra rally på. Och "någon" har gått med på saken. "Någon annan" gick inte på den föreningens årsmöte och får väl skylla sig själv, då.


Det går att nå omvärlden via en annan väg, men då kan det handla om en omväg på ett par mil. Beroende på vart man ska, naturligtvis. Tur att åtminstone den förbindelsen har vägbeläggning. Jag gillar inte rallytävlingar. Inte på något sätt. Och än mindre på "min" väg!


Men sånt här gillar jag!  
Det finns många vackra vägar i Sörmland. Oh ja! Häromdagen åkte jag utefter en sjö i dis. Redan sen till "mina tanter" blev jag ännu senare, måste ju bara stanna och fota en del. Just då.


På tomten springer Kasper (tidigare i dag)...


...inne försöker Filip skrämma Petrus (som genomskådade gäspningen).


Och i morgon ska jag försöka både att tillsammans med Kasper uppleva lite höst i skogen, besöka Animalen och bära in lite loggs.
Får väl se hur det blir. :)

Tusan också!
Kan inte låta bli att lägga in en söt bild till på Mysan i glasrummet, mitt emellan ute och inne. Hon måste sluta äta på ampelliljan (den är flyttad nu) för hon får ont i magen och kräks av den. I dag på en faktura. Lite smart förstås, men hon är nog inte ett legitimt skäl att slippa betala.

Natti!
(Och så hoppas jag att Blogger återinför svitvisningen av bilder. I skrivande stund har bloggen återgått till den gamla vanliga en-i-taget-visningen.)

4 kommentarer:

 1. Det kunde väl åtminstone varit ett elbilsrally! Jag antar att "i morgon" är "i dag", för inte går du väl upp SÅ tidigt? Då får vi hoppas att Mysan snart får gå ut och undersöka omgivningarna, och att hon tycker att det är så bra så hon vill stanna hos dig och det övriga menageriet. Håller med om att disiga vattenvägar är vackra. Tycker nog bäst om den övre bilden. Ta det lugnt med ryggen nu!

  SvaraRadera
 2. Pelle - hehe, klart att i morgon är idag. Fast idag är ju faktiskt idag...
  Ryggen håller, och Mysan har varit ute. Inga kattungar. P-piller tills vidare. Hon är inne nu!!! Vill ut igen, men får vänta tills i morgon. Till "riktiga i morgon", alltså. :)
  Ska skriva i bloggarna lite senare.
  Skit att inte Blogger ändrat tillbaks bildvisningen!!!

  SvaraRadera
 3. Om Rallytävlingar tycker vi inte! Jäkla slöseri med resurser skadligt för miljön o.s.v. Kommer väl att dö ut av naturliga skäl med tiden, om inte vi stryker med först;-)
  Dina bilder gillar vi, dis och dimma förvandlar det mest vardagliga till spännande drömska ting.

  Så bra att Mysan inte är med barn, och sen blir steriliserad. P-piller* är inte nyttigt att äta, förkortar livet. Hon är nog fast besluten nu att stanna hos er, katter vet vad som är bäst för dem.

  En sådan härlig brittsommardag vi haft här idag, hoppas ni också...

  SvaraRadera
 4. Berit Elisabet25 sep. 2011 22:55:00

  Skogsfrun - Mysan ska kastreras, men att utsätta henne för en stor operation och tratt i över en vecka - det är för tidigt! Bör nog dröja åtminstone en eller ett par månader, tror jag.
  I går kväll blev jag ängslig - ska berätta i bloggen.
  Japp, en underbar dag här också. Ska visst bli lika ljuvligt i ett par dagar till, här i öst. :)

  SvaraRadera