tisdag 13 september 2011

Det bidde en tumme...

Det blev en cliffhanger med förhinder, är jag rädd. Men jag trodde ju att jag äntligen skulle få veta...

I dag har jag och Mysan besökt Animalen, för ultraljud! Trodde självklart på ett enkelt "ja" eller "nej".

Att Mysan inte var gravid när hennes "sommarfamilj" trodde sig märka det, det är helt klart. Såvida hon inte fått ett tidigt missfall.

Men när jag och veterinären tillsammans räknade efter, så har Mysan varit definitivt avstängd från umgänge med icke-kastrerade hankatter i bara 26 dagar. Och där ligger tydligen gränsen för när man med tämligen stor säkerhet kan avgöra dräktighet eller inte, med ultraljud.

Inga bebisar upptäcktes - däremot blev veterinären väldigt tveksam när hon såg Mysans spenar.

"I tveksamma fall rekommenderar vi ett nytt ultraljud om 10 dagar," sa hon. "Det kostar inget extra, och jag skulle väldigt gärna vilja vara säker."

Alltså måste lilla Mysan hållas inhomhus i ytterligare 10 dagar. Det går trots allt hyfsat bra när vi är ensamma (även om hon protesterar ibland), men blir svårt när här finns gäster. Då måste hon helt enkelt stängas in i ett annat rum, gärna "glasrummet", med kattlådan som sällskap. Så att hon inte av misstag och obetänksamhet släpps ut av någon. 

Jag både hoppas och tror att hon inte har några småttingar i magen, men ska ändå lyda veterinärens råd och kolla igen.

Detta var alltså " dagens Mysa".Animalen finns nu i en stor, ny byggnad. För några år sedan brandskadades den gamla lokalen i samband med en stor brand i Södertälje. En anlagd.

Kan tillägga att Mysan skötte sig utmärkt, "hon har ett gott psyke", sa veterinären. Visste jag väl... :)

7 kommentarer:

 1. Så bra om inte Mysan är med ungar, stor risk då väl att du blir med en kattunge också;-) Väldigt söt är hon kattdamen sittandes där i soffan och visar magen...ingenting här ingenting där;-)

  SvaraRadera
 2. En så'n katt måste vara rena drömmen för en veterinär! Klart hon har ett fantastiskt psyke! Det vet vi ju alla...:)
  Härlig bild på godisfjäskarna också.
  Här står vi fortfarande ut med en gapande o skrikande siames som vil uuuuuuuuuuut, men inte får pga dräneringsarbetet. (Eller lögn-tjuv-och förstörelsearbetet som det numer kallas här...)

  SvaraRadera
 3. Vill du och kattpojkarna ha kattungar i huset? Om inte nu så om knappt två månader.

  http://www.katter.nu/mate/vanta.htm

  Tre veckor - röda spenar. Efter 20 dagar så syns fostren på ultraljud.

  SvaraRadera
 4. Skogsfrun - Javisst är hon söt, där hon sitter och visar upp sin mage. :) Ett charmtroll!
  Nej, ingen kattunge behålls. OM det nu skulle visa sig så oturligt som att hon faktiskt mot förmodan visar sig vara gravid. Ser fram mot att se en tom livmoder slutgiltigt och definitivt bekräftad!!

  Eva - Mysan uppförde sig verkligen exemplariskt. Dessvärre hade hon stressbajsat i buren på resan till Animalen, och att få bak och bakben under en kran gillade hon INTE. Men hon lugnade sig snabbt, och när veterinären sedan dök upp i rummet så var hon sitt vanliga lugna jag igen. Nästan svårt att komma ihåg hur skygg hon var i somras inför all människokontakt (utom med "sommarfamiljen").

  Lena - nej, egentligen vill jag naturligtvis inte ha kattungar i huset! Tror inte heller att jag får det. Men OM Mysan mot all förmodan är gravid, då ska hon faktiskt få föda.
  Jag litar på veterinärens bedömning. Det är hon som både har fackkunskapen och som har undersökt Mysan. Och jag uppskattar att hon vill vara hundraprocentigt säker. Med tanke på spenarnas utseende. Du får också ett mail.

  SvaraRadera
 5. Jaha, vi får vänta lite till alltså. Bara ni inte dör av lappsjuka om ni vill vara säkra på att Mysan inte ger sig ut för att hitta någon friare...

  SvaraRadera
 6. så ni åkte in för ultraljud ändå!
  och skönt att de inte kostar extra att kolla en gång till. är ju skönt att veta!

  SvaraRadera
 7. Pelle - jag och Kasper har ju förskansat oss bakom galler, så antagligen är cellskräck ett farligare hot än lappsjuka.. håll tummar så att vi överlever! ;)

  Hanna - ja, jag ringde Animalen på måndagen. Det kändes verkligen jobbigt att inte veta. "I tveksamma fall gör vi gärna en undersökning till, utan extra kostnad", sa veterinären.
  Men Mysan är nog inte gravid, nästa koll är för säkerhets skull, känns det som. Beroende på de där röda spenarna.
  Är ju också skönt om besökande slipper liksom krypa under galler för att komma in... ;)

  SvaraRadera