tisdag 26 februari 2013

Efter bloggtorkan - TVÅ inlägg... :)

Solen har visat sig i dag också, åtminstone stundvis. Ljuset är tillbaks! Äntligen finns orken och inspirationen att ta itu med "glasrummet". Pelargonerna beskärs nu, rejält. Och min Agapanthus,  talar om att den överlevt vintern. Nu får den komma fram i ljuset, ska få vatten och lätt gödsling. Förra året var den snål med blomning, hoppas den blir generösare i år.

Tänk att den börjar skicka upp sina blad trots att den stått i
nästan totalt mörker, längst in under en hylla.

En annan glädjekälla är mina morgonsmoothies. Så här såg den ut i dag.
Myse fick en egen liten slick på ett fat - glömde ta en bild.

Färgen kommer från blåbär och hallon.
I övrigt banan, äpple, kiwi, och Rice Dream (i stället för mjölk).

Apropå Myse - ibland är vilken som helst bild bättre än ingen sägs det  ibland. Hoppas det gäller här! Myse har hamnat i trubbel, siktade alltför högt - han dråsade ner på skrivbordet, såg lite snopen ut.

 


Och apropå Agapanthus! Hoppas, hoppas, hoppas... :)


6 kommentarer:

 1. Äntligen Ljusets Tid är här! Jag har orkat klippa mina pelargonier (det tog fyra dagar) och nu får alla övervintrarna lite lätt gödning.
  Jag hoppas också att de afrikanska liljorna ska orka blomma efter att de även här nästan gick i strejk förra sommaren. Änglatrumpeten frös bort sina knoppar en natt i växthuset. Undrar om den blir grön igen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet28 feb. 2013 22:12:00

   Stackars änglatrumpeten - du får så småningom berätta om den klarat sig!

   Visst är det underbart att det nu verkligen både syns och KÄNNS att ljuset är tillbaks! Hoppas det kan inspirera våra afrikanska liljor också. (Måste komma ihåg att ge min lite gödning i morgon...)

   FYRA DAGAR för att klippa pelargonier - hur många har du??? Jag har bara sparat ett 15-tal. Högst, har inte räknat.

   Radera
 2. Mina pelargoner ville inte alls... Men jag har tyvärr inget riktigt bra ställe att ha dem på, fönsterbräder vintertid är ju inte det bästa.
  Här är jag mest nyfiken på mini-hortensian ute. Den har ju haft ett bra underligt liv, men kommit upp år efter år och blommade t.o.m. förra sommaren. (Första gången på säkert 8-10 år.)
  Myse är sig lik verkar det:) Ta sig "vatten över huvudet" är han visst bra på? Här ändrades en del med hyllor för att slippa ha en siames (Simon) som drällde ner saker...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet2 mars 2013 00:51:00

   Vi får hoppas på din hortensia. :)
   Myse är verkligen en riktig busis - mina andra katter har jag ju kunnat uppfostra någotsånär eftersom jag haft dem ända sedan de var riktigt, riktigt små.
   Men Myse gör ingen skillnad på uteliv och inneliv när det gäller "frihet". Allt som är möjligt är tillåtet... Mycket har jag anpassat, och han har faktiskt inte direkt förstört något. Nja, en sanning med modifikation, men han har inte förstört något viktigt i alla fall.

   Radera
 3. Den hortensian är kul faktiskt. Köptes som "mini-variant" i billigast mataffären o klarade sig inte länge inne. Då åkte den ut på en rabatt som kompostmaterial. Låg där under snön, med en del rötter bara t.o.m.
  Så till våren fick jag syn på några blad: "Vad 17 är det där?"
  Djupt imponerad av överlevnad satte jag ner den i rabatten där den så stått i 6-8 år. Så fick jag ta upp den när dräneringsgrävandet gick igång o den stod på grannens balkong några månader innan den planterades igen förra våren.
  Och så i somras blommade den för första gången igen!
  Den är lite "hjälte" här:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet2 mars 2013 22:53:00

   En sån fantastisk överlevare. Klart att du känner speciellt för just den växten! :)
   Kan säga att nu är jag också nyfiken på hur den tänker bete sig i sommar...

   Radera