tisdag 11 september 2012

Sol ute, sol inne

Utanför mittt sovrumsfönster växer en stor hassel. Den kan glädja så här också. Det gjorde den i morse. Ett konstverk så gott som något, tycker jag. :)En solstråle genom prisma pryder min lurvmatta.
På fönstret i solen ovanför mattan låg ett par pulsvärmare - börjar bli dags nu!Och nästan-inne, dvs på altanen. ligger Myse i sol och skugga (även om just den bilden inte är ny).
Nu börjar det bli hög tid att göra höst därute. En del växter måste in, det gäller att förekomma farbror Frost! Men rosmarin, citron- och apelsinträd (även om de inte är så stora) tar plats. 


Tomaterna börjar sjunga på sista versen, fast en hel del små nästa-svarta och väldigt goda körsbärstomater finns kvar på plantorna. I värsta fall får de mogna efter i en skål. För att ge rum åt citroner, apelsiner och rosmarin... (det låter något det, hehehe...)

Det är förresten roligare att packa upp än att packa in altanen!
Och så måste värmeloggs beställas så att vi slipper frysa i vinter.

6 kommentarer:

 1. "Skönheten ligger i betraktarens öga"! Hasseln är en överraskning och Myse i svart och vitt gör sig fint på din konstbild.

  Har du några blommor på Agapanthusen i år? Mina har bara lyckats få fram en enda blå blomma. Förra året blommade de överväldigande rikt.

  Dags att bli rädd för Farbror Frost? Hos oss, bland de vandrande lågtrycken, hoppas jag på ännu några veckors frist. I år ska det klippas ner, både det ena och det andra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju bara en agapanthus, men en stor. Den brukar få mängder av blommor, men även hos mig bara en enda i år! Får hoppas på nästa år... jag har hört att det är likadant hos många fler! Hrm, har dom sammansvurit sig, månntro? ;)

   Häromnatten sjönk temperaturen till bara två ynka plusgrader. Rosmarinen klarar sig ute ännu ett tag, men de små citrusträden borde in. Dom ska klippas ner ganska mycket. Just nu är det mildare, men rätt som det är så smäller det till.

   Jag tänker inte spara på så många andra växter, tar nog hellre skott i vår. Det visade sig ju fungera bra.

   Radera
 2. Oh, dina pulsvärmare har jag redan använt! De är supersköna när man har ont i leden, eller bar är frusen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet14 sep. 2012 00:13:00

   Så roligt. :)
   Jag använder såna där värmande grejer nästan jämnt, nu när det blivit kyligare. Inte minst när jag sitter vid datorn, för just där har mina händen en tendens att bli extra kalla. . Har förresten upptäckt vristvärmare också... ;)

   Radera
 3. Oj, har du inte fått hem loggsen än! Inte samma hets* som med ved förstås men boa full gör frusen huld;-))
  Nej inte SÅ kul att plocka bort det gröna, här väntas tills in i det sista -från verandan alltså. Utanför finns bara det som tål farbror Frost.

  Har också träd i alla fönster -både ute och innanför. Grenverket ger en känsla av att vistas i naturen fast slippa frysa. Synd att vi mist pälsen, hehe.

  Fina pulsvärmare de där, stickat själv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet18 sep. 2012 21:38:00

   Ingen frostnatt än, men nu måste sista växten ändå in. Agapanthusen. "Glasrummet hålls gott och väl frostfritt hela vintern. Får aldrig gå under 6-7 grader.
   Loggsen placeras på sina pallar precis invid farstubron, och eftersom de inte direkt pryder sin plats så tas de inte hem förrän nu. Allt är ju inplastat och torrt. Från pallarna hämtar jag sedan in vartefter under säsongen. Smidigt! :)
   Joodå, jag har stickat värmarna själv. De är beroendeframkallande! Jag har stickat massvis, i lite olika färger och utförande. De ligger och dräller lite överallt.
   Fantastiska är dom, för mig som så ofta har kalla händer. (Snygga också, om man får till det. )

   Radera