onsdag 11 april 2012

ooops!!!

Både påsk och en hop söckendagar har gått sedan senaste inlägget - men det mesta är sig likt. Fortfarande vinter!!

I morgon åker i alla fall sommardäcken på, sprillans nya däck. Hoppas slippa mer snö i år - ja, bokstavligen i år! Tidigast får den falla januari 2013. Om jag får bestämma alltså - men det får jag väl inte...

Titta på den här bilden - en skojig illustration, tycker jag. Snön på vaxdukens vita partier ligger kvar, men på de mörkare prickarna har den smält.Jag kan också hälsa från Mysan. Hon är lugn och fin på katthemmet, jättego´, säger de. Hon blir så glad när någon kommer in och gosar med henne. I dag, onsdag, kastreras hon.

När karantänen är slut får jag komma och hälsa på henne, behöver inte komma på ordinarie besökstider. Klart att jag åker dit!

OOPS!!!!!!!!
Precis nu, när jag sitter här och skriver ringer telefonen! Det är Tina på katthemmet!!!
Mysan som skulle kastreras - hon har bebisar i magen!!! Så nu får hon bli kvar där flera månader!

Märkligt - med ett så tydligt löpbeteende som hon visade upp när jag hämtade hit henne.

Nu är det bara att hoppas att allt går bra.

En väldig tur att hon inte hann föda de här ungarna också ute i skogen, som hon gjorde förra året. Fast den gången födde hon ju bl.a. lille Myse, och honom är jag jättetacksam för.

Veterinären visade sig för övrigt vara en gammal bekant till mig, vi har bl.a. jobbat ihop för hundra år sedan. Då var han inte veterinär.

Vi har verkligen någon sorts märklig "förbindelse", den lilla katten och jag. Här en av de sista bilderna jag tog på henne, hon började återigen bli intresserad av omgivningen utomhus. Hon sitter i mitt sovrumsfönster. Gulle-Mysan! När jag nu tittar på bilden så syns det nästan att hon är gravid!


Det ÄR märkligt med den här lilla kattan, jag känner så djupt för och med henne... 

16 kommentarer:

 1. Åh då blir du ju mormor snart då! Vilken tur att du hittade henne igen så kattungarna oxå kan få en chans till bra liv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk om hon fött ännu en omgång kattungar ute i skogen...
   Nu inser jag att precis allt skett till det bästa. Att ta hand om Mysan och hennes kattungar hade faktiskt känts som bara för mycket! jag har ju spralliga Myse också nu... :)
   Det här blir bra, för mamma Mysan och hennes nya kull. Tänk att få föda och födas på ett katthem, där alla de samlas som letar efter en ny liten fyrbent vän! :)

   Radera
 2. Denna Mysan, hon vet hur man ska vända upp o ner på allas liv.
  Så ordnar Helena till anletsdragen igen..........

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, "hon sätter verkligen avtryck", som du sagt en och annan gång... :D
   Det känns helt underbart nu, att hon är på katthemmet. Bättre kunde det ju inte ha gått! Inser jag.
   Och utanför på gårdsplanen leker Myse - fast nu ska jag gå och locka in honom. Han får i princip komma ut och in som han vill, men natten ska tillbringas inomhus! :)

   Radera
 3. Vilken tur för henne och bebisarna att de hamnat där de nu är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du Pelle Katt, en himla tur!! Nu blir allt bra för både henne och ungarna, jag skriver lite hos mig också :)

   Radera
 4. Ibland ordnar sig saker alldeles på egen hand till det bästa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det fantastiskt. Mirakel efter mirakel, känns det som. ;)
   Men nu ska väl ändå alla bitar ha fallit på plats och allt bara "gå sin gilla gång", som det heter...

   Radera
 5. Mysan tycks veta vad som är bäst, när hon planerar sitt liv. Och du hjälper till, när det behövs. En underbar kombination.

  Kul att du känner vetten från förr. Det är en speciell sorts varmhjärtade veterinärer, som stöttar katthem, en applåd för dem.

  Roligt att du kan hälsa på henne! Undrar om hon hittat Myses pappa igen? Eller tvärtom. Det lär synas på kattungarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar faktiskt som om man även på katthemmet fått en speciell känsla för Mysan! Tina sa att "jag berättade för veterinären vem som lämnat hit henne, så nu vet jag att ni ju känner varandra."
   Jag träffar honom ibland i ett helt annat sammanhang, och då ska jag passa på att fråga honom lite mer.
   Jag är också väldigt nyfiken på dom där kattungarna. :)

   Radera
 6. I sanning ett bevis för att svart drar åt sig värme, det där fotot! Kul! Man ska alltså inte ha svart bil på sommaren;-)
  Historien om Mysan blir märkligare för var gång. Undra på att ni har en speciell relation... Ungar i magen, tacka för att du är nyfiken. Där kanske finns någon "Myso" eller "Mystique" till dig...? Eller... njae, du skulle ju inte ha fler.
  Men vilket jobb de fick på katthemmet med Mysan! Tur att du hade känningar där. Den där kattan har satt sig i hjärtat på oss som läser, tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tre katter har jag tyckt vara ett lagom antal, men tidigare Mysan och nu Myse har ju utökat antalet till fyra. Hade Mysan kommit självmant tillbaks (utan bebisar i magen) så hade jag haft fem... Men nej, ingen mer kattunge! Jag och Kasper ska ju också få rum i huset. :)
   Dom lät riktigt glada på katthemmet när dom ringde mig - en abort HADE ju varit möjlig annars. Men icke! Heder åt dem! Tror inte heller att veterinären gått med på det.
   Följa Mysan på katthemmet, det får jag. Hoppas jag kan få följa hennes vidare öden efteråt också, men det beror på ny ägare.
   Lilla skruttkattan, hon sätter verkligen avtryck i många hjärtan.
   Som jag sagt flera gånger, när som helst kan jag se henne framför mig där i den vidriga grävlingsfällan...
   På fotot får vi verkligen svart på vitt på att svart bil på sommaren inte är nån bra idé. :D Då får AC-n (hur tusan skriver man det???) jobba hårt!

   Radera
 7. Du kan vara stolt över dig själv, som hämtade Mysan för utan din hjälp hade hon säkert vandrat runt i skogen och till sist fött en kull ungar där ute. På det här sättet får både hon och hennes ungar nya hem och slipper bli stryker katter.

  Kramar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet13 apr. 2012 16:21:00

   Jag är väldigt tacksam för den här utvecklingen. För allas skull. Och jag ser fram mot att få träffa den lilla egensinniga, märkliga Mysan igen. :)

   Radera
 8. Aj aj hade den lilla Mysan varit ute och slarvat* igen!
  Vad gör de på katthemmet med ungarna tro.
  Så kul att träffa en gammal bekant på djurhemmet.

  Trevligt mönster på duken;-) men det tycker förstås inte du. Värst vad Bore är envis på ditt hörn i år, nu får du ta kvasten och sopa ut honom;-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. I natt föll 1 dm blötsnö! Och jag måse få ut bilen!!! Med just påsatta sommardäck.
   Jag fick SKOTTA!!! Och sen slira någon mil på oplogade skogsvägar...

   Mysan ska få sina ungar, och katthemmet behåller dem i tre månader, sedan får vi hoppas att de allihop, både mor och barn, hittar sina rätta människor.
   Katthemsvetten har jag faktiskt känt en hel massa år, långt innan han blev vette. :) Vi har jobbat ihop, och träffas fortfarande ibland.

   Radera