fredag 2 december 2011

Ett mirakel - en ny personlighet har sett dagens ljus

Undrar varför det ibland blir så långa uppehåll mellan blogginläggen. Kan det kanske vara så att det är fråga om antingen/eller?

Skriver man varje dag, gärna flera gånger om dagen, då finns det alltid någon tanke eller någon mer eller mindre möjligen läsvärd upplevelse att reflektera kring. För faktum är ju trots allt att under en helt vanlig dag så tänker man en hel massa!

Man kanske borde rusa till datorn varenda gång man överhuvudtaget tänker... :D

När det gått några dagar, då krävs liksom STÖRRE tankar, viktigare händelser! Alla dom där småtankarna är försvunna - de var ju ofta precis just "Dagsländor".

I dag (egentligen i går, eftersom datumgränsen som vanligt med råge överskridits) så har i alla fall två viktiga saker hänt.

På eftermiddagen fick jag vinterdäck på bilen. Upptäckte samtidigt att mina sommardäck dessvärre inte längre är lagliga. Alldeles för slitna.


Men sedan ni, sedan till det helt fantastiska som hände senare idag. Sent på kvällen. Ett mirakel!

Ett barnbarn har blivit mor!!!

Nästan en månad tidigare än beräknat! Men allt har gått bra.

Visst är det ett mirakel! En människa har blivit till, en liten en med ett helt liv framför sig! För första gången har en mamma fått se vem det är hon härbärgerat i flera månader. Och en pappa har fått möta sin son!

Jag menar att något större än ett barns, en personlighets födelse, det finns inte på denna jord!

7 kommentarer:

 1. Jag säger bara GRATTIS! Måste kännas härligt att få barnbarnsbarn! Det kommer säkert att bli en som längtar efter att få åka och hälsa på gammelmormor som bor i skogen med alla djuren...

  SvaraRadera
 2. Gratulerar till den fjärde generationen, en liten en, som kommer att omges med värme och kärlek. Inte minst från "urmodern" i skogen.
  Det mesta som händer är bara futtigheter jämfört med ett nytt barn till världen.
  Här oroar vi oss för en ung man i släkten, en stor, stark idrottande tvåbarnsfar, som snarast måste hjärtopereras.
  Livet och döden......
  Våra kära fyrbenta lever sorglöst i nuet.

  SvaraRadera
 3. En hisnande upplevelse! Undrar hur det känns för barnet -att bli fött.
  Välgång på livets stig önskas alla inblandade, även dig:-)

  SvaraRadera
 4. Stort grattis till att Du har blivit gammelmormor, trevlig lite för tidig julklapp, bra att allt har gått bra. Trevlig helg ♥

  SvaraRadera
 5. Pelle - jomenvisst! Det känns stort. Den här lille killen kommer att starta sitt liv med två egna katter och en hund, så djurvän blir han säkert. :) Skogsvan också - han har ju en mormor som också bor "i skogen". Men jag har en sjö!!! Något som den nyblivna mamman i sin barndom uppskattade mycket! :)
  Det känns verkligen stort, det här!

  Lena - jag ser verkligen ett nyfött barn som ett mirakel! Alla födslar i min familj har inte alls gått smärtfritt, kanske också därför känns det här så extra bra.
  Kiurger är skickliga, någon form av mirakel tycker jag att de också utför! Hoppas verkligen på det bästa för den unge mannen i din släkt.

  Sara - tack, snälla vän. Synd på sätt och vis att man själv glömt hur det var att födas. Eller kanske det var bäst så. Ja, förmodligen...
  HISNANDE var ordet!

  Kikkan - hade inte den här lilla kommit flera veckor "för tidigt" så hade kanske våra födelsedagar sammanfallit. I min familj är vi sex personer som fyller år inom 10 dagar runt julafton! Trodde vi skulle ha blivit sju.
  Jag är jättelycklig för att allt har gått så bra.

  SvaraRadera
 6. Grattis!!!
  Kanske ville han vara säker på att få en alldeles egen födelsedag i släkten?;D
  Så ska jag fundera på vad Kasper och de andra blivit nu då...

  SvaraRadera
 7. Eva - bråttom hade han i alla fall, den lille! Men inte "kuvösbråttom". Fast några dar extra får han vänta på att få komma hem. För säkerhets skull.
  Och en alldeles egen födelsedag får han. Slipper t ex julafton, som en annan mor och son i släkten har som gemensam födelsedag... Men dom har ändå lyckats få till det bra under många år. :) - Bra gjort!

  SvaraRadera