söndag 6 november 2011

Tur när förlorat hittar tillbaks - t.o.m. innan förlusten upptäckts

Var på kyrkogården i går, jag som så många andra. Alltid en lika vacker syn, alla ljus som brinner. Den här helgen väntar jag gärna tills det är mörkt, åtminstone nästan-mörkt, med att besöka kyrkogården för att tända ljus.
I diset blev t.o.m. vägbelysningen vacker!

Jag vandrade runt lite, och gick in en stund i kyrkan. Var glad över att min syster gjort våra föräldrars grav så vacker, när hon var nere och hälsade på häromsistens.

Då jag varit hemma en liten stund hos hund och katter ringde telefonen. En okänd stämma sade att "jag tror att jag har din mobil hos mig".

???????????

Men det stämde, han hade hittat den på kyrkogården. I mörkret. Sett något som blänkte till i gräset. Idag for jag och hämtade den.

Jag funderade förstås över hur han kunde veta att det var just MIN telefon, men kom på en enda möjlig förklaring. Den visade sig stämma. Han ringde från min telefon till sin egen, och fick då fram numret. Via Eniro fick han fram mig, och även numret till min fasta telefon.

Nog kan man vara tacksam för tekniken! Tänk, vad jag skulle ha letat efter mobilen om den inte hade hittats! Av någon smart och vänlig person dessutom.

Med i bilen tog jag en cyklamen som överlevt ett par-tre dagar hos mig. Mot alla odds. Jag tycker så mycket om de växterna, men dessvärre är kärleken obesvarad. Jag hade tittat på den några timmar tidigare och undrat varför jag egentligen köpt den, när jag ju VISSTE att den efter högst ett par ytterligare dagar skulle ha gett upp livhanken. Ingen växt kan se så slaknad och vissen ut som en cyklamen!  Om av över- eller undervattning vet jag inte!

Men nu visste jag ju plötsligt precis varför jag köpt den. :)
Och även varför den överlevt så här långt. :)
Bilden tagen i bilen.
Han som hittat min mobil blev jätteglad.

8 kommentarer:

 1. Kunde ge mig attan på att du var synsk också. Kul att han blev glad över att få den cyklamen du inte visste varför du köpte. Det lönar sig att vara ärlig, och med jobbet att leta rätt på dig så måste han ha känt sig nöjd...

  SvaraRadera
 2. va trevligt att det fortfarande finns sådana snälla & ärliga människor. Tror nog den Cyklamen kommer ett överleva länge hos den nya ägaren. ♥

  SvaraRadera
 3. Pelle - hehehe, synsk OCKSÅ... undrar vilken syn (!) du egentligen har på mig...
  Och ja, han var nöjd, visade sig dessutom vara bästa kompis till ett par av mina nästan-grannar! :)

  Kikkan - jag hoppas och till och med tror att cyklamen kommer att överleva länge, av ren tacksamhet om inte annat! Tacksamhet över att ha fått byta "matte", alltså...
  Jag är oerhört tacksam. hade ställt till en massa bekymmer om den, mobilen alltså, hamnat fel.

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig solskenshistoria! Den gör mig glad.

  Cyklamen! Fick ett bra tips av en blomsterhandlare: Motionera den!
  D.v.s. låt den torka tills bladen böjer sig nedåt. Då ska den få vatten på fatet. Och vips reser sig bladen glatt upp igen. Pröva det!
  Nu blommar min cyklamen om, köpt för ett år sedan. Vilken överraskning!

  SvaraRadera
 5. Klart han blev glad för den vackra blomman! Gladast var väl du förstås, en sån himla tur att en ärlig människa hittade din mobil.
  Konstigt nog har jag hittills varken förlorat kamera eller mobil, rena turen. Däremot brukade jag strö paraplyer omkring mig på den tiden man ofta använde sådana;-)

  SvaraRadera
 6. Berit Elisabet7 nov. 2011 18:14:00

  Lena - gratulerar till omblomningen. :) Tänk att sånt är möjligt... ;)
  Jag ska införskaffa en ny cyklamen, och då ska jag göra som du och blomsterhandlaren säger. Skam den som ger sig...

  Skogsfrun - jag för min del har mest strött handskar och vantar - och i någon mån glasögon - omkring mig. En väska också, men den kom tillbaks, precis som mobilen.
  Jag har haft tur med mitt strösslande! Precis som nu med mobilen. Och ja, jag ÄR glad, för tänk så den kunde ha missbrukats!!

  SvaraRadera
 7. Jag har lärt mig att cyklamen hatar vattenkanna. Jag brukar blötlägga dem i en lämpligt stor kastrull 10min när det är dags. Utblommade blommor nyps av och när stänglarna börjar de vissna ut kan man försiktigt rycka bort dem. Gödning via gödningspinnar och större kruka innan knölen får för trångt. Den cyklamen jag köpte för 7jular sedan har blommat sedan dess.

  SvaraRadera
 8. Berit Elisabet8 nov. 2011 18:27:00

  Margareta - sju jular sedan, låter helt fantastiskt! Nu ska jag införskaffa TVÅ cyklamen! Tänk om jag genom att följa råden jag fått här rentav får båda att överleva!
  Chansen ökar ju nu, att jag i alla fall får EN! :)

  SvaraRadera