onsdag 28 november 2012

Ljuvligt skönt!

Äntligen! Sovrummet som jag vill ha det (återstår bättring av taklisten och en bård, men det känns inte överhängande).

Sängen flyttad en bit bort från fönstret - bra när kylan kommer och fönstret är gammalt. Självdrag ... befrämjar säkert nåt som är bra). Kasper fann sig genast väl tillrätta med sovtäckets nya placering.
Äntligen är nya täcket och nya kuddarna tagna i bruk, de där som inhandlades vid det vådliga IKEA-besöket - allt gammalt är i säck på väg till återvinning. Vaknade i morse efter att ha sovit fantastiskt gott! Bra täcke, kändes alldeles lagom. Faktiskt lycka! Vardagslycka, sån ska man ta vara på.


Vaknade alltså i ett fräscht rum med en Myse sovandes vid sängens fotända. Kasper har minsann också funnit sig väl till rätta, känns också underbart eftersom han tydligt upplevt sig "hemlös" de senaste dagarna.

Kontorssängen får åter bli "kontorssäng" och alla åtta kuddarna får ligga still på nätterna. :)Bilen har fått sina vinterdäck idag - inte en dag för tidigt!! Till dom finns inga navkapslar, men varken bilen eller jag är ju särskilt fåfänga, så det funkar bra. :D

Och vet ni vad - nu väntar ännu en skön natt i "nya sängen", där precis allt är nytt utom själva stommen. :)

12 kommentarer:

 1. Underbart!
  Ett väldigt sovvänligt rum tycker jag. Och härligt att Kasper gillade och inte satt igång någon ny "säng-debatt"...:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet29 nov. 2012 18:39:00

   Kasper är helnöjd, precis som sin matte. När han väl kommit underfund med både hur och var nattiskexet i fortsättningen serveras, alltså. :)

   Radera
 2. Sann lycka! Ser så trevligt ut med den rosa väggen! Lister är nog till för att man ska ha lite dåligt samvete. Dom blir inte ens kvar till sist - dom blir bara kvar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet29 nov. 2012 18:45:00

   Känns skönt att vara så nöjd som jag är nu. :)
   Fick just höra av dottern att bård ska jag absolut inte sätta upp nån! Det skulle bara "krympa" rummet.
   Så nu får vi se hur det går med listen, inte omöjligt att du får rätt... ;)

   Radera
 3. Oh så fräscht & fint det verkar, måste vara underbart att få sova gott och utan spikmatta & värkar ! Sov gott i natt också zzzzzzzzzzzzz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet30 nov. 2012 11:26:00

   Tack, tack, det gjorde jag. :) Sov gott, alltså.
   Ny, skön atmosfär i rummet.

   Radera
 4. Det är härligt med en stillsam inre lycka över att man nått ett mål och är nöjd med sin insats. Både sovrum och bil. Det blev riktigt fint!

  Har Petrus återvänt från sin exil?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet30 nov. 2012 11:30:00

   Ja, visst blev det. :) Fint alltså.
   I natt sov jag med Myse i sängen och Kasper och Petrus sovandes på golvet, på var sin sida. Kasper på sitt sovtäcke, Petrus på tjocka mjuka mattan nedanför stolen och mitt huvud. Och han spann och spann! Då kändes just DET som den riktigt stora lyckan. Han kom till och med in på eftermiddagen, fast jag hade min dotter här. Och han stannade inne ända till 9-tiden i morse!

   Radera
 5. Riktigt tjusigt. Förstår färgvalet. Riktigt mysigt. Men aj, vad ont ryggen fick slita. Spikmatta...! Skulle jag aldrig gå på. Men nöden har ingen lag. Friskt vågat hälften vunnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet4 dec. 2012 12:15:00

   Spikmatta kändes ganska desperat, ska erkännas. Och det VAR hälften vunnet. Men inte mer. Fast det räckte ju för tillfället. :)

   Med nya färgen, nya fräscha sängkläder och flyttad säng sover jag faktiskt mycket bättre. Kasper tycks älska sitt sovtäckes nya placering. Och katterna använder sängen precis som tidigare.
   Härligt!

   Radera