fredag 27 juli 2012

Oj då!!!

Joodå, visst lever jag... Datorn lever också, på sitt sätt. Men vi träffas liksom inte riktigt lika ofta som tidigare, inte så här på sommaren.

Livet går sin gilla gång, som man säger. Sommar och rentav sol! Lata dagar. Lite umgänge, lite läsning, lite stickning, lite promenerande. Men dessvärre inget arbete på tomten!

Så nu lever jag enligt devisen "man får vara glad att det är som det är när det inte är som det borde..."

Jag råkade i missriktat nit radera de senaste två veckornas bilder ur kameran (innan de överfördes till datorn). Faktiskt synd! Jag skulle velat ha dem kvar.

Efter raderingen funkade ingenting, så jag raderade rubbet, även kamerans äldre lagringsfil! Och tog med kameran ut på tomten för att se vad som nu skulle hända. Skulle den skapa en ny lagringsfil som jag kunde kopiera från?

Det gorde den, HURRA och tack!!


Det finns inga rabatter på min tomt. Inte nu längre. Och gräset har för länge sedan nått det stadium där en gräsklippare inte längre fungerar. Jag startade ambitiöst med stortrimmern (en riktigt tung värsting) men snart sa ryggen STOPP!  Det säger den fortfarande.

Men det är lite spännande att vada runt i gräset. :) Tänk så mycket vackert som bjuds, alldeles gratis och utan minsta insats från min sida!
Överlevande trädgårdsrymlingar är också fina.Ett par underbart doftande gammaldags rosor trivs rätt bra mitt i allt gräs. I år har rådjuren lämnat knopparna i fred, och det är jag så glad för.


Från födelse mot död...  Även en ros kan illustrera den s.k. ålderstrappan. :) 


Bland timjan trivs humlorna. (Klicka)


Tomtens smultron håller på att ta slut, men på skuggiga ställen är de fortfarande fräscha.


Joodå, jag har blåbär också på tomten, och de är mogna och jättegoda. 


Lingonen är på gång, börjar i alla fall visa färg.  


Tomtens kantareller har jag ingen nytagen bild på.

Nattviolerna har förstås blommat över, nu ser en av dem ut så här.


På köksfönstret träffade jag den här kamraten, den ses förstås underifrån och verkar ha en rejäl "snabel"!På altanen finns i alla fall en och annan odlad blomma också. Som allt regn inte lyckats förstöra.Och här, en pelargonskönhet!


I övrigt konstateras jag bara att om man inte är det minsta intreserad av sport på TV - då är den här sommaren helt perfekt för att vänja sig vid att var utan, och nte skaffa sig någon ny när den gamla tagit slut!

2 kommentarer:

 1. Visst blir man ledsen när bilderna bara försvinner sådär när man minst anar det. Det finns säkert räddningsprogram för raderade minnen, men förmodligen måste man vara datanörd för att begripa vad och hur man ska göra. De nya trädgårdsbilderna bekräftar väl att du INTE ska köra med någon trimmer. Det blir nog bättre om du och Kasper bara trampar upp stigar istället. När katterna går genom gräset blir det kanske inte några stigar. Hos oss blommar de flesta pelargonerna fint, men av fem fuchsior överlevde bara en i lövhögen, så det fungerade inte så bra. Agapanthusen tänker inte blomma i år, men den är i alla fall grön och fin...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet29 juli 2012 11:19:00

   Dessvärre Pelle, det finns andra delar av tomten som jag INTE fotograferat...säger bara kirskål och sly.
   Då gäller det att blunda! :D
   Det är inte så farligt med förlorade bilderna, SÅÅ värdefulla var de ju inte. Men retfullt är det, och framförallt klantigt gjort!
   Det är nog inte ett agapanthusår i år!! Min stora har bara en enda stängel!! Den som brukar ha så många. Kan förstås bero på att den sprängde krukan och sedan fick leva bokstavligen barrotad i minst ett par månader. Kanske var det då den skulle satt knopp?
   Synd på nästan alla fuchsior, men nu vet du ju. Det hade du inte gjort om du inte provat. :)

   Radera