måndag 24 mars 2014

Spamkommentarer

Märkligt att en i praktiken nedlagd blogg kan dra tills sig så mycket spamkommentarer! Jag blir aviserad om dem allihop, även om de inte publiceras. Tröttsamt. Nu gör jag det betydligt svårare att kommentera, bra att det bara drabbar oseriösa besökare. Ni andra återfinns ju på Kasperian. :) Vem vet, förresten, en dag kanske jag vill återuppta mina Dagsländor.

5 kommentarer:

 1. Det dundrar in en hel del spamkommentarer via mail men lyckligtvis syns de inte i bloggen för Blogger sorterar bort dem. Det finns väl för många okritiska som "går på" spamen och klickar sig vidare och blir lurade. Annars borde den företeelsen dö ut...

  SvaraRadera
 2. Det har varit måttliga mängder tidigare, men senaste dygnet har det ramlat in 6-7 stycken i timmen. Just på den här bloggen, på Kasperian är de inte alls så många.
  Visst är det konstigt, vad folk kan gå på. T.ex. allt från "banker", Visa, Mastercard m.m., som behöver kontouppgifterna.
  Konstigt nog fortfarande även "Nigeriabrev".
  Som du säger - några måste det väl finnas som trots allt går på det.
  Berit E

  SvaraRadera
 3. Rudis blogg drabbas hela tiden av den sortens spam. Jag har inte tänkt på att jag kan sätta ordverifiering på kommentarerna där. Det ska jag kolla upp så kanske det slutar komma. Arlos blogg får några i veckan än så länge..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svarar här också, för den händelse du kollar.
   Inte ett enda spam har kommit, sedan jag aktiverade ordverifieringen. Fast jag inte bryr mig om att logga in som "dagslända". :)
   Berit E

   Radera