torsdag 10 januari 2013

Grodor i stället för snölandskap

Det blev ingen vinterbild - det blev en önskebild. Grodprinsarna uttrycker precis vad jag känner. (Förlåt, du som älskar vinter men inte gillar vår och sommar!)

Vit snö är vacker - men den är jobbig när den ska skottas bort. Den är trist när den gör vägarna ofarbara, ibland dröjer plogande traktorn. Och den är liksom i vägen, om man vill gå i skogen. Och det hade jag tänkt börja göra nu igen. För jag tänker betrakta mig som frisk. Det funkar faktiskt rätt bra. :)

Märkligt - levande grodor jag jag svårt för. Jag kan t.ex. inte förmå mig till att ta i dem Men grodorna i headern, gillar jag högt och rent.

Med t.ex katter är det tvärtom. "Kattstatyer" har jag inga alls, men desto fler levande. Dvs de är ju bara tre nu. Det är samma sak med hundar.

Förresten sprang en vit hare ut framför bilen när jag var på hemväg i eftermiddags. Det var flera år sedan jag såg en vit, men jag vet ju sedan tidigare att det finns skogshare just i det området.

Där satt den framför bilen en lång stund, den var trevlig att prata med. :)

Skogsharen är ju brungrå på sommaren, precis som fältharen som nästan trängt ut vår skogshare som byter päls och färg på vintern. Alldeles vit med lite svart på öronen. Så fin!

  Bilden är lånad från webben. (Hoppas på förlåtelse.)

Fortfarande är inte Explorer och Blogger riktigt på samma våglängd, men den här bilden helt enkelt bara klistrade jag in. Märkligt...

Godnatt!

17 kommentarer:

 1. Prinsarna är så söta!
  Och visst älskar t.ex. jag vinter, men vår o sommar har väl sin charm också... Bara det inte blir för varmt! Och överlever man bara den tiden kan det ju bli en underbar höst igen... (Inte blöt som senast då!) och så ny vinter...:)
  Hoppas nu att din "självhypnos" om friskhet fungerar som den ska!:D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte på dig - vet ju att vintern är "din årstid". Ja, hösten också...
   "Hypnosen" funkar hjälpligt! Gott så. :)

   Radera
 2. Oh, så grönt och grannt i stugan (headern)! Hoppfullt, grodskönt snack om den efterlängtade våren. Kloka grodor vet.
  Är det för tidigt att börja klippa i pelargonierna, tror du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, sköna grodor, de där. :)
   Jag tror det är för tidigt, de brytande skotten blir långa och gängliga.
   Det bör nog bli lite längre dagar först. Mera ljus. En bit in i februari tror jag på. Såvida du inte ger tillskottsljus, förstås.

   Radera
 3. Jag tar inte heller i grodor och paddor om jag slipper men ibland blir man tvungen. Tvättar mig noga efteråt för jag har hört att vissa är lite giftiga på huden. Dina headergrodor är desto sötare och tål nog att tas i och till och med pussas på. Trevligt att du bestämt att du är frisk. Det känns nog mycket bättre att få gå i skogen med Kasper och att åka och handla när vägarna tillåter. Hoppas att du även kan ladda upp olånade bilder igen snart... God natt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet11 jan. 2013 11:19:00

   Dom DÄR grodorna gillar jag verkligen. :)
   Fast pussa på dom, nej, dom KUNDE ju förvandlas och den risken törs jag inte ta, hehehe...

   Blir ingen skog idag - det blåser som attan, småsnöar nästan vågrätt. Dessutom har det kommit nästan decimetern nysnö... Isch...
   Så nu väntar jag på Matte. :)

   Radera
 4. Trevligt att träffa prinsarna igen:-) Konstigt så deras uttryck kan passa in på alla möjliga tankegångar. Här gillar man alla årstider men erkänner att vintern börjar bli lite jobbig. Förr spände man på sig skidorna och gav sig in i skogens djupsnö, åkte upp ett spår som man sen vaktade som höken;-) Sparken är min och hundarnas räddning, ja chans till motion då, men alltför sällan är förhållandena idealiska tyvärr.

  Tankens kraft ska inte underskattas, varken åt ena eller andra hållet;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet12 jan. 2013 22:40:00

   Det allra konstigaste är väl att den där "mallgrodan" inte ser det minsta mallig ut när man ser honom ur "rätt" perspektiv. :)

   Ett vackert par är dom... ;)
   Tror dom kommer att dyka upp fler gånger. Kom just på något...
   Hoppas vardagen fungerar bra hos dig!!!!

   Radera
 5. Tack för tipset ang pelargonierna. "Lånde" ett ordentligt skott av en Mårbacka från en kusin i höstas och den blommar fortfarande, undrade just när man skulle ta lite nya skott??? Har aldrig sett en Mårbacka i England. Vi fick vinter idag, kom flygandes hem från Skottland och Luton flygplats var stängd ett tag p.g.a. oväder/snö.. Det låg över en decimeter snö på bilen & det är vi ju inte riktigt vana med.. Brrrr jag hade hoppts våren väntade runt hörnet.☼

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet15 jan. 2013 09:21:00

   En decimeter snö i London verkar på något sätt mer än en decimeter snö här. :) Å andra sidan försvinner den nog fortare hos dig.
   Du kanske rentav blir känd som den som introducerade Mårbacka i England. :) Den är en pelargon som det är lätt att bli förälskad i.

   Radera
 6. Vansinnigt tjusig header på grodorna! Fridfullt arrangerat och visionärt om våren. Toppen! Älskar grodor, men man måste ju inte ta i allt man gillar;-) Skogshare ser vi väldigt sällan i våra bygder. Här i slättlandskapet dominerar fältharen såklart. Skogsharen är lite näpnare på alla sätt.
  Ja, man har lite dubbel inställning till snön, vackert men... jobbigt. Kölden är värre. 17,8 minus i morse, då håller man sig för skratt. Bidar min tid och försöker överleva bara. Snart är det över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet23 jan. 2013 00:24:00

   Ungefär samma kyla hos mig, -20 härom morgonen! Nu bara -16...
   Men eftersom jag håller mig i säng med en åt skogen för envis "krankhet" så varken lider jag av kylan (i varje fall inte förrän elräkningen dyker upp) eller gläds tillräckligt åt hur vackert det är med massor av snö och gnistrande sol!
   Men tänk att ha en skön säng och ett nyrenoverat och fräscht sovrum att vara vissen i! Och jag tror att kulmen är passerad.

   Visst klär grodorna och det lilla apelsinträdet varandra - ungefär så där har de "alltid" kamperat, ute på sommaren, inne på vintern. Och många tankar har det tänkts... :)

   Radera
 7. En fråga apropå din kommentar hos mig om wifi-strålning - tack för länken förresten:
  Såg allvarligt ut, det där. Men vet du något om strålskyddsSTIFTELSEN? Icke att förväxla med statliga strålskyddsMYNDIGHETEN (fd strålskyddsinstitutet) ju. Är alltid skeptisk mot fristående organisationer. De hade inga länkade referenser till nämnda "internationella experter" osv. Vet du nåt mer om dem, annat än vad som står på deras hemsida?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet4 feb. 2013 22:24:00

   Den sidan är ny, och kommer säkert att utvidgas och uppdateras.
   Jag vet en del, och visst är det rätt att vara skeptisk! Det var precis vad journalisten Mona Nilsson också var, så hon satte igång att gräva. Och blev förskräckt.
   Adressen till hennes hemsida är http://www.monanilsson.se/
   Där hittar du bl.a. en forskningssammanställning och en länk till "Biointiative Report".
   Mona Nilsson är en av initiativtagarna till Strålskyddsstiftelsen - jag misstänker att de hade rätt roligt när de valde namnet...

   Radera
 8. Tänkte väl att du visste lite mer. Jo, de hade säkert roligt, och för oss läsare gäller det att se upp med namnen;-) Fast nog tycker jag att det skulle verka mer seriöst med länkar till referenser, eller scannade rapporter. Kikar vidare...

  SvaraRadera
 9. Har läst om Petrus, tårarna rinner.......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet9 feb. 2013 13:50:00

   Fortfarande känns tomrummet så stort, så stort! Vill fortfarande rent reflexmässigt försöka få in honom när vädret är otäckt för katter och alla de andra är inne...
   Och Myse får fortfarande finna sig i att ibland bli kallad t.ex. "finaste lille Petrus" när vi gosar...
   Men det är bara namnen jag ibland blandar ihop.

   (Tårarna rinner på mig också...)

   Radera