måndag 15 oktober 2012

Lyckor :)

Det här är en sorts lycka...

Gelehallon är inte längre vad de varit, tycker jag. Men lycka är att liksom oförhappandes råka nästan bokstavligen snubbla över lakrits- och hallonbåtar! Nästan ett halv kilo fick följa med hem. Här har festats.


En annan sorts lycka. Glöm inte att klicka på bilderna!
 Jag såg den mest fantastiska regnbåge häromdagen, den spände över hela himlavalvet! Den var egentligen inte en utan två, tittar du noga på de förstorade bilderna anar du även en svagare båge.
Visst är regnbågen "bara" ett optisk fenomen - men jag tycker den är ett mirakel! Och definitivt en realitet.


Jag var nog en trafikfara.  Jag såg bågen från bilen, var helt fascinerad, men kunde ju inte stanna. Först när jag svängt av från motorvägen lyckades jag leta fram lillkameran som tursamt nog fanns med.
Men himlabågen i en enda bild lyckades jag inte fånga.

Det finns många både små och stora lyckor. Något att hålla i minnet när det rapporteras om nära nog bara elände runt om i världen. I och för sig med all rätt. Ibland får man leta väldigt länge för att hitta något positivt. Men man ska inte ge upp, man ska fortsätta leta. Tycker jag.  

Här är fem andra lyckor. :)
I och för sig små, men för mig är de stora.

PS. Bland mina egna för dagen mest aktuell lyckor måste förstås också räknas mina värmeloggs! Men om dem  skriver ju Kasper. :)

14 kommentarer:

 1. Att se och uppskatta de där "smålyckorna" tror jag är oerhört viktigt! Tror det handlar om överlevnad faktiskt.
  Jag minns när vi i kyrkans café diskuterade biskop em Martin Lönnebos tanke att man ska avsluta varje dag med att finna iaf EN sak att tacka för. Ngn muttrade att det fanns ju minsann långt ifrån alltid. Då sa' en av de mer tilltufsade att "Det gör det ju VISST! Jag kan tacka för en klunk ur polar'ns flaska, en sovstund på ett fick, eller att snuten lät oss sitta kvar! Alltid är det nå't!"
  Det bär jag med mig:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet16 okt. 2012 21:26:00

   Underbart, detta ÄR verkligen något att bära med sig! :)

   Radera
 2. Maritimt godis - mums! Geléhallon är också min favorit. Men det ska vara Webes, som jag inte sett på länge. Undrar vilket/vilka E-nummer det är som jag är så begiven på?

  Min dags lycka - att lille hittekatten har det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet16 okt. 2012 21:30:00

   "Vanliga" geléhallon har "berikats" med en arom som smakar enbart kemiskt. Rätt obehagligt. Men båtarna håller fortfarande.
   Chokladöverdragna skumbananer är också en höjdare, om de är någotsånär färska. :D

   Fast vad är båtar och bananer mot vetskapen att hittekisse har funnit ett hem!

   Radera
 3. Här sitter man SÅ godissugen och så dukar du upp...SÅ långt bort! Lycka är relativ som allt annat, en finne på näsan som försvinner kan vara det;-)

  Gott med så många godingar som väntar och välkomnar när man kommer hem:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så talar en sann filosof. :D Beträffande finnen alltså.

   De levande godingarna, de representerar allt en väldig mängd lycka! Så tomt, så tomt det vore utan dem!

   Radera
 4. Skulle inte stå ut i dagens samhälle om jag inte LETADE efter glädjeämnen. Liite svårt ibland, men det går, som t.ex. att man faktiskt kom upp till ännu en dag. Livet är i sig värdefullt. Om det känns trögt ibland kan man alltid jobba på att nästa dag ska bli lite bättre.
  Den som har djur är förmögen! Den allra vackraste lille Kasper måste vara en fröjd att se varje dag. Och hans ljuvliga katter. Elda och njut - det ska va gôtt att leva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet17 okt. 2012 00:18:00

   Visst - det går att hitta glädjeämnen. Även om man ibland får gräva djupt! Eller kanske snarare får förse sig med skygglappar.
   Antagligen ska man se både det goda och det svåra, men för att stå ut med det svåra måste man kunna se även det goda.
   Snacka om att vädra klyschor... :/
   Men det är okej, så länge de är sanna. :)

   Det ÄR en ren fröjd att se både Kasper och katterna. Inte minst att se lille Myse ligga och sova på kontorssängen - jag tänker på hur han hade det förra hösten, som kattunge...

   Radera
 5. Ja, vad vore livet utan lyckor? Det gäller bara att hitta dom, eller snarare att förstå att man har hittat dom! Själv anser jag nog att chokladdoppade skummisar är lyckligare än båtar, men även en ostmacka kan vara lycka...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Elisabet17 okt. 2012 00:24:00

   Oh ja, absolut att en ostmacka också kan vara en lycka! Men skumbananer är ändå liiite lyckligare tycker jag (om de är chokladöverdragna), antagligen för att de i mitt hus är mer sällsynta. Men nu ska här spanas!! Nästa gång kommer jag hem med skummisar!!
   Förresten är engelsk konfekt också rätt lycklig. :)

   Radera
  2. Äntligen kom paketet från Telia med alla prylarna som skulle få igång Bredband, TV och telefon via fiber. När jag skulle åka iväg till Ica-affären för att hämta paketet ropade Gunilla att hon också ville ha maritimt godis! Det blev en halvkilo båtar till henne och lika mycket blandat till mig. Mums! Nu surfar vi 25 gånger så fort, har 47 kanaler på teven, och telefonen fungerar. Det ligger några ensamma båtar kvar på botten i skålen också...

   Radera
  3. Herrejösses!!!
   Lämlig kommentar till både godiset och alla prylarna!!!!!!!
   Fiberoptik skulle jag också vilja ha, men här är det ADSL som gäller. Mellanhastigheten...
   Teve har jag ju heller ingen numera, men du Pelle, jag har i alla fall en fungerande telefon... ;D
   Gratulerar verkligen till alla innovationer!
   Och så beundrar jag förstås godisaptiten, både din och Gunillas, den är tydligen väl så god som min!

   Radera
 6. Vad glad jag blev när du skrev att du är inne och läser på min blogg.Tack. Nu ska jag kolla in här också. Det är så kul att vidga den lilla bubbla av bloggvärlden som man är inne i.
  En macka kan definitivt vara lycka. Det brukar hända ett par gånger om året att jag vaknar vid halv tre-tiden och bara sätter mig upp i sängen. Då har jag drömt om gammaldags, hederlig limpa. Inte en fiber så långt ögat kan nå. Lägga en god korv på och ett glas kall mjölk. Himlen behöver inte vara längre bort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En söt, svampig Skogaholmslimpmacka ... med prickig korv ... den ultimata utflyktsmackan ... Visst var det underbart :D

   Vet du vad - jag gillar bloggar med hundar i! Jag ha sett att du också gör det. Hundmänniskor (och kattmänniskor - det ena goda behöver ju inte förskjuta det andra - är oftast trivsamma människor. :)

   Vi ses säkert igen.

   Radera